Boka bana
Bli medlem

GBC arrangerar Europatävling!

För första gången i historien arrangeras CEV Satellite, European Beach Tour, i Sverige! Aldrig tidigare har en turnering av den här digniteten arrangerats på svensk mark. En historisk händelse! Göteborg Beachvolley Club står bakom som arrangörer för tävlingen som hålls i Beach Center – världens största beachvolleyhall.

När Europeiska Volleybollförbundet (CEV) nyligen presenterade sin officiella beachvolleykalender för 2017 stod klart att Sverige tilldelats två (!) internationella turneringar – så kallade CEV Satellites.

Den som granskar kalendern närmare ser snart att det är Göteborg och Laholm som slagit sig in tillsammans med beachvolleymetropoler så som Baden (Österrike), Ljubljana (Slovenien), Mersin (Turkiet) och Vaduz (Lichtenstein).

– Händelsen är unik. Aldrig tidigare har två så stora, internationella beachvolleytävlingar arrangerats under ett och samma år i Sverige. Fantastiskt glädjande, säger Bengt Wicksell, Svensk volleybolls generalsekreterare.

I Göteborg pågår en unik satsning

– En ära att vår turnering får serva igång beachvolleyåret 2017. Att få tävlingen hit till Sverige är en naturlig del i vår elitsatsning, GBC – Road to Tokyo 2020, där en grupp spelare satsar mot OS.

Att få internationellt motstånd är viktigt och tävlingen i Göteborg kommer sätta spelarna på prov. Det här är ett genombrott för svensk beachvolley. Nu öppnar vi verkligen upp för den internationella scenen och ger våra svenska spelare och publik en fantastiskt möjlighet, säger Anders Nordahl, marknads- och medieansvarig för arrangören Göteborg Beachvolley Club (GBC).

– Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club. Läget i Kviberg med  Prioritet Serneke Arena vägg-i-vägg och med våra faciliteter kan vi erbjuda spelare och publik en unik upplevelse. Här är det sommar året runt med palmer och solljus, det hoppas vi kan locka många besökare till tävlingen.

Fakta – 2017 CEV Beach Volleyball Satellite Gothenburg, Sweden

Datum: 13-16 april

Spelplats: Beach Center, Göteborg

Arrangör: Göteborg Beachvolley Club

Antal lag: 16 lag i huvudtävlingen (Main draw) + 16 lag i kvalet.

Fakta – Team GBC – Road to Tokyo 2020
Team GBC – Road to Tokyo 2020 består av 13 spelare som alla satsar helhjärtat på beachvolley och det stora målet OS i Tokyo 2020. Satsningen sker i Göteborg och Beach Center är hemmaarena och det är också här spelarna just nu förbereder sig inför säsongen 2017.