Boka bana
Bli medlem

Månadens profil – Jakob Wijk Tegenrot

Denna månads profil är Jakob Wijk Tegenrot, en ganska ny spelare i klubben men för all del inte en nybörjare. Jakob värvades till GBC i början av 2022 och han är en del av vår elitsatsning i klubben. Han är just nu högaktuell då han på fredag 10/3 ska spela Beach Royals, en elituppvisningsturnering i King of the Court-stuk, tillsammans med sin partner in crime Linus Tholse.

Foto: Robert Boman

Hur kom det sig att du började spela beachvolley?
Min pappa har haft en karriär som volleybollspelare med lite landskamper och några SM-guld (med Lidingö) på meritlistan bland annat. Jag har även två äldre bröder som båda började spela volleyboll före mig, så det var bara för mig att hänga på. För min del blev det naturligt att spela beachvolleyboll vid Malmö IP eller Västra hamnen i Malmö på somrarna som ung. Länge har det varit volleyboll som har varit mitt stora fokus och beachvolley har kommit i andra hand. Efter flytt till Göteborg sommaren 2021 har jag haft möjlighet att träna och spela beachvolleyboll även under de kallare årstiderna.

Du är en av Sveriges högst rankade spelare, vad är nyckeln till att bli så bra som du är?
Just mina starka sidor skulle jag säga är en slags kombination utav bollkontroll, blick och förståelse för spelet och en stabil grund. Allt det här har kommit från massvis med spelande/tränande och att kolla på andra spelare.Vad är ditt starkaste beachvolleyminne?
Hmm, starkaste… Resultatmässigt och känslan när jag och Peter vann vårt första SM-guld 2017 i Falkenberg var otroligt härlig. Från åttondelsfinal fram till final fick vi tuffast möjliga lottning där vi behövde slå lagen rankade ett till fyra vilket gjorde själva vinsten extra härlig. Även vinsten i Nevza i Oddanesand 2018 var mäktig. Ett annat spännande minne var resan till Rwanda 2019 för en världstourtävling. Hade önskat ett bättre resultat men upplevelsen var häftig!

Du är relativt ny i GBC. Var höll du till tidigare och varför valde du att spela för GBC?
Innan GBC höll jag till hos Hylte/Halmstad i Halmstad där jag främst spelade för deras volleybollag i Elitserien. 2021 flyttade jag till Göteborg för att plugga och ha möjligheten till att träna beachvolleyboll året runt. Den möjligheten har jag nu tack vare GBC.

Vad gör du när du inte spelar beachvolley?
Utöver beachvolley spelar jag också volleyboll i Elitserien med Floby VK. På dagarna brukar jag befinna mig på Handelshögskolan där jag läser Logistikprogrammet på heltid. Hemma finns även min underbara flickvän Rebecka Gustafsson som jag också ska försöka få in mer mot beachvolleyboll 😉 (hon spelar just nu volleyboll i Göteborg Volley)