Boka bana
Bli medlem

Månadens profil: Rahand ”Ray” Hage

Rahand ”Ray” Hage

Denna månads profil är en beachvolleygalen grabb från Malmö som hittade ett Youtube-klipp på vår hemsida om hur man gör fingerslag och beslutade sig för att flytta till Göteborg och bli en del av #gbcfamiljen. Denna grabb heter Rahand ”Ray” Hage och har nu spenderat snart ett år med GBC och gör det mesta; tränar beachvolley (massor!), spelar seriespel, är tränare, jobbar på Beach Center osv. Han är verkligen en självklart del av #gbcfamiljen och vill gärna inspirera fler att gå hans väg.  

Vem är Ray och hur hittade du till #gbcfamiljen?
Ray kallas jag, vilket är mitt smeknamn och en förkortning för mitt fina Kurdiska namn Rahand! Jag är en person som helst vill att mina handlingar ska få tala för mig. Med det sagt försöker jag alltid behandla andra väl, bära ett leende på läpparna och kommunicera öppet och tydligt! Jag fick smeknamnet Ray på Kanarieöarna efter att en kille på ett Hostel tyckte jag var en ”Ray of sunshine” 😀
Hur länge har du spelat beachvolley och vad är ditt mål?
För två år sen började jag spela beach och det var bara för ett år sen som jag bestämde mig för att börja resan till att bli en av Sveriges bästa beachspelare. Jag insåg att jag ville bli del av #gbcfamiljen när jag såg ett Youtube klipp från Martin/Alex om hur man fingerpassar och nu, sen September 2022, så har resan mot eliten i Sverige börjat, här i Göteborg!
Vad är det bästa med att vara med i träningsgrupp i GBC:s regi?
Jag gillar att jag i träningsgrupper i GBC hittar spelare och tränare som är ambitiösa och målmedvetna. Det är något som är viktigt för mig både på och av planen. Man finner ofta någon som man har något gemensamt med, utöver kärleken för sporten!
Vad är det som driver dig att själv vilja lära ut i din roll som tränare?
Jag tycker det är så roligt att lära ut vad man kan till andra, och när man har ett gäng taggade individer att coacha så blir det bara ännu roligare att coacha. Då kan jag ibland tagga till så ordentligt att till och med grannbanorna får höra hur kul vi har det, hehe.
Vilka tre saker skulle du rädda om din lägenhet började brinna?
Mina färdigskrivna anteckningsböcker med mina tankar, känslor och reflektioner, en påse Oreo-kakor och mitt första beachvolley-linne från SOCO Beachvolleyklubb. (Det är väl för klyschigt att svara att man hade räddat beachvolleybollen, även om det är sant, eller??)