Boka bana
Bli medlem

Brons i Västerås och en stabil insats på Beach Pro Tour

Det blev en bronspeng i Västerås 5-star samt en vunnen match i kvalet på Beach Pro Tour i Helsingfors. Vi blickar tillbaka på helgen som varit. 

På Beach Pro Tour i Finland vann Hulda och Helene under torsdagen en tresetare i sin inledande kvalomgång. I andra matchen tog det tyvärr stopp, men det är ändå ett styrkebesked av tjejerna att visa att de kan hävda sig på den internationella scenen. För Malin och Louise tog resan slut redan i första matchen mot ett starkt österrikiskt par. Båda lagen är återigen på svensk mark till helgen som kommer. 

I Västerås blev det ingen riktig framgång på herrsidan där faktiskt ingen av våra GBC-spelare lyckades ta sig upp på pallen för ovanlighetens skull. I vind, regn och slutligen sol placerade sig bästa herre på femteplats. Stefan Andreasson med partner Anton Andersson (Svedala) samt Rasmus Boström med partner Elias Sjölund (Stöcke) stod för detta resultat. Räkna med att killarna kommer tillbaka med revanschlusta nästa helg.

Något bättre var det på damsidan där GBC-talangen Selma Robinson tillsammans med Camilla Nilsson från Nyköpings FK adderade en bronspeng till en samling medaljer som med stor sannolikhet kommer att växa sig ännu större de kommande åren. Förra året avslutades säsongen tidigt för Selma efter en incident med en brödkniv. Efter flera månaders rehab och vila gick flyttlasset sedan över Atlanten till University of North Alabama där hon studerar och spelar beachvolley. Men under sommaren är hon alltså hemma på svensk mark igen. Paret Robinson/Nilsson spelade tillsammans även under Ljungby 4-star där det blev en femteplats, och man förbättrade sig alltså ytterligare i Västerås.

– Det var jättekul att spela med Camilla. Vi spelade Ljungby tillsammans för några helger sedan, men förutom det så har vi inte spelat eller tränat ihop. Det är kul att se att spelet kan flyta på så bra trots det. Vi spelade avslappnat och kunde utveckla spelet för varje match. Framförallt fokuserade vi på att spela aggressivt oavsett vilka vi mötte, säger Selma. 

Tjejerna var mycket nära att ta sig till final men föll på målsnöret i en otroligt spännande semifinal som slutade 19-17 i avgörande set i favör till Line Andersson (Habo) och Sara Cavretti (Beachbrothers).

Vi förlorade en väldigt jämn semi vilket var tråkigt för den hade kunnat sluta hur som helst. Men överlag så var det en toppenhelg. 

Resten av sommaren kommer Selma att spela med just Line. Dessa två har tillsammans representerat Sverige i internationella ungdomsmästerskap och för en vecka sedan tog de en femteplats på den nordeuropeiska touren. Det blir minst sagt spännande att följa dem under resten av säsongen. 

Herrtävlingen vanns av Slow Down och Habo-kombinationen Isaksson/Grahn. Killarna tog därmed sin andra raka elittourseger och ser starkare ut än någonsin. På damsidan blev det inte oväntat seger till de suveräna tvillingsystrarna Sanna och Tina Thurin från 08 BC

Prispall Västerås 5-star. Foto: Maria Dahlin.

Nästa helg gäller det att hålla sig hemma om man är GBC:are. Det har äntligen blivit dags för Beach Center 5-star, och Sverigeeliten styr kosan mot Göteborg. Det kommer tveklöst bli ett toppklassigt arrangemang och startfältet ser riktigt starkt ut på både dam- och herrsidan.

Resultat Beach Pro Tour Helsingfors
Resultat Västerås 5-star

 

Samtliga foton i artikeln är tagna av Maria Dahlin.