Boka bana
Bli medlem

Lagunen i Landskrona är laddad för beachvolley

För första gången någonsin arrangeras en Swedish Beach Tour 5-star i Landskrona. Kronans volleybollklubb ligger bakom eventet och bjuder i helgen in Sverigeeliten till sin hemmaborg, Lagunen Beacharena. Tävlingen inleds i morgon bitti och finalerna spelas på söndagseftermiddagen.

Damerna först.

Blir det tredje raka för Selma och Line? Tjejerna har dominerat på östkusten, men kan de även bemästra landets västra sida? De blir laget att slå i helgen. 

Utmanarna är dock många, och ur ett GBC-perspektiv kommer säkerligen Malin Bergholm och Louise Månesköld att blanda sig i leken. Paret är rankade som nummer två i tävlingen och vassa när de får spelet att stämma. Victoria Sahlberg spelar även denna helg med Gislaveds Linda Ericsson. Förra helgen blev det brons på Gotland, och duon vill säkerligen kliva upp ytterligare ett steg på pallen i helgen. Ellen Lindqvist och Juste Derkintyte bildar en spännande konstellation som med sitt fysiska spel blir att räkna med. Det blir också spännande att se vad Ania Mierzejewska kan åstadkomma tillsammans med Nyköpings mycket meriterade Camilla Nilsson. Foteini Xanthi och IKSU:s Felicia Granberg spelade ihop för första gången på Gotland förra veckan och lär bli bättre och bättre allt eftersom samspelet tar sig. Vi kan också räkna med att bollskickliga Linnea Bengtsson och Bolla Falkenby Thorén kommer att sälja sig dyrt i Landskrona.  

Utöver dessa GBC-spelare vill systrarna Thurin garanterat ta sin första vinst på Swedish Beach Tour efter att ha spelat mestadels internationellt i år. Även 08 Beachs Sara Cavretti och Malmös Frida Johansson utgör ett medaljhot.

De senaste veckornas dominanter: Selma och Line.

Över till herrarna.

Högst upp i herrarnas startfält finns GBC:s Stefan Andreasson i par med Malmös Anton Andersson. Killarna har visat en betydligt stabilare nivå i år och gått till final i samtliga tourstopp de deltagit i. Vinsten kom under påskturneringen i Göteborg, och de är nog sugna på att ta sin andra seger nu till helgen. 

Ett av utmanarlagen från GBC är Martin Appelgren och Jakob Wijk Tegenrot, två försvarsspelare som nyligen tog en andraplats på den Nordeuropeiska touren i Norge. Vi får också se Alexander Annerstedt och Martin Johansson på samma sida av nätet igen. “Stek” och “MJ” blev historiska då de tog Sveriges första medalj på världstouren i Malaysia 2020 och blir att räkna med i helgen. Glädjande nog är också GBC:s blockkung Olle Ernevad tillbaka efter en oturlig fingerskada under våren och ställer upp med IKSU:s Erik Liljestrand. Carl Petersson och Daniel Persson har spelat de flesta tourstoppen i år och kan på en bra dag vara svårstoppade. I den övre delen av startfältet finns även förra veckans vinnare i Gotland, Viktor Jonsson och Fabian Ramén från 08 Beach. 

Stefan och Anton in action.

Tävlingen blir den sista svenska tävlingen inför SM och för många en sista chans att vässa tävlingsformen inför en av sommarens höjdpunkter.

I vanlig ordning utgör GBC en stor del av startfältet, och den som inte är på plats kan följa sina favoriter på volleyTV.

Landskrona SBT 5-star
20 juli: gruppspel och åttondel
21 juli: kvart, semi, final
Antal lag: 12 dam & 12 herr

Spelschema, resultat och info 
VolleyTV

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC