Boka bana
Bli medlem

Malmö 5-star avgörs i helgen

Sommarens sista femstjärniga Swedish Beach Tour avgörs i Malmö denna helg, och GBC ställer upp med hela 23 av 48 spelare. Oraklet spår en stor medaljskörd på Ribersborgsstranden.

Mitt under OS-beachvolleyns crescendo får vi också avnjuta Sverigeeliten göra upp i årets sydligaste tourstopp. För många spelare kommer det att innebära sista chansen att skaffa viktiga rankingpoäng till den prestigefyllda Tourfinalen, som spelas i Kalmar om två veckor. 

På damsidan vore allt annat än flera medaljer väldigt osannolikt. GBC har nämligen sju spelare i de fyra högst rankade paren, och representeras av minst en spelare i nio av de totalt tolv lagen i tävlingen. De tre högst rankade paren är rena GBC-konstellationer. Prognosen signalerar minst sagt utmanande förhållanden med en hel del vind, vilket ofta leder till några oväntade resultat.

Högst upp i damernas startfält hittar vi Sara Malmström och Hulda Rudberg. Paret inledde tävlingssäsongen med en vinst i påskas, men sedan dess har det “bara” blivit ett gäng andraplatser. Deras mål har delvis varit internationellt spel under säsongen, men räkna med att dessa två är sugna på ytterligare en seger i Sverige i år.

Ellen Lindqvist och Juste Derkintyte är rankade nummer två, och har gjort fina resultat tillsammans. I Landskrona blev det en andraplats för några veckor sedan, följt av en femteplats på SM. De båda verkar vara i god spelform. Seedade på plats tre hittar vi ett nykomponerat par i form av Louise Månesköld och Ania Mierzejewska. Dessa två har minst sagt fysiken att spela bra beachvolley, och det ska bli spännande att se hur samspelet fungerar. 

Juste i anfall under Landskrona 5-star.

Även det fjärderankade laget i damernas turnering har GBC-representation, då Victoria Sahlberg spelar tillsammans med Gislaveds Linda Ericsson. Tjejerna har spelat en hel del tillsammans under sommaren och borde kunna hantera de blåsiga förhållandena väl.

På herrsidan är GBC:s Stefan Andreasson tillsammans med hemmaspelaren Anton Andersson stora favoriter till segern. De vann i Landskrona och har en färsk tredjeplats från SM i bagaget, och har faktiskt kommit på pallen i samtliga svenska tävlingar de ställt upp i under sommaren. På utmanarsidan, ur ett GBC-perspektiv, finns Erik Bylund och Martin Johansson. “MJ” har vann Göteborg 5-star tidigare i år och Erik har successivt förbättrat sitt spel i år efter att ha missat fjolåret på grund av skada. En spännande konstellation utgör även Alexander Annerstedt och Valdemar Jacobsson Orrbeck, där rutin och ungdomlig energi brukar vara en giftig kombination.

Tävlingen inleds imorgon klockan nio och finalerna spelas på söndagseftermiddagen. 

Övriga GBC-spelare med partners:
Olle Ernevad / Markus Ohlsson (08 BC)
Jonas Åberg / Mantas Beniusis (Jönköping)
Samuel Alvinge / Daniel Johansson
Kaisa Wallin / Alice Arnberg (IKSU)
Bolla Falkenby Thorén / Guoda Vilké (Malmö)
Elin Westin / Linnea Bengtsson
Erica Frischenfeldt / Nicole Tiourine
Bahrija Becovic / Vitalja Baniuse (Jönköping)

Malmö SBT 5-star
10 augusti: gruppspel och åttondel
11 augusti: kvart, semi, final
Antal lag: 12 dam & 12 herr

Spelschema, resultat och info
Sändning

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC