Boka bana
Bli medlem

Klara och Malin triumferade i vackra Lofoten

De hoppade på nattåget i Göteborg och tog sig hela vägen upp till Lofoten för att representera Sverige och GBC på den norska touren. På kanske en av de vackraste platserna man kan spela en beachvolleyturnering, satte man samtliga norska lag på plats.

Vanligtvis spelar de inte ihop, men då de tränar i samma träningsgrupp dagligen i Göteborgs elitsatsning så känner de varandra väl både på och utanför banan. Att tillfälligt spela ihop var därför inget problem och kommunikationen fanns där från start. Tjejerna inledde turneringen starkt och tog sig relativt enkelt till finalspelet där man kunde ta hem segern i en tresetare. 

– Vi spelade bra. Malin var kung i anfall och jag blockade bra. Kul att spela med Wilson-bollen för första gången också. Norges topplag var inte där, men kul ändå med annat motstånd. Rolig final som blev jämn. Vi förlorade första set 19-21 men så vann vi 21-10, 15-11, säger Klara.

Glada vinnare med officiella bollen på norska touren.

Med vinsten i bagaget ska tjejerna nu njuta av vandring och ännu mer vacker natur i några dagar innan det bär av till Sverige igen. Klara sammanfattar veckan i Norge på följande sätt.

– Väldigt fint arrangemang och löjligt fin plats. Lofoten är helt magiskt så vi rekommenderar starkt att åka hit. Väldigt kul att man kunde få utöva sin sport på ett så fint ställe. Det fanns träningsläger för alla nivåer också. Och det är mysigt med nattåg.

En av många vackra platser i Lofoten.

Turnering och vandring verkar vara en bra kombination!

Medan Klara och Malin njuter av seger och vacker natur kämpar resten av GBC-eliten i Åhus. Mer om detta kommer senare i veckan.