Boka bana
Bli medlem

Bronsmedaljregn för GBC under fjärde dagen av SM

Många medaljer delades ut på Tylösand idag när hela tre juniorklasser och en veteranklass avgjordes. GBC:arna utmanade resten av Sverige och belönades med några fina pallplatser.

Det var klasserna U16, U19, U23, samt damernas 55+  som avgjordes under dagen.

I den “äldsta” juniorklassen var Hugo Dahlgren och Rasmus Boström från GBC otroligt nära att ta sig  till final men föll på målsnöret med minsta möjliga marginal i avgörande set, och slutade på en bronsplats. Även Emil Sjölund knep en tredjeplats i samma tävling tillsammans med partner Alexander Ståle från Sollentuna VK.

Pallen i killarnas U-23 SM. Foto: Jakob Birgersson

Brons blev det också för GBC:s Nicole Tiourine och Erica Frischenfeldt i U19-SM. Efter en tresetsförlust i semifinalen revanscherade sig tjejerna i bronsmatchen och vann i två raka set. Detta är tjejernas andra SM-medalj, då man redan i måndags säkrade ett silver i junior-SM, där spelare födda 2004 eller senare får delta. 

Pallen i flickornas U19-SM. Foto: Jakob Birgersson

I U16-mästerskapet lyckades Livia Ottosson från GBC att ta sig hela vägen till semifinal med sin partner Filippa Andersson Widén. Väl där blev det förlust, men man fick revanschera sig några timmar senare och vann bronsmatchen. Noterbart är att Filippa spelade turneringen med en bruten arm (!). 

Pallen i flickornas U16-mästerskap. Foto: Jakob Birgersson

I damernas veteran 55+ blev det ytterligare bronsmedaljer till GBC efter kämparinsatser av Åsa Rudberg och Verena Niederhaus samt Malin Reinholdsson i par med Maria Golz från Kalmar.

Pallen i damernas 55+. Foto: Jakob Birgersson


I morgon inleds senior-SM samtidigt som fler veteranklasserna 40+ och 55+ för herrar avgörs. 

Här hittar du samtliga SM-klasser
Här hittar du gratis stream från SM
Följ också @gbcfamiljen på Instagram för löpande uppdateringar