Boka bana
Bli medlem

GBC Elit HT-15

Elitverksamheten kommer från och med i höst att se lite annorlunda ut. Förhoppningen är såklart att det ska bli bättre och mer strukturerat med tydligare riktlinjer för träningar, uttagningar med mera.

Elitutvecklingsgrupperna försvinner och ersätts av utmanargrupper. Juniorverksamheten blir mer självständig. Grundtanken är att vi ska ha en tydlig elitverksamhet där ansvariga personer har en rimlig uppgift med ett mindre antal människor, samtidigt som vi engagerar andra ansvariga som har ett liknande ansvar för utmanargrupper och juniorgrupper. Risken finns att en del av er som varit del av elitverksamheten tidigare kommer tycka att det låter illa att hamna utanför nu. Det är förståeligt, men i grund och botten kommer utmanargrupperna träna på samma sätt som utvecklingsgrupperna gjort, ungefär samma tider, lika bra tränare och så vidare.

Som klubb vill vi både ha tydliga ramar med vad en elitsatsning innebär och vad som krävs för att vi som klubb ska lägga extra resurser på en spelare och en träningsgrupp. Dessa ramar är viktiga att ha, men det är även viktigt att ha utrymme mellan ramarna. Tar vi inte hänsyn till vad vi har för spelarunderlag hamnar vi snabbt snett. Vi bedriver vår elitsatsning med en grundtanke men anpassar detaljerna efter spelarnas önskemål.

Inför hösten är det en ojämn fördelning mellan könen beroende på att vi som klubb har en större grupp spelare som är villiga att satsa ordentligt på sporten och även en större grupp spelare som är spelmässigt bra nog att slåss om medaljer på SM och spela SBT. Målsättningen är att alla som uppfyller kraven ska ha bra träningsmöjligheter och i höst innebär det 2 herrgrupper och 1 damgrupp. Inför hösten är bedömningen att vi har 8-10 unga killar som vill träna mycket, 8-12 något mindre unga herrar som vill träna mindre men som ändå håller klass nog att spela SBT och ha chans på medaljer på SM. På damsidan har vi en grupp om 6-8 spelare som vill träna ganska mycket och som håller SBT-klass. Strax under finns en grupp tjejer som vill träna mycket, men som inte håller SBT-klass ännu. Med dom här förutsättningarna skapar vi 2 herrelitgrupper med ganska olika sätt att satsa, samt en damgrupp som har valt ytterligare en variant att träna. Min gissning och förhoppning är att vi kommer få bra drag i utmanargrupperna och kanske framförallt på damsidan. Ändrar sej förutsättningarna till våren kan det såklart komma att se annorlunda ut då.

Elitgrupperna är dom enda grupperna som kommer att ha krav på sej att vara tränare. Dom är också dom enda grupperna som kan räkna med att ta del av elitbudgeten.

Vill du vara med i en elitgrupp till hösten så är det framförallt resultat som avgör – så iväg och spela alla tävlingar du kan och ta hem medaljerna till GBC. Kör hårt!

 

/Johan Rininsland, Elitansvarig GBC