Boka bana
Bli medlem

Månadens profil: Kaisa Wallin

Denna månads profil är ingen mindre än tidigare Beach Royals guld- och silvermedaljören, Kaisa Wallin. Kaisa är uppvuxen i en riktig volleyboll-familj och är nu en stark frontfigur i Team GBC på damsidan. Kaisa kommer för tredje året i rad att kroka arm med Talar Kirkor under årets Beach Royals på fredag 8/3. Missa inte detta!

Vem är Kaisa och hur hittade du till beachvolleyn?
Jag är en tjej från schlätta (Vara) som är uppvuxen i en volleyboll-familj där mamma, pappa, syrran och brorsan har satsat mycket på volleyboll under delar av deras liv. 
Nu är jag en av de äldre i elitgruppen som har kommit och gått lite i hallen då jag har en son på 7,5 och en dotter på 6 år som har gjort att jag pausat från beachen ibland. Jag bor vid skogen i Lerum med kidsen och min man Erik (också volleyboll/beach-spelare). Men jag är inte bara beach/volleyboll utan gillar också mycket annat som fjällen, umgås med familjen, nära och kära, god mat, MTB mm. Beachen hittade jag i Örebro när jag bodde där och hängde med Beachbrothers-gänget på somrarna när inomhusträningen var över. Jag fastnade verkligen för sporten och kulturen i beachvolley där det inte bara handlar om att ta poäng snabbare än andra laget, utan också om lagkänslan och att lyfta varandra i alla moment. Sen är det sociala helt magiskt. Att man hänger med sina motståndare innan och efter match samt peppar och är uppmuntrande mot alla då ens motståndare i nästa turnering kan va sin lagkamrat. Det var något jag aldrig upplevt i en lagsport innan beachen.

Vad tycker du om konceptet Beach Royals?
Jag älskar det! Spelformer med mycket tempo, när man har lite kräk-känsla är något jag konstigt nog gillar väldigt mycket! Sen är ju inramningen och stämningen på GBC sjukt härligt vid eventet också.

Du har både guld och silver i bagaget (med Talar Kirkor) – vem tar hem årets tävling?
Ooo… det finns många grymma spelare i årets startfält men jag och Talar är alltid sjukt taggade och sugna på en vinst.

Vad skulle du aldrig klara dig utan på en turneringsdag?
MAT!!!! Helst utan så mycket smak då det inte är så gött att spela med ett os av typ vitlök i munnen.