Boka bana
Bli medlem

Kungar och drottningar krönta på Beach Royals #2

Så fick vi då äntligen upprepa vårt fartfyllda och underhållande evenemang BEACH ROYALS igen!

Detta roliga koncept föddes hösten 2019, då vi hade den första upplagan. Sen kom en pandemi och stoppade oss från att göra repriser på detta lyckade event. Men så nu, i fredags, så hände det igen! 32 spelare samlades på Center Court för att under flera timmar svettas och kämpa om att komma ända till tronen och ta hem titlarna QUEENS & KINGS of Beach Royals. De allra flesta spelarna kom från klubbens toppskikt, men på herrsidan fanns det även några inbjudna gästspelare från andra klubbar varav ett internationellt wildcard i form av ”Tronheimsbataljonen” bestående av Vegard Løkken & Erlend Henriksveen. Norrmännen var supertaggade på att göra en repris på Beach Royals#1 då det blev norsk vinst på herrsidan. Men trots att de var ett riktigt vasst lag som i ett heat utklassade motståndet, så blev det som tur var ändå till sist klubbens högst rankade elitspelare Alexander Herrmann och Martin Appelgren som fick iklä sig kronorna och lyfta vandringspokalen!

På damsidan hade det skoj-hetsats en del mellan Talar Kirkor och Sara Malmström innan. Sara skulle ursprungligen spelat ihop med Ellen Lindqvist och de var förhandstippade som potentiellt vinnarlag. Men då Ellen motvilligt var tvungen att stå över turneringen pga en mindre skada så fick Sara istället ställa om och spela ihop med Axelina Bohman som glatt ställde upp på att hoppa in och spela sådär i sista sekunden. Sara och ”Axa” har aldrig spelat ihop tidigare men de gjorde riktigt bra ifrån sig. Det blev dock till slut rutinerade Talar som efter ett stabilt spel tillsammans med Kaisa Wallin knep vinsten. De lyckades vinna varenda omgång så det var en verkligt välförtjänt vinst!

Speaker var även i år den eminente Ulric Svensson, tidigare Elittränare för GBC, ännu tidigare OS-coach för Berg/Dahl, och numer aktiv i SVBF. Han var med och utformade konceptet till första omgången och eftersom det blev så bra då behövde inte något ändras, utan vi kunde i princip köra copy-paste på allt. Ulric briljerade entusiastiskt återigen med sina kunskaper om spelare, spelets regler och förlopp, deltagarnas styrkor och historik, samt visade hur bra koll han har på alla olika personligheter i sporten. Här på bilden får han hjälp av sin dotter Daisy med lottningen av spelordningen för första omgången och damerna i grupp A.

Här drar det gästande laget från RIG, Hampus Ekstrand & Linus Isaksson, det längsta strået i startfältet – Kungen innebär att de får börja på side out-sidan där poäng kan tas. För damerna är det drottningen som är det bästa kortet.

Flera av våra juniorer var med och såg till att eventet flöt på och blev så himla bra som det blev. Här tar sig Wilma och Ines en välförtjänt liten paus vid DJ-båset som Vincent och Oscar skötte galant.

Våra juniorer Valle och Samuel övervakar varje boll med andan i halsen, det är en viktig uppgift att vara ”poäng-flippare” – att sätta poäng på lagen – då ett enda poäng kan vara allt som skiljer på att vara kvar eller åka ut. De skötte det galant och var hur coola som helst!

För att både publik, spelare och tävlingsledning skulle hänga med i vad som hände i de olika omgångarna så fanns ett enkelt system med bilder på lagen, där man såg vilka som var vidare till nästa omgång, och vilka som spelat klart. Här står tävlingsledare Sandra Krook och uppdaterar ställningen inför damernas tredje omgång – play offen, eller semi-finalen som man också kan kalla den. (Stort tack till Sara Malmström som snabbt tagit fram bilder på alla spelare så jag kunde få bra material till både Instastories och detta system! Queen!)

