Boka bana
Bli medlem

Dukat för beachvolley-fest på Beach Center till helgen

I helgen smäller det. Sommarens höjdpunkt för Göteborgs Beachvolley Club äger rum då Beach Center 5-star går av stapeln. Både spelare och personal är redo för en riktig beachvolley-fest.

Beach Centers utomhusarena kommer under veckan genomgå en förvandling. Från att ha bestått av träningsbanor och avslappnat häng kommer den nu att transformeras till ett livat eventområde med inramad center court, läktare, DJ och speaker. Samt sverigeeliten i beachvolleyboll förstås. En riktig folkfest väntar på lördag och söndag. 

Vi är som alltid extremt taggade på att arrangera Beach Center SBT 5-star. För oss är det lite av sommarens höjdpunkt att få bjuda in de bästa lagen från hela Sverige till bästkusten. Vi har många riktigt bra spelare i klubben och det är därför väldigt kul att se så många GBC:are med i startlistan. Det finns flera lag som har stor chans att fightas om en plats på prispallen så det ska så klart bli särskilt kul att följa, säger projektledare Sandra Krook.

Det väntas grym stämning på läktaren till Center Court.


Och startfältet är jämnt och starkt på både dam- och herrsidan, med mängder av medaljhopp för GBC. Samtliga vinnare av touren i år återfinns i herrtävlingen, inklusive vinnarna av den nordeuropeiska touren för två veckor sedan. Segern kommer att vara minst sagt prestigefull. I damernas startlista består – hör och häpna – de åtta första lagen av minst en Göteborgsspelare. Och där hittar vi flera nya intressanta konstellationer.

16 damlag plus 16 herrlag betyder 32 lag totalt, och utgörs av 64 spelare. Av dessa är 29 från hemmaklubben. Imponerande. Ett australiensiskt lag har även tilldelats Wild Card på damsidan och sätter internationell prägel på turneringen.

– Vårt mål är att arrangera en så proffsig och bra tävling som möjligt för att ge spelarna de bästa förutsättningarna och hoppas att samtliga lag ser fram emot helgen lika mycket som vi gör. Nu håller vi bara tummarna för att vädergudarna är med oss hela vägen, säger Sandra.

GBC är vana att arrangera stora evenemang, men Beach Center 5-star är den enda stora tävlingen utomhus för året, utan andra tävlingsklasser vid sidan av. Detta gör den lite annorlunda från övriga event.

– Det är den enda elittävlingen vi arrangerar under året som står helt ensam utan en parallell storturnering vilket gör att det blir extra mycket fokus på denna tävlingen, både som arrangörer och som publik. Det som gör denna tävling så rolig att arrangera är att det alltid är så bra stämning – både bland spelare, personal och besökare. Det ger mycket energi, avslutar hon.

Projektledare Sandra Krook är redo för en fullspäckad helg.


Det ser även ut som att vädergudarna är på gott humör då prognosen i skrivande stund utlovar en hel del sol och inget regn. Ingen ursäkt att inte bege sig ut till Kviberg och Beach Center Arena med andra ord. I vanlig ordning kan man swisha en frivillig entréavgift där hälften går till prispotten och hälften till GBC:s elitsatsning.

 

Beach Center SBT 5-star
8 juli: 9.00-19.00, gruppspel + 8-delar
9 juli: 9.00-18.00, kvart, semi, final (start 16 & 17)
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Prispengar totalt: 20.000 kr
4 spelplaner fram till semi, därefter endast CC.
Centercourt, läktare, inramning, DJ och speaker.
Frivillig entréavgift swishas till: 1232631455

Spelschema och startfält