Boka bana
Bli medlem

Malin/Louise åker långväga för spel på WT

Malin Bergholm och Louise Månesköld har nyligen anlänt till Nya Zeeland för att spela en Beach Pro Tour Future. Efter denna tävling åker de vidare till Australien för ytterligare två tävlingar. Läs mer om deras resa nedan.

Malin och Louise befinner sig nu i Nya Zeeland för att spela en internationell tävling, Beach Pro Tour Future. Numera kallas den internationella touren ”Beach Pro Tour” och denna är i sin tur indelad i tre nivåer; Future, Challenge och Elite16. Malin och Louise har kommit med i Main Draw (huvudtävlingen), vilket innebär att de får minst två matcher.

När tävlingen i på Nya Zeeland är över åker de vidare till Australien för att stanna i två veckor. Under vistelsen i Australien har de första veckan fått ett Wild Card till kvalet i deras ”Championship” (motsvarande vårt Svenska Mästerskap) som de inleder vistelsen med. Sista veckan ska de spela ytterligare en Future där de startar i kvalet.

Än så länge har de varit på Nya Zeeland i fyra dagar och hunnit träna mot fyra olika länder/lag. Så här säger Malin:

Det har varit väldigt roligt att höra hur de tränar, vad de har för tankar och förutsättningar i deras satsning. Det tuffaste har varit att anpassa sig efter vinden och att spela ute, eftersom vi spelat inomhus det senaste halvåret. Oavsett så ser vi fram emot att göra vårt bästa på planen och lära oss så mycket som möjligt!

Det är dåligt väder idag på Nya Zeeland och det ska regna, därför kommer det antagligen inte att bli någon stream. Spelarna måste själva fixa om det ska bli någon stream.

Håll koll på Team GBC på Instagram och Facebook för att hålla koll på våra Elitspelares tävlingar, resultat och vardag. Följ gärna också @malin_bergholm_beach och @louisemaneskold