Boka bana
Bli medlem

Guld på Tofta när Selma tog sin första tourseger

För GBC:s talang Selma Robinson, 19, blev helgens tävling en riktig succé. På Tofta strand tog hon nämligen sin första seger på den svenska elittouren.

Tillsammans med jämnåriga partnern Line Andersson från Habo var de fjärderankade i tävlingen och således en av förhandsfavoriterna. Men att ta sin första seger kräver ändå både stabilitet och en hög nivå när det gäller. 

– Helgen var väldigt rolig men ganska tuff och vi har fått slita hårt. Det tog ett tag innan vi kom in i vårt spel och det klickade inte så bra i mottag och pass i början vilket det brukar göra. Vi spelade upp oss för varje match och kom igång allt mer, berättar Selma.

Selma i försvar.

I sin semifinal mötte de rutinerade Sara Cavretti från Beachbrothers som parat ihop sig med Felicia Granberg från IKSU. I en vild match lyckades Selma och Line tillslut avgöra sin femte matchboll till 18-16 i tredje set. 

– Väl i semin och finalen stämde samspelet bra och vi gick in med ett aggressivt mindset och med målet att komma fram på nät i alla lägen. Det gav utdelning och efter många tuffa matcher vann vi vilket var otroligt roligt, säger Selma.

I finalen ställdes de mot ännu yngre Emilia Saxne, 16, och Frida Johansson, 19. Framtiden för Svensk dam-beachvolleyboll är med andra ord ljus. Tjejerna från Kronan VBK och Värnamo hade i sin semifinal gått en batalj med GBC:s Malin Bergholm och Louise Månesköld. Ett fint resultat för Göteborgarna att ta med sig under resten av säsongen.

Finalens första set var en uppvisning av Göteborg/Habo-duon som vann 21-8. Men Emilia och Frida kom tillbaka och knep med minsta möjliga marginal set nummer två och forcerade fram ett tredje set. I andra halvan av det tredje setet skaffade sig Selma och Line några poängs försprång som man sedan lyckades hålla hela vägen in i mål och den första segern var ett faktum. 

– Det var första vinsten för både mig och Line, så det var stort för oss båda. Nu är vi på Böda och ska träna inför Åhus till helgen och efter det blir det SM, avslutar Selma.

Glada tjejer som nyss tagit sin första seger på elittouren.

Det högst rankade GBC-paret på herrsidan, Anton Björklund och Olle Ernevad, överträffade sin ranking och tog en stabil tredjeplats. I gruppen lyckades man med bedriften att besegra Viktor Jonsson från Gotland och Fabian Ramén från Malmö, som sedan vann hela turneringen. I finalen besegrades Elias Sjölund och Elmer Andersson från Habo och Stöcke. Med andra ord en riktigt fin insats av våra GBC-killar. 

Nästa helg väntar ytterligare en 5-stjärnig turnering. Denna gång i Åhus med start på söndag.

 

Samtliga GBC-placeringar i fet stil plus partners

Guld
Selma Robinson / Line Andersson (Habo Wolley)

Brons
Anton Björklund / Olle Ernevad
Malin Bergholm / Louise Månesköld

5:a
Victoria Sahlberg / Camilla Nilsson (Nyköpings FK)

9:a
Linnea Bengtsson / Ellen Junelind (Jönköpings BC)
Sofie Lindberg / Annelie Andersson (Jönköpings BC)
Samuel Alvinge / Gusti Johansson
Finn Aldén-Joyce / Peter Lundgren (Hylte Halmstad VBK)
Daniel Persson / Mantas Beniusis (Jönköpings BC)

13:e
Jenny Strålman / Amanda Sjöström (IKSU)
Bolla Falkenby Thorén / Bahrija Becovic
Malin Lind / Guoda Vilké (Falköpings VK)
Johan Landberg / Erik Böckmann