Boka bana
Bli medlem

Brons på dam- och herrsidan under SBT 4-star i Södertälje

Den riktiga fullträffen uteblev under helgens Swedish Beach Tour 4-star vid Mälarbadet, men GBC lämnade trots det Södertälje med tre fina bronsmedaljer.

I herrklassen stod Martin “MJ” Johansson för den starkaste insatsen när han tillsammans med Slow Downs Fabian Isaksson knep en tredjeplats. Killarna var riktigt nära finalen, men föll i ett jämnt tredje set mot Fabian Ramén och Viktor Jonsson från Stockholmsklubben 08 Beach. Vann gjorde lite oväntat de två ungtupparna Ted Zethson och Teddie Almblad Engvall från Habo och Slow Down. Räkna med att vi får se mer av dessa två killar i framtiden. 

Martin Johansson i Nevza Beach Sweden. Foto: Johanna Svensson.

På damsidan fanns det många GBC-hopp från start, men för ovanlighetens skull blev vi inte lika bortskämda med framgångar som våra fantastiska damspelare vant oss med. Marginalerna var inte riktigt där, samtidigt som de i vanlig ordning slog ut varandra på vägen. Bästa resultatet stod återigen Selma Robinson för, denna helg tillsammans med evigt unga Anna Rydenberg. Tjejerna gav allt vad de hade i semifinalen, men förlorade i tredje set mot slutsegrarna Fanny Åhman och Isabelle Reffel från Stöcke och Lidingö. 

Kommande vecka väntar för många en av sommarens höjdpunkter då Sverigetouren flyttar sig från Stockholmsområdet till Göteborg. Många av oss kommer då att få se grym beachvolley på Beach Center. Startfältet ser stjärnspäckat ut och våra elitspelare kommer garanterat att vilja bjuda publiken på så bra underhållning som möjligt. 

Ur ett svenskt perspektiv kan vi snabbt summera helgen som fantastiskt lyckad, med guld till Åhman/Hellvig på världstourens högsta nivå samt guld till Andersson/Hölting Nilsson i U22 EM. Imponerande.

Samtliga GBC-placeringar i Södertälje 4-star:

Brons
Selma Robinson / Anna Rydenberg
Martin Johansson / Fabian Isaksson (Slow Down Beachvolleyklubb – Åhus) 

5:e plats
Victoria Sahlberg  / Linda Ericsson (Gislaveds VBK) 
Kaisa Wallin
/ Camilla Nilsson (Nyköpings FK)
Ellen Lindqvist / Klara Ribom
Martin Appelgren / Erik Bylund

9:e plats
Juste Derkintyte / Bolla Falkenby Thorén
Sofie Lindberg / Linnea Bengtsson
Carl Petersson / Valdemar Jacobsson Orrbeck 

13:e plats
Anna Mierzejewska / Talar Kirkor
Jenny Strålman / Michaela Engman (08 Beachvolley Club)
Simon Bager / Eivind Stenström (08 Beachvolley Club)
Johan Landberg / Samuel Alvinge