Boka bana
Bli medlem

Maktdemonstration av GBC i Landskrona 5-star

I strålande sol och högsommarvärme stod GBC för en imponerande prestation i Landskrona. Hela sju av åtta finalister representerade klubben, och dessutom bärgades två bronsmedaljer. 

Det blev tredje raka segern för Selma Robinson och Line Andersson som den här månaden stått för ett sällan skådat hattrick på Swedish Beach Tour. 

– Det var en relativt stabil turnering där vi spelar bra nästan jämt. Vi börjar bli trygga i vårt spel och litar på att om vi gör våra grunder bra så kommer vi att få utdelning i form av resultat, säger Selma. 

Selma och Line firar efter vunnen match. Foto: Johan Almblad

Inför SM som inleds på torsdag nästa vecka får tjejerna nu bära favoritskapet, och de verkar ha hittat ett svårstoppat spelkoncept. 

– Nyckeln till vinsten skulle jag återigen säga är vårt aggressiva spel med hög press både i serve och sideout. Även block och försvar kändes som att det flöt på riktigt bra och vi kunde ta många poäng ur egen serve. Det är så himla kul att lyckas ta hem vinsten i turneringen, och det ger oss ett kvitto på att vårt sätt att spela är effektivt, säger Selma. 

Line adderar.

– Jag är så stolt över hur jag och Selma kunde vända kvartsfinalen efter att ha förlorat första set mot Ania och Camilla som spelade väldigt stabilt. Jag är så glad över vårt tålamod och vår trygghet i laget. Så viktigt att vi kan hålla lugnet och tro på att utdelning kommer om vi fortsätter spela vårt spel aggressivt, vilket visade sig stämma.

Finalen blev en ren GBC-uppgörelse, där Ellen Lindqvist och Juste Derkintyte fick nöja sig med en silvermedalj. För Juste, som tränat hårt i Göteborg det senaste året, var det första finalen på högsta svenska nivå.

– Det kändes superkul att äntligen få stå på plan med Ellen igen och vi båda gick in i denna turneringen utan några krav eller förväntningar. Detta ledde till en väldigt stabil start där vi båda jobbat som ett lag och gjort varandra bättre i alla moment. Tyvärr tog energin slut i finalen och vi kom inte alls i den nivå som vi hade i de tidigare matcherna, säger Juste.

Hon fortsätter.

– Jag är väldigt glad att äntligen få utmana andra duktiga spelare och att för första gången komma till final på denna nivå. Äntligen har allt man har jobbat på och slitit för har visat sig i spelet, men som nämnt ovan, jag är taggad på mer och kommer fortsätta träna och utvecklas, avslutar hon, avslutar hon.

Juste anfaller i Lagunen Beacharena. Foto: Johan Almblad

På herrsidan blev det en finaluppgörelse mellan de två högst rankade paren. I en jämn och svängig batalj lyckades Stefan Andreasson, i par med Malmös Anton Andersson, besegra klubbkamraterna Jakob Wijk Tegenrot och Martin Appelgren med två set mot ett. För Stefan och Anton var detta årets andra seger, efter att tidigare ha vunnit påskturneringen i Göteborg.

– Alltid gött att vinna och skönt att ha med sig hela den turneringen innan SM. Lite extra gött för oss att få revansch mot Jakob och Martin då de tvålade till oss sist på NEVZA. Kändes dock som att denna matchen var väldigt jämn, svängde mycket och nu svängde den åt vårt håll, säger Stefan.

Han medger att han inte känner samma glädje över toursegrar som tidigare, men att de ändå är nöjda med vissa delar i spelet under helgen. 

– Nyckeln var att vi fick vår transition att funka, bra tryck i serven och bra block genom hela turneringen. Sen “slaskade” vi på i side-outen i vanlig ordning men vågade ändå i de viktiga lägena, avslutar han.

Styrkebesked av Stefan och Anton inför SM. Foto: Johan Almblad

Det blev även Göteborgskt på bronsplats i form av Alexander Annerstedt och Martin Johansson, som föll i semifinalen mot Stefan och Anton. 

I helgen blir det turneringsuppehåll för de flesta, och chans att vässa formen inför SM nästa vecka. 

Samtliga GBC-placeringar plus partners:

GULD
Line Andersson / Selma Robinson
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Malmö BC)

SILVER
Ellen Lindqvist / Juste Derkintyte
Jakob Wijk Tegenrot / Martin Appelgren 

BRONS
Alexander Annerstedt / Martin Johansson 

5:e plats
Louise Månesköld / Malin Bergholm
Victoria Sahlberg / Linda Ericsson (Gislaveds Volleybollklubb)
Ania Mierzejewska / Camilla Nilsson (Nyköpings Frisksportsklubb)

9:e plats
Foteini Xanthi / Felicia Granberg (IK Studenterna i Umeå)
Linnea Bengtsson / Bolla Falkenby Thorén
Olle Ernevad / Erik Liljestrand (IK Studenterna i Umeå)
Carl Petersson / Daniel Persson