Det är en intensiv och kul tävling för spelarna där de har chans att vinna 3000 kr/lag. Men det är även en fantastisk upplevelse för publiken som dels sitter så nära spelarna man kan komma, i princip som en sarg, dels lottas det ut mängder av priser till alla som handlat i baren/receptionen. På det dignande prisbordet fanns bla Bliz-glasögon och en signerad matchboll, biobiljetter, Vitamin Well, Nocco, Barebells och massa mer.

Domare Helbig, den bästa ”spelar-domaren” vi har, enligt säkra källor. (För er som sett livestreamen vet ni att det är Martin & Alex utlåtande om deras tidigare elittrupps-kollega.) Och vi håller med, han gjorde en stabil och proffsig insats, likaså hans avlösare Simon Bohman. På bilden ser vi förutom en fullknôkad bar, publik-sargen, domaren och en nätduell  – hur en spelare står beredd att snabbt springa in och ställa sig vid nät så fort en boll är färdigspelad. Tempot i denna tävlingsform är extremt högt. De har bara 8 sekunder på sig mellan bollarna! Lyckas man hålla sig kvar ett tag på vinnarsidan kan det bli riktigt tungt för framförallt den som ska orka springa till serven direkt efter de åkt ut från vinnarsidan. När det bara är tre lag med och ett lag gör en servemiss blir det bråttom. Så i denna tävling behövs riktigt  bra flås och uthållighet för att hålla sig kvar!

För att så många som möjligt skulle få möjlighet att bevittna denna turnering så hade vi riggat med en finfin stream-hörna där olika klubbprofiler och spelare turades om att agera kommentatorer. Förutom Martin & Alex, MJ & Anton mfl så hade vi Simon Bohman som stadigt ankare, och han fick bla besök av drottningen av Beach Royals#1 – Nina Grawender. Här ser vi även elittränaren Elvir som studerar och analyserar spelarnas insatser.

Hos en avslappnad livestream-kommentator pustar herrarna ut efter en intensiv runda, och laddar om inför nästa. Att man är fiender på plan betyder inte att man inte hänger ihop utanför plan. Rosa, grönt och ett halvt blått lag samlade = GBC, Norge, och Nyköping i form av Linus Tholse som spelade med Jakob Tegenrot, som just blivit GBCare. Av åtta deltagande lag var det dessa tre som höll sig kvar ända till finalen.

Två kunniga, underhållande och proffsiga gubbar som pendlade mellan kommentatorsbåset i livestreamen och de minst sagt pulshöjande matcherna. Herrmann & Äpplet stod för en riktigt snygg insats denna kväll och gjorde sig värdiga sina kronor! Streamen ligger på GBCs facebooksida om man vill titta, och lyssna, på tävlingen i efterhand.

Likt Simon Bohmans bugning inför en nykrönt konung Alex, så vill också vi buga oss och tacka samtliga som bidragit för de insatser som gjorts inför, under och efter detta arrangemang. Det är tack vare er alla som detta kan skrivas in i historieboken som ännu ett lyckat event att vara stolt över som GBCare! Nu längtar vi redan till Beach Royals#3! Då är du väl med och gör det ännu bättre än #2?!

Framförallt vill vi tacka våra ovärderliga funktionärer Filippa, Tage, Valle, Samuel, Vera-Linh, Wilma, Ines, Heidrun, Linn, Vincent, Oscar, Daisy, domare Helbig, speaker Ulric, kommentator Bohman, livestreamare Martin, spelare som byggt/rivit arena och Sara för bild-material. Tack till alla som kom och bidrog till så go stämning, tack till våra spelare och gästspelare (välkomna tillbaka!) och tack till vår fantastiska personal som fick det svettigt, men alla hade ändå ett leende på läpparna hela kvällen! 

Text & bild: Johanna, GBC Kansli