Boka bana
Bli medlem

Månadens profil: Elin Westin

Denna månads profil är Elin Westin, en stabil medlem i vår förening som alltid ställer upp som funktionär, tränare eller något annat som klubben behöver hjälp med. Elin har sedan årsmötet i november också varit en del av GBC:s styrelse där hon är sekreterare. När Elin inte studsar runt i sanden så håller hon även till i vår grannsport på golv i Elitserien. Utanför det sportsliga jobbar hon indirekt också med golv, hon är nämligen arkitekt!

Foto: Alexander Qvarnström


Hur och när hittade du till vår fantastiska sport?
Jag började spela beach på Smitingen i Härnösand. En oerhört vacker strand och en av mina absoluta favoritplatser. Jag var fjorton år när jag upptäckte sporten och hade ingen kroppskontroll eftersom jag växte så fort. Jag spelade innebandy en kort period innan men slutade efter att en lagkamrat tyckte jag var så himla mycket i vägen på matcherna. Så när jag testade på volleyboll kunde jag helt plötsligt dra nytta av att vara lång och i vägen.

Hur kommer det sig att du flyttade till Göteborg?
Jag flyttade hit 2017. Innan dess bodde jag i Lund och spelade inomhusvolleyboll. Jag flyttade dels till Göteborg för att det fanns en masterutbildning inom hållbarhet för arkitekter, men också för att få spela beach året runt helt klart.

Vad är det bästa med att engagera sig som tränare och funktionär?
Jag är aktiv som tränare i lite olika former, senaste året en hel del som coach på Beach Clinics. På de större eventen hjälper jag till där det behövs. Jag älskar människor och är inte så bra på sitta still, så det passar mig perfekt. Jag tycker det känns kul och givande att skapa saker tillsammans med andra helt enkelt.

Kopplat till ditt yrke: Om du fick förverkliga vilken byggnad som helst (bortse från resurser) vad skulle du välja då och var skulle denna stå?
Drömprojektet som arkitekt hade varit att få vara med och utveckla stadsdelar där den mänskliga skalan prioriteras, istället för dagens bilstyrda stadsbild. Låga varierade byggnader som sammanblandas med gröna ytor som får växa fritt är vad jag drömmer om. Men jag hade inte tackat nej till att få utforma vår nästa beachhall, gärna en grundkonstruktion av limträ och med riktigt goa utomhusmiljöer

Vi tackar Elin för denna härliga intervju och önskar henne lycka till med speakandet i helgen!