Boka bana
Bli medlem

Flera GBC-medaljer under SM i King and Queen of the Court

GBC-spelarna stod för fina insatser när SM i King and Queen of the Court avgjordes på Tylösand.

Vinden var som vanligt en avgörande faktor på västkustens stränder, och lagen fick dessutom anpassa sig till det annorlunda formatet där flera par spelar samtidigt. Klubbens elitspelare hanterade det dock utmärkt och skördade framgångar.

Till damernas final, bestående av fem lag, lyckades två GBC-par ta sig. Ellen Lindqvist och Klara Ribom hade gått via det så kallade återkvalet där de imponerat stort i sista omgången. Väl i finalen orkade de inte riktigt komma upp i samma nivå men slutade ändå på en fin fjärdeplats. 

Ett steg längre tog sig dock GBC:s Ania Mierzejewska tillsammans med Frida Johansson från Värnamo. Efter att ha visat upp ett fantastiskt bra spel dagen innan direktkvalificerade man sig till finalen och lyckades knipa bronset. Vi har tagit oss ett snack med Ania.

Nöjda bronsmedaljörer i damernas tävling. Foto: Zacharias Torstensson

 

Hur är känslan efter bronset?
– Det känns jättekul, speciellt eftersom Frida och jag aldrig har spelat ihop tidigare. Det blåste jättemycket, framförallt i semin, och då brukar samspelade lag gynnas.

Hur var samspelet med Frida och vad var det som gjorde att ni nådde så långt?
– Vi märkte ganska snabbt att vi tänkte lika i spelet, så kommunikationen liksom löste sig själv. Vi bestämde innan att vi skulle våga och vara aggressiva, och det var nog det som i slutändan gjorde att vi gick långt.

Vad skiljer spelformatet King and Queen of the Court från vanlig beach volleyboll?
– Det är tufft för att man får inga pauser och det är svårt att ha en strategi när det blir olika lag man får möta i varje boll. Samtidigt tycker jag att det är så kul när det blir lite slitigt.

Hur ser kommande veckor ut för dig?
– Denna veckan blir det massa träning inför SM, och såklart gym, mat och sömn. Sen är det ju några tävlingar på touren kvar som jag är taggad på. Kanske någon internationell tävling, vem vet.

Vinnarna av damtävlingen blev Fanny Åhman från Stöcke och Isabelle Reffel från Lidingö. Norskorna Victoria Faye Kjølberg (som faktiskt också är licensierad för GBC) och Julia Varga tog silvret. Så vi kan lägga till ytterligare en medalj på damsidan med andra ord. 

Damernas prispall. Foto: Zacharias Torstensson

På herrsidan var det ingen högoddsare att Åhman/Hellvig från Stöcke och Lidingö, tillika ett av världens bästa lag, stod som slutsegrare. Grabbarna dominerade i princip varenda omgång, och så även finalen. De utmanades dock av GBC:s Stefan Andreasson i par med Anton Andersson från Svedala som tog sig hela vägen till allra sista omgången där endast tre lag återstod. Väl där hade man lite oflyt och fick inte igång det effektiva spelat man visat upp under resten av tävlingen. Det blev således en bronspeng. Silvret knep, likt förra året, Joel Andersson och Alfred Brink från Stöcke. GBC:s Jakob Wijk Tegenrot och partner Linus Tholse från Nyköping spelade också bra i sin semifinal men i finalen fick de nöja sig med en femteplats.

För våra elitspelare var detta en perfekt uppladdning inför SM som drar igång på torsdag nästa vecka på just Tylösand.

Samtliga placeringar för GBC:are plus partners

SILVER
Victoria Faye Kjølberg / Julie Varga (Norge)

BRONS
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Svedala)
Ania Mierzejewska / Frida Johansson (Värnamo VBK)

4:e plats
Ellen Lindqvist / Klara Ribom

5:e plats
Jakob Wijk Tegenrot / Linus Tholse (Nyköpings FK)

8:e plats
Malin Bergholm / Karin Backström (Hylte Halmstad VBK)