Boka bana
Bli medlem

GBC ägde prispallen i Åhus 5-star

GBC fyllde prispallen när Åhus 5-star avgjordes förra veckan. Sammanlagt blev det tio av totalt sexton medaljer.

Bäst gick det för Selma Robinson och Line Andersson som vann tävlingen för andra året i rad, efter en imponerande insats. Tjejerna finalbesegrade klubbkamraterna Sara Malmström och Hulda Rudberg i tre set.

– Vi spelade väldigt stabilt genom hela turneringen, med många matcher där vi vinner med övertygande siffror. Vi lyckas vinna mot lag som vi inte vunnit mot tidigare vilket också var väldigt roligt och ett bevis på att vi har utvecklats både från förra året och från de turneringar vi spelat tidigare nu i sommar, säger Selma.

Selma och Line efter att ha vunnit i Åhus i fjol.

GBC framgången i Åhus är extra glädjande eftersom att SM avgörs där från och med nästa år. Och Selma och Line trivs minst sagt. 

– Åhus har förutsättningar som passar oss bra som lag, med lätthoppad sand och inte så mycket vind. Den stora anledningen till att det gick så bra var att vi kunde komma fram på nät och använda våran höjd. Det gav utdelning snabbt och vi byggde på oss ett självförtroende under turneringens gång. Det var väldigt kul att spela och såklart var det extra kul att vinna vår första tour för året tillsammans. Nu väntar både Tofta och Landskrona, och sedan självklart SM, avslutar Selma. 

Tjejerna, som båda två tränar och pluggar på college i USA, gör sin andra säsong tillsammans. Selma är fostrad i GBC, medan Line, som tidigare representerat Habo, gör sin första säsong för klubben. På damernas prispall vann även GBC:s Kaisa Wallin och Ania Mierzejewska ett brons.

På herrsidan blev det återigen en final för Stefan Andreasson tillsammans med Anton Andersson från MBC. De ställdes, liksom i Sollentuna, mot Slow Downs Linus Isaksson och Theodor Grahn. En drabbning som Linus och Theo även denna gång gick segrande ur. På herrsidan blev det även tre bronsmedaljer för Jakob Wijk Tegenrot, Erik Bylund samt Martin Appelgren. Den sistnämnda spelandes med Erik Ask från Västerås. 

Prispallen i Åhus 5-star 2024.

I helgen väntar en lite längre resa för de som ska tävla på Sverigetouren då den avgörs på Gotland och ikoniska Tofta strand. 

Samtliga GBC placeringar plus partners i Åhus 5-star

Guld
Selma Robinson / Line Andersson

Silver
Sara Malmström / Hulda Rudberg
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Malmö BC)

Brons
Ania Mierzejewska / Kaisa Wallin
Jakob Wijk Tegenrot / Erik Bylund
Martin Appelgren / Erik Ask (Västerås VK)

5:e plats
Anne-Lie Rininsland / Anna Rydenberg
Victoria Sahlberg / Frida Johansson (Malmö BC)
Louise Månesköld / Malin Bergholm
Finn Aldén-Joyce / Anton Björklund

9:e plats
Linnea Bengtsson / Bolla Falkenby Thorén
Klara Ribom / Ellen Lindqvist
Juste Derkintyte / Alice Arnberg (IKSU)

13:e plats
Elin Westin / Malin Evrenos (08 BC)
Anton Tegenrot / Peter Lundgren (Hylte Halmstad VBK)
Valdemar Jacobsson Orrbeck / Bruno Fridström (Sollentuna VK)
Daniel Persson / Carl Petersson