Boka bana
Bli medlem

Månadens profil: Valdemar Orrbeck

Denna månads profil är en riktig rising star, en ung kille som visat sig vara en av klubbens stora talanger. Han tog hem Beach Royals för några veckor sedan och dagen efter stod han högst upp på pallen på SBT 2*. Månadens profil är ingen mindre än Valdemar Orrbeck!

Hur kommer det sig att du började spela beachvolley?
Jag började spela beachvolleyboll utav en slump. Jag var på segelsemester med familjen och vi låg inblåsta i en hamn. Det fanns en beachvolleyplan och det gick att köpa en billig volleyboll på ica så med de skillsen jag hade lärt mig på idrotten i skolan stod jag och bollade med pappa och tyckte det var sjukt kul! Så fort vi kom hem kollade vi om det gick att träna beachvolley någonstans i Göteborg. Och det fanns ju världens största beachvolleyhall bara några minuter från där vi bodde.

Du har ju visat dig vara en av klubbens stora talanger, inte minst vann du nu senast Beach Royals ihop med Simon Bohman! Hur ser dina långsiktiga drömmar och mål för beachvolleykarriären ut?
Min långsiktiga drömmar är att nå den svenska toppen och sedan satsa internationellt och förhoppningsvis få chansen att spela OS.

Vad ser du mest fram emot i år?
Jag ser riktigt mycket fram emot att spela på Sverigetouren och att spela SM. Jag spelade en tour i Åhus förra året men är taggad att kunna hävda mig bättre i år!

Vad gillar du mest med GBC?
Det jag gillar mest med GBC är hur många medlemmar det finns på alla nivåer. Det är aldrig ensamt på GBC och alltid så mycket publik på turneringar!

Om du var tvungen att satsa på någon annan idrott än beachvolley, vilken idrott hade du då valt och varför?
Om jag inte hade spelat beachvolley hade jag förmodligen spelat basket. Jag har spelat mycket basket som barn och tror att jag hade kunnat bli bra på det!

Vad gör du när du inte är i sanden?
Skolan och träningen tar upp mycket tid men den tiden jag får över spenderar jag med familj och vänner.