Boka bana
Bli medlem

Comeback-lag till SM i King & Queen of the Court

SM i King & Queen of the Court avgörs på Tylösand idag och i morgon. GBC ställer upp med flera starka spelare i denna fartfyllda turneringsform. 

En av dessa är GBC:s Ellen Lindqvist som spelat och tränat i Tyskland den här säsongen, men gör tillfällig comeback i Sverige med sin före detta partner Klara Ribom. Ellen har tidigare varit med i GBC:s elitsatsning och vi har i veckan tagit oss ett snack med henne.

Ellen täcker upp sin partner på den tyska touren Rock the Beach i Fehmarn. Foto: Gamon

Hur har träningen i Tyskland sett ut och vad har du jobbat på och utvecklat?
– Träningen i lilla Witten har varit väldigt teknikfokuserad in i minsta detalj. Vi har bland annat arbetat mycket på bollkontroll samt att få till högre hopp i sanden. Båda bitar låter kanske som ganska självklara men ger också resultat när man lägger fokus där en längre tid. Det har också varit otroligt inspirerande att få träna med några av Tysklands tyngre namn.

Hur har det varit att spela i Tyskland jämfört i Sverige?
– Det har varit utmanade men väldigt kul att spela i Tyskland. Att få starta från noll rankingpoäng och försöka bygga upp uppåt. Jag tror jag har uppnått rekord i att ”slajda” in i folks dm och fråga om de vill spela. Turneringarna har varit otroligt proffsigt och bra arrangerande. Det har också varit kul att få lära känna spelarna och få ta del av ett nytt beachcommunity.

Vad är känslan inför helgens Queen of the Court tillsammans med Klara? Och hur ser resten av sommaren ut?
– Det känns väldigt roligt att få stå på samma sida av nät som Klara igen. Vad resten av sommaren bjuder på återstår att se.

Ellen och Klara spelade ihop under 2020 och har tränat tillsammans i GBC:s elitsatsning i många år. Foto: Robert Boman

GBC har förutom Ellen och Klara ytterligare fyra spelare i startfältet. Jakob Wijk Tegenrot med Nyköpings Linus Tholse samt Stefan Andreasson med Anton Andersson från Svedala, är representanterna på herrsidan. Båda dessa lag får ses som starka utmanare till de främsta placeringarna. Man får dock tufft motstånd. Inte minst från två unga herrar vid namn David Åhman och Jonatan Hellvig representerande Stöcke IF och Lidingö SK. 

På damsidan hittar vi Ania Mierzejewska som spelar tillsammans med Värnamos Frida Johansson. Sedan har vi faktiskt ännu ett comebackande lag. Malin Bergholm spelar återigen med Karin Backström, tidigare spelandes för GBC men numera tillhörande Hylte Halmstad VBK. De gamla takterna finns säkerligen fortfarande där och det blir intressant att följa dem i veckan.

King & Queen of the Court är en spelform där det är kortare tid mellan bollarna och fler lag som tävlar mot varandra samtidigt. Man spelar på tid och det lag som har minst poäng när tiden är ute åker ut, sedan startas nästa omgång. Poäng får man om man vinner på “side-out”-sidan, det vill säga sidan som tar emot serven. Det blir således mer fartfyllt och publiken får se olika lag ställas mot varandra hela tiden. 

Vinnarna av tävlingen får en plats till World Royal Championships i Rotterdam i september.

King & Queen of the Court i Tylösand
28 juli: semifinaler dam och herr
29 juli: finaler dam och herr
Antal lag: 10 dam & 10 herr

Spelschema och resultat
Stream