Boka bana
Bli medlem

Mälarbadet tar emot Swedish Beach Tour

Touren har förflyttat sig några mil sydväst om Sollentuna när eliten i helgen gör upp på Mälarbadet i Södertälje. GBC står för imponerande 30 procent av startfältet. 

Ja, hela 21 GBC:are kommer att ta sig upp till Södertälje för den 4-stjärniga Sverigetourtävlingen så det finns goda möjligheter till framgång för klubben.

En av medaljkandidaterna är GBC:s Victoria Sahlberg som är andrarankad i turneringen tillsammans med Gislavetds Linda Ericsson. 

Hur har träningen gått under vintern?
– Hösten och vintern har känts kort och nu är sommaren och säsongen äntligen här igen. Det blir en intensiv tävlingssäsong framför mig, troligen varje helg samt Nevzan. Jag ska också försöka komma med i kvalet på någon WT, det är årets mål, säger Victoria.

Victoria i mottag under Göteborgstouren

Vad har du fokuserat?
– Inför säsongen har träningen för min del fokuserat mycket på anfall där jag velat utvecklas mer. Bland annat att våga gå aggressivare och hitta bra ytor. Jag har också värmt upp inför säsongen med 10 dagars vindträning i Portugal. 

Hur ser du på era chanser i Södertälje?
– Södertelge ska bli jättekul! Jag och Linda är revanschsugna efter förra helgens tajta förluster. Det är många bra lag här igen, men så här tidigt på säsongen kan allt hända. Vi tar en match och en tävling i taget och jobbar på att bli bättre tillsammans för att se det långsiktigt då vi planerar att spela större delen av denna säsong tillsammans, avslutar hon.

Victoria och Linda i Göteborg

Förra veckans vinnare, Ellen Lindqvist och Selma Robinson, finns med i tävlingen men nu i olika lag. Ellen spelar med Klara Ribom medan Selma kör med Anna Rydenberg. Dessa två lag kommer säkerligen att vilja blanda sig i söndagens medaljstrid. En ytterligare kandidat ur ett GBC-perspektiv är Kaisa Wallin, som den här veckan spelar med Nyköpings Camilla Nilsson, och det blir intressant att se hur dessa två rutinerade damer kan prestera tillsammans. 

På herrsidan är flera av GBC:s topprankade spelare på utlandsäventyr. Toppseedade i turneringen är Martin Appelgren och Erik Bylund, och bland de högre rankade i turneringen finns också Martin Johansson som den här veckan spelar med Fabian Isaksson från Slow Down. 

På världstouren tog det tyvärr stopp för samtliga svenska lag i kvalet. Närmast var Sara Malmström och Hulda Rudberg i Bulgarien, som förlorade ett tredje och avgörande set mot Tjeckien i den andra kvalomgången. Även Alexander Annerstedt och Jakob Wijk Tegenrot tog sig till andra omgången i Polen, men Österrike blev där snäppet vassare. Malin Bergholm och Louise Månesköld samt Stefan Andreasson i par med Malmös Anton Andersson fick tyvärr ge sig i första kvalrundan. 

GBC har även många andra bra spelare med i tävlingen
Ania Mierzejewska / Talar Kirkor
Linnea Bengtsson / Sofie Lindberg
Bolla Falkenby Thorén / Juste Derkintyte
Jenny Strålman / Michaela Engman
Carl Petersson / Valdemar Jacobsson Orrbeck
Simon Bager / Eivind Stenström
Johan Landberg / Samuel Alvinge 

Södertälje SBT 4-star
8 juni: gruppspel och åttondel
9 juni: kvart, semi, final
Antal lag: 16 dam & 16 herr

Spelschema, resultat och info 
Volley TV 

För fler uppdateringar om våra spelare
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC