Boka bana
Bli medlem

GBC toppar pallen på damsidan i Sollentuna när Ellen tar första segern

Ellen Lindqvist och Selma Robinson var bäst när det gällde och kammade hem segern under Sverigetourens utomhuspremiär i Sollentuna. GBC vann även ett silver på herrsidan genom Stefan Andreasson.

I svenskt högsommarväder på fina Rosjö Arena gjorde Sverigetoppen upp som segern i årets första tourtävling. Efter många tuffa matcher kunde till slut GBC:s Ellen och Selma kliva högst upp på pallen i sin första turnering tillsammans. Och för Ellen var det första gången på högsta svenska nivå.

Det blev en lång helg i värmen. Lördagens spel var stundtals lite svajigt för tjejerna som hade höga toppar och även djupa dalar, men lyckades ändå kamma hem andraplatsen i gruppspelet.
– Det var en svängig turnering med en övertygande start på lördagen och en stark och stabil avslutning på söndagen. Däremellan torskade vi gruppfinalen mot Fanny och Issa och blev rejält utmanade av de unga systrarna Berg som storspelade i åttondelen, säger Ellen. 

Guldmedaljörerna firar på pallen. Foto: Oskar Gedeborg

Om lördagen var svajig var söndagen raka motsatsen, och tjejerna lyckades hålla en väldigt hög nivå under kvartsfinal, semifinal och final mot meriterat motstånd. 

– Jag tycker att det är väldigt starkt av oss som nykomponerat lag att hantera de lag som vi fick möta. Det var hög nivå hela vägen och att vi klarar av att spela så lugnt och bestämt nästan hela tiden och vinna hela turneringen är jätteroligt. Det var som sagt ganska svåra förhållanden med tung sand och en del vind, men vi spelade väldigt stadigt trots detta och det är det som ledde till vinsten till slut, säger Selma.

Ellen fortsätter.
– Framgångskonceptet för oss var att komma fram på nät så mycket som möjligt för att kunna slå bollen snabbt och hitta våra vinklar. Något som var lättare sagt än gjort i kvicksanden på center courten.

Selma och Ellen efter vunnen boll i helgen. Foto: Jakob Romeborn

I finalen ställdes tjejerna mot IKSU:s Felicia Granberg och Slow Downs Helene Jernbeck. Efter två övertygande set kunde Ellen tillslut blocka ner matchbollen och setsiffrorna skrevs 21-16, 21-14. 

– Turneringens höjdpunkt var att spela så bra mot bolltrollarna och de eviga vinnarna Thurins och lyckas ta hem den matchen i två set. Det känns också superkul att stå högst upp på podiet för första gången i en SBT 4-star med tufft motstånd i startfältet, avslutar hon.

Glada vinnare och funktionärer efter match. Foto: Jakob Romeborn

På herrsidan blev det inte helt oväntat en finaluppgörelse mellan GBC:s Stefan Andreasson i par med Malmös Anton Andersson och Slow Downs Linus Isaksson och Theo Grahn. Efter en underhållande final drog tillslut Linus och Theo det längsta strået, men det är inte orimligt att anta att denna batalj kommer att ske fler gånger. Och sommaren har bara börjat. 

I Schweiz blev det utebliven framgång för Martin Appelgren och Alexander Annerstedt som blev utslagna i gruppspelet efter förlust mot Tjeckien och Grekland.

Nästa vecka rullar Sverigetouren vidare till Södertälje där flera av våra GBC-spelare kommer att delta. Några har i vanlig ordning även sökt sig utomlands och representerar Sverige och GBC på världstouren. Sommaren är igång och det vankas många tävlingar för den beachvolleyintresserade.

 

Samtliga GBC placeringar:

Guld
Selma Robinson / Ellen Lindqvist 

Silver
Stefan Andreasson /  Anton Andersson (Malmö BC) 

5:e plats
Kaisa Wallin  / Sara Cavretti (08 Beachvolley Club)
Anne-Lie Rininsland  / Camilla Nilsson (Nyköpings FK)
Anna Rydenberg  / Frida Johansson (Malmö BC)
9:e plats
Victoria Sahlberg  Linda Ericsson (Gislaveds VBK)
Anna Mierzejewska / Emmelie Viklund (08 Beachvolley Club)
Daniel Persson / Carl Petersson

13:e plats
Bolla Falkenby Thorén / Juste Derkintyte 
Stina Törnqvist / Linnea Bengtsson
Anton Björklund / Erik Bylund