Boka bana
Bli medlem

GBC representeras på Beach Pro Tour i veckan – på två olika platser

I Sverige väntar Tourfinalen till helgen, men innan dess inleds två Beach Pro Tour Future tävlingar i Portugal och Ungern. Och GBC representeras på båda.

Cortegaça, Portugal, är spelplatsen den här veckan för Malin Bergholm och Louise Månesköld som gör säsongspremiär på världstouren. Eller Beach Pro Tour som det numera heter. Staden ligger några mil norr den klassiska tävlingsorten Espinho, känd för sin djupa sand och blåsiga förhållanden. Vi får se vad som väntar i Cortegaça. Tjejerna landar idag, onsdag, och kommer att inleda första kvalmatchen någon gång i morgon förmiddag.

Vi ser fram emot att förlänga sommaren i Portugal och planerar att spela bra och utan respekt för de andra lagen. När man tävlar på en ny plats och mot nya lag är det viktigt att vi fokuserar på vårt spel. Vi har inga spikade förväntningar eftersom vi inte har koll på motståndet, men vi ska göra vårt bästa för att ta oss in i huvudturneringen

Foto: Robert Boman

Några hundra mil nordöst hittar vi ytterligare tre spelare från GBC som under morgondagen kommer att mäta sig med världseliten i en annan “Future” i Budapest. Här finns Klara Ribom och Sara Malmström samt Talar Kirkor i par med Felicia Granberg från IKSU. Det är liksom för Malin och Louise årets första världstour för tjejerna, och dessutom allra första gången för Klara. Redan inne i huvudturneringen är 08 Beach Clubs Sanna och Tina Thurin. Så det finns alltså möjlighet för stor svensk framgång i Ungern.

För att kvalificera sig till huvudturneringen krävs två vinster imorgon. Vid förlust är man utslagen.

Spelschema Budapest: https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=WBUD2022&timezone=39

Spelschema Cortegaça: https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=WCOR2022&timezone=36