Boka bana
Bli medlem

GBC-dominans i mixed-SM, samt guld i veteranklassen

GBC fyllde verkligen pallen under årets svenska mixed-mästerskap och tog hem sex av åtta medaljer. Victoria Sahlberg och Olle Ernevad var bäst när det gällde och knep vinsten. Dessutom blev det även seger i +60 klassen genom Gunnar Åberg, samt ytterligare veteranmedaljer. 

Mixed-SM var som vanligt populärt, och GBC ställde upp med mängder av lag. Tillslut var det bara två kvar. GBC-duon Victoria Sahlberg och Olle Ernevad ställdes mot klubbkamraten Malin Bergholm i par med IKSU:s Erik Liljestrand. En match som de förstnämnda tog hem.

Mixed-pallen, där även GBC:s Erik Böckmann, Nicole Tiourine och Anton Tegenrot tog brons.

   
Vi pratar med de nyblivna mixed-mästarna direkt efter finalen.

Hur är känslan efter SM-guldet? 

– Riktigt skoj! Så kul att spela tillsammans med Victoria, klippan i försvar. Underbart med den första SM-medaljen, säger Olle.

Victoria instämmer.

– Kan inte annat än att hålla med, så kul. Och så nöjd! Senast det blev en SM medalj för mig var ett silver 2010 i par med Josefine Tivefälth på U17-SM i beachvolley.

Hur summerar ni turneringen?

– Vi spelar bra ihop, och har inte förlorat ett set på hela turneringen. Vi har haft bra servar, bra mottag, och lag har haft svårt att döda boll på oss, säger Olle. 

– Mycket bra och avslappnat spel från vår sida, vi har kul och grundspelet stämde klockrent hela vägen. Trots stundtals hård vind, säger Victoria.

Hur var det att spela tillsammans?

– Alltid kul med Victoria, och hon är lätt att spela med. Hon har en riktigt bra bagger och bra vision i anfall, säger Olle. 

Och Victoria håller med.

– Vi har alltid kul och kompletterar varandra bra. Olle är grymt stark i block och anfall, och jag harvar i försvar.

Hur firar ni detta?

– I skrivandets stund sitter vi på en thairestaurang i Halmstad. Jag firar med en kyckling och thaibasilika och Vickan med en pad thai, avslutar Olle.

Kommande veckor spelar Victoria Nyköping 5-star med Ania och Olle tar en välförtjänt vilopaus inför 4-star-tävlingen i Malmö. 

GBC:s veteraner fortsatte att skörda framgångar

I 60+ tog Gunnar Åberg från GBC guld tillsammans med Karl-Otto Wahlström från IFK Helsingborg. I samma turnering blev det även ett silver för klubbens Christer Bengtsson. 

Prispall +60-SM.

I +45 blev det ett silver för Yvonne Stenberg. Det var Yvonnes andra medalj i detta mästerskap, då hon tidigare har ett silver från +50. I +45 tog även GBC bronset genom Birgitta Persson och Irma Persson. 

Prispall +45-SM för damer.

Stefan Berglund och Joakim Hansson, också kända som “Beachspikers”, adderade ytterligare en medalj till en imponerande samling när de tog SM-brons i +45. Dessa två herrar utgör ett av GBC:s (och Sveriges?) mest långvariga partnerskap, och vi ser fram emot fler medaljer i framtiden. 

Prispall +45-SM för herrar.

I och med detta sätter vi punkt för årets Svenska Mästerskap. GBC tar med sig mängder av medaljer och blickar redan fram emot nästa års tävlingar.