Boka bana
Bli medlem

Ett guld och tre brons i Ljungby SBT4*

I helgen avgjordes första utomhustävlingen för eliten den här säsongen. Kosan styrdes mot Ljungby Beach Arena där 16 damlag och 16 herrlag gjorde upp i varierande, inte så somrigt väder. Resultatet blev ett guld och tre brons till GBC – en bra start på säsongen!

Foto: Swedishbeachtour.se

På herrsidan blev det ”comebackande” Christofer Lewin i par med Linus Tholse (Nyköpings FK) som fick kliva högst upp på pallen. De blev en jämn batalj i semifinalen (21-19, 22-20) där de slog ut förstarankade Martin Appelgren/Alexander Herrmann, som således tog en bronsplats i utomhuspremiären. Finalen blev en tydlig 2-0-seger (21-10, 21-15) mot Mattias Haaparanta/Jacob Hölting Nilsson (08 Beachvolley Club/Ystads Volleyboll Klubb). Så här säger Christofer om varför de vann:

”Det här är en svår fråga att svara på i och med att jag knappt tränat och verkligen inte förväntade mig en vinst. Jag var i Portugal och tränade en vecka i början av maj och fick tillbaka ”hunger” och glädje vilket följde med till Ljungby. Vidare gick jag och Linus in i turneringen ”endast” för att ha kul och hade därmed ingen press på att göra något särskilt resultat. Detta innebar att vi spelade avslappnat vilket jag alltid tror är en fördel i denna mentala sport. Jag och Linus känner även varandra väl och har många år i sporten vilket gjorde att vi hade ett tålamod och utvecklade vårt spel under varje match. Detta resulterade i att vi tillslut hade ett stabilt grundspel och kunde utnyttja att vi är ett starkt anfalls- och transitionlag.”

Det många nu undrar är ju om Christofer är tillbaka i sanden för en comeback i sommar och är det kanske så att han och Tholse ska spela ihop?

”Det återstår att se och jag måste smälta denna helgen först. Jag tyckte det var roligare än på många år att spela och jag känner nu att jag definitivt vill spela mycket mer i sommar. Men om frågan är om jag kommer ”satsa” igen samt resa land och rike året runt för några högre mål så är svaret nej. Men med rätt partner så får vi se vad hungern säger 😉 Vi har inte pratat om det men jag tycker det är väldigt kul att spela med Linus och han är en fantastisk volleybollspelare. Att vi spelade i Ljungby blev väldigt spontant bestämt efter en träning i Portugal och jag hade faktiskt inga planer att spela i sommar. Vi får se vad som händer nu och avslutar med en klassisk ’time will tell’.”

På damsidan blev det en totalskräll där Frida Johansson/Ella Sandberg (Värnamo), som tidigare längst kommit till åttondelsfinal, knep förstaplatsen. Finalen blev förvisso WO på grund av skada, men likväl en stor skräll. I kvartsfinalen slog de ut GBC:s Klara Ribom/Sara Malmström, tillika förstarankade i tävlingen, i två raka set. I semifinalen slog de ut nästa GBC-lag, Jennifer Schräder/Anna Mierzejewska, som genom denna semifinal nådde sin bästa placering på SBT 4*/5*. Så här säger Jennifer och Anna om varför de hamnade på pallen:

”This was our first semi final, the best before was a 9th last year. We had a good mindset and we just wanted to enjoy our kick off on the tour. We went in for every game like it was our last. Mindset and good comunication was the key. But also having fun! We have been two weeks ago in Ljungby winning the challenger, so we knew the location and felt very welcome there. Very nice organization, people and atmosphere.”

Även Hulda Rudberg/Selma Robinson tog sig till pallen och en tredje plats. Detta var även Selmas första pallplats på SBT 4*/5*, men Huldas andra (hon har en 2:a plats förra säsongen). Så här säger Hulda om förväntningarna inför utomhuspremiären:

”Vi hade inte så höga förväntningar på första touren tillsammans och förväntade oss inte en pallplats. Vi ville mycket och har tränat hårt under vintern och det visade sig på banan nu, så det var riktigt kul! Det var riktigt kul att kunna ta en pallplats tidigt i säsongen då vi var lite nervösa över att våra poäng inte skulle räcka för komma in på alla tourstopp. Vi båda ville nog minst till kvarten så att det blev semi också var ett riktigt stort plus. Inga överraskningar så men vi hade några bra vändningar som vi kommer ta med oss i framtida matcher och kändes som vi utvecklades som lag under turneringen.”


Resultatlista Dam

1 #10 F. Johansson / E. Sandberg (Värnamo VBA)
2 #2 F. Granberg (IK Studenterna i Umeå) / T. Hansson (Lunds VK)
3 #9 H. Rudberg / S. Robinson (Göteborg BC)
3 #13 J. Schräder / A. Mierzejewska (Göteborg BC)
5 #6 V. Sahlberg (Göteborg BC) / L. Andersson (Habo Wolley)
5 #3 J. Tivefälth / E. Lindqvist (Göteborg BC)
5 #8 T. Kirkor (Göteborg BC) / C. Nilsson (Nyköpings FK)
5 #1 S. Malmström / K. Ribom (Göteborg BC)
9 #5 L. Ericsson (Smålandsstenar VBK) / E. Haglund (08 Beachvolley Club)
9 #7 K. Lind (08 Beachvolley Club) / M. Grate (IK Studenterna i Umeå)
9 #12 A. Johansson (Ljungby VBK) / S. Florqvist (Habo Wolley)
9 #11 L. Neldemo (08 Beachvolley Club) / T. Wahlén (Team Gotland Volleybollklubb)
13 #4 S. Cavretti (Beachbrothers BC) / S. Uddin (Team Gotland Volleybollklubb)
13 #15 M. Evrenos (08 Beachvolley Club) / L. Bengtsson (Göteborg BC)
13 #14 K. Anfelt (Örebro VBS) / E. Viklund (IK Studenterna i Umeå)
13 #16 Y. Stenberg (Göteborg BC) / R. Sjöberg Lewis (Växjö VK)

Resultatlista Herr

1 #3 L. Tholse (Nyköpings FK) / C. Lewin (Göteborg BC)
2 #8 J. Hölting Nilsson (Ystads VK) / M. Haaparanta (08 Beachvolley Club)
3 #1 M. Appelgren / A. Herrmann (Göteborg BC)
3 #11 E. Augustini (Lunds VK) / P. Bertilsson (Malmö VK)
5 #7 G. Berggren / L. Vincent (Göteborg BC)
5 #2 A. Andersson (Svedala VBK) / S. Andreasson (Göteborg BC)
5 #4 E. Ask (Västerås VBK) / V. Jonsson (Team Gotland Volleybollklubb)
5 #12 S. Bager / C. Petersson (Göteborg BC)
9 #10 F. Alden-Joyce / J. Åberg (Göteborg BC)
9 #9 S. Alexandersson / S. Martinez Ayre (Lunds VK)
9 #5 T. Dahlin (Södertelge VBK) / R. Bodén (Lidingö SK)
9 #6 F. Isaksson (Slow Down Beachvolley Roslagen) / F. Bratic (Habo Wolley)
13 #15 R. Boström / H. Boström (Göteborg BC)
13 #16 F. Pettersson / M. Hansson (Karlskrona Volleyboll)
13 #13 H. Dahlgren / S. Åkesson-Holm (Göteborg BC)
13 #14 M. Johansson (Göteborg BC) / J. Liberg (Slow Down Beachvolley Roslagen)