Boka bana
Bli medlem

GBC invaderar världstouren i helgen – med hela fyra lag!

Hela fyra GBC-lag befinner sig i helgen utomlands för att representera Sverige på världstouren, i både Bulgarien och Polen.

Båda Sara Malmström och Hulda Rudberg samt Malin Bergholm och Louise Månesköld befinner sig i Sveti Vlas, Bulgarien, för att där försöka kvala in till huvudturneringen i en Beach Pro Tour Future. Vi har tagit oss ett snack med Sara och Hulda inför turneringen som inleds på torsdag.

Hur har försäsongen varit?
Vi har haft en lång och tuff försäsong med mycket slit på gymmet och i sanden. Mycket fokus har legat på att bli samspelta och ta fram en spelstil där vi utnyttjar våra styrkor och kompenserar för våra svagheter. Senaste tiden har vi lagt lite extra fokus på blockspelet, vilket har varit nytt och kul för oss kortisar som tidigare hållit till mycket i bakplan, säger Hulda.

Sara och Hulda efter att ha vunnit senaste SBT 4-star i Göteborg. Foto: Mina Shabbaki

Vad har vi för förväntningar på säsongen?
Efter senaste turneringen i Madrid där vi var väldigt nära att kvala in känner vi oss ändå stärkta trots att det var våra egna misstag som till slut fällde oss. Vi kände att vi hade något att sätta emot på den nivån vilket var en skön bekräftelse på att vi gjort något rätt under vintern och våren. Vi ser fram emot att fortsätta möta tuffa lag och slita (och njuta lite på vägen) i sommar, så får vi se om resultaten kommer eller inte. Vi kommer vara nöjda så länge vi har hållit huvudet högt och haft kul på vägen, säger Sara.

Vad säger ni om tävlingen i Bulgarien i morgon?
Det ska bli roligt att få en chans att spela internationellt och möta flera nya lag med mycket erfarenhet. Så får vi se hur det går denna gången, avslutar Hulda.

Firar vunnen boll på hemmaplan i Göteborg. Foto Mina Shabbaki

I damtävlingen finns även systrarna Thurin, också de i kvalet. Goda svenska möjligheter till huvudturneringen med andra ord. Motstånd är ännu inte bestämt utan publiceras under kvällen. 

På herrsidan befinner sig både Stefan Andreasson och Anton Andersson (Malmö) samt Jakob Wijk Tegenrot och Alexander Annerstedt i Krakow, Polen. Även där är det kval som gäller och killarna inleder under torsdagen. Vi håller tummarna!

Spelschema Sveti Vlas (damer)
Spelschema Krakow (herrar)
Stream: Håll utkik på @teamgbc eller bettingsidorna.

Allmän info Beach Pro Tour Future 

  • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
  • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
  • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (mail draw)
  • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
  • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen
  • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag

För fler uppdateringar om våra spelare
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC