Boka bana
Bli medlem

Månadens profil: Christian Apelqvist

Denna månads profil är en idrottstokig kille från Linköping som sökte en ny idrott och hittade ”hem” till GBC, han heter Christian Apelqvist. Christian har spelat beachvolley i fyra år och älskar allt med sporten; utmaningen, människorna och miljön. Christian med partner var det första laget som anmälde sig till Klubbmästerskapen i år, vilket de gjorde redan i mars (!). Om drygt en vecka får vi veta om de klättrar hela vägen upp på pallen i sitt första KM. 

Vem är Christian Apelqvist och hur hittade du till GBC?
Jag en aktiv person som älskar all typ av träning. Jag har en bakgrund i handboll men har sysslat med allt från löpning och simning till golf och street dance. Senaste 10 åren har löpningen varit högst prioriterad och just nu är jag laddad för att slita hårt under Göteborgsvarvet på lördag. Kärleken till löpningen är lika stor som kärleken till beachvolleybollen! Jag har bott i Göteborg i 13 år nu men är ursprungligen från Linköping. Studierna fick mig att flytta hit och sen dess har denna sköna stad varit ”hemma”. Jag har även aktiva dagar på jobbet då jag arbetar som lärare, bl.a. i ämnet idrott och hälsa. Jag var på jakt efter en idrott att syssla med, förutom löpningen. Jag testade både triathlon och salsa innan jag till slut hittade beachvolleybollen. Jag fastnade direkt!

Hur länge har du spelat beachvolley och vad fick dig att fastna för sporten?
Jag har spelat beachvolleyboll i drygt fyra år nu. Det började med enstaka pass i nybörjargrupp och i nuläget spelar jag runt 3 ggr/v. Vad som fick mig att fastna? Allt! Utmaningen i sporten, människorna och den härliga miljön man befinner sig i. Finns inget bättre än att spela beachvolley och umgås med vänner i hallen, på Tylösand eller på en strand i Italien.

Du och din partner anmälde er allra först till Klubbmästerskapen – vad är det bästa med att spela KM?
Jag har alltid lyckats missa KM och andra evenemang som ligger på långhelger då jag passat på att åka iväg då. Så anledningen till att vi anmälde oss så pass tidigt var att se till att det blev av denna gången! Utan att ha deltagit i KM tidigare ser jag ändå fram emot en trevlig dag där klubbens medlemmar, oavsett nivå, får en go dag fylld av roligt spel, härligt häng mellan matcherna och förhoppningsvis riktigt härligt väder!

Vilka tre saker skulle du rädda först om ditt hem började brinna (saker inte levande varelser)?
Svår fråga! Det skulle absolut bli att rädda min espressomaskin. Utan den känner jag mig inte hel. Alla foton och videor på min externa hårddisk skulle definitivt vara värda att rädda. Sen hade det varit rimligt att kunna ringa 112 i ett sådant läge så min telefon får bli den tredje saken.