Boka bana
Bli medlem

Ge bort en sandig kram i jul!

Du som läser det här har säkert själv upplevt hur roligt det är att träna och spela beachvolleyboll. Vi som är initiativtagare till att sponsra ensamkommande ungdomars träningskostnader älskar beachen. Den har gett oss oförglömliga resor, upplevelser, lärdomar, träningsvärk, tålamod och tårar. Minnen vi inte skulle vilja vara utan. Och vänner för livet. Skulle du vilja ha möjligheten att ge bort det till någon i julklapp? Nu har du det!

Det sägs att allt händer av en anledning…
När Morteza Yousefi fick utmärkelse som årets medlem 2017 på årsmötets middag, blev det en inspiration till att fler skulle få möjlighet att integreras i det svenska samhället och samtidigt utöva den bästa sporten i världen. Fler barn skulle kunna få möjlighet att utveckla sina kunskaper i det svenska språket och kanske bli klubbens nästa elitspelare.

Hjälp oss förverkliga en idé
Vi vill peppa och möjliggöra för barn och ungdomar som vill börja spela beachvolleyboll men som inte har de finansiella medel som krävs.  Vi har därför startat en fond som våra medlemmar och andra kan skänka pengar till för att hjälpa till att finansiera några ungdomars beachträning. Kriterierna för att få ta del av fonden är att man är;

  • Nyanländ/ensamkommande ungdom
  • Junior (tom det år man fyller 20 år, vilket 2018 innebär att man är född -98)
  • Inkomstlös

 

Ungdomarna som vi hjälper kommer via någon av de integrationsorganisationer vi samarbetar med (i dagsläget Individuell Människohjälp, Rampen och Bräckegymnasiets språkintroduktion). De har således redan varit med och tränat med sin organisation hos oss under en tid och visat på stort engagemang och kärlek till beachen.

Hur kan du bidra?
Tanken är att dra igång en insamling där vem som helst, bidrar med vad hen kan. Insamlade medel sponsrar sen x antal flyktingbarn med träningskostnader. Hur många som vi kan stötta i detta beror helt enkelt på hur många som hjälper till att sponsra.

En termins träningskostnad för juniora spelare kostar 1100 kr. Då ingår träningsavgift (för x antal träningar per vecka) 900 kr/termin + 200 kr i medlemsavgift. Vi är medvetna om att det kan vara mycket att sponsra med en hel träningsavgift helt ensam. Därför kan du välja att bidra med det du kan. Alla bidrag är välkomna!

Pengar som inte betalar terminsavgifter kommer att användas till turneringsanmälningar, träningskläder, lägerdeltagande eller andra till träning relaterade kostnader.

SWISHA ditt bidrag till 123 263 14 55 och märk betalningen med ”Fond”, och om du har önskemål om att stötta någon särskild.

Är du tränare?
Då kan du välja att ge bort hela eller en del av din tränarersättning när du fyller i ditt tränarformulär. Det finns en ruta att bocka i när du fyller i din tränarredovisning.

Vem går dina pengar till?
I skrivande stund vet vi ju inte hur mycket pengar som kommer tillföras i fonden så vi vet inte hur många ungdomar vi kommer kunna hjälpa. Vi börjar med två och fyller sedan på med fler om det visar sig att många vill vara med och sponsra. Det är killar som brinner för beachvolleyn och visat stort engagemang och talang och vi tror de kommer kunna gynnas nåt enormt av att få börja träna i klubben. Dessa två killar kommer från Bräckegymnasiets spårkprogram och har varit med i gruppen som Morteza varit tränare för i höst. Mer info om killarna kommer inom kort!

 

 

JULAFTONSTURNERING!

Vi kommer även försöka bidra till mer integrering genom att skapa bla. lotturneringar där vi bjuder in våra samarbetsorganisationer och våra medlemmar att spela ihop. Redan på Julafton 2017 drar vi igång detta. Vi håller öppet hallen denna dagen mellan kl 11-14 för första gången, bara för att kunna genomföra detta projekt, som vi hoppas ska locka både medlemmar och nyanlända! På så vis hinner vi både sprida julglädje och springa av oss lite kalorier innan alla julmat ska intas och vi bänkas framför Kalle Anka. Det är väl ändå en RIKTIGT GOD JUL!?

Det ligger en lista i receptionen där du kan skriva upp dig och samtidigt betala för dig och en nyanländ. Du fyller i ditt namn och betalar 80 kr (40 kr för dig och 40 kr för en nyanländ). Vi bjuder på pepparkakor och julmust/glögg mellan matcherna och det hela avslutas med en prisutdelning till julaftonssegraren. Bättre julklapp kan man ju knappast ge sig själv och någon annan! Kom och ha en fantastiskt god jul under ledning av Sandra Jakobsson och Johanna Sjöström! <3