Boka bana
Bli medlem

Årsmötet 2021 – Ny styrelse klar

Lördagen den 20:e november 2021 var det årsmöte i GBC där ca 65 medlemmar var närvarande. Styrelsen presenterade verksamhetsberättelse och årsredovisning från året som gått som förstås varit präglat av pandemin. Gå gärna in och läs på hemsidan! Trots att vi har haft en markant lägre omsättning så har vi ändå lyckats skapa ett positivt resultat och verksamheten finns kvar och är igång och snurrar. En stor eloge till VD och personal och alla ideella krafter som gjort detta möjligt! Pandemin är inte slut, vi befinner oss förmodligen mitt i den och nu gäller det att hålla i och hålla ut. I verksamhetsplanen beskrivs att prio 1 för kommande år är att tillse att i möjligaste mån göra det möjligt att hålla Beach Center öppet och träningsverksamheten igång.

Ny styrelse valdes för verksamhetsår 2021/2022 enligt valberedningens förslag:
Ordförande: Anneli Friborg, omval 1 år
Ledamot: Ludvig Simonsson, omval 2 år
Ledamot: Diana Mårdbrink, nyval 2 år
Ledamot: Simon Bohman, nyval 2 år
Ledamot: Max Callenberg, 1 år kvar
Ledamot: Haiko Steitzer, 1 år kvar
Ledamot: Johan Rininsland, 1 år kvar

Till valberedning valdes:
Ordförande: Elin Westin 1 år
Gustav Lösnitz 1 år

Alexander Herrmann 1 år

Övriga frågor som lyftes av medlemmar som var med på årsmötet och diskuterades:
– När man som besökare i Beach Center upptäcker något fel på nät, linjer eller annat i byggnaden, hur rapporterar man det på bästa sätt så att det når fram till personal som kan fixa det? Information finns uppsatt i hallen men det är uppenbart att den inte når fram till alla i det ögonblick det är aktuellt.
– När en grupp medlemmar skapar egen träningsgrupp genom att själva boka bana på valfri tid och bokar en GBC-tränare man själv väljer så finns en regel. Den regeln innebär att alla personer som är registrerade som GBC-tränare också ska vara tränare för minst en träningsgrupp i ordinarie träningsverksamhet. Frågan ställdes om denna regel verkligen är nödvändig. Frågan var uppe även på förra årsmötet och styrelsen har jobbat med den under året och tidigare år, en komplex fråga som påverkar grundpelare i verksamheten. Frågan är uppe på bordet i styrelsen.
– En följdfråga på ovanstående, om det går att undersöka och ta reda på varför fler och fler väljer att boka GBC-tränare. Om det till exempel kan bero på de sena träningstiderna på vardagar.
– Prismodellen på banhyror, varför det är så att det tas betalt per person jämfört med om man istället hade tagit betalt per bana och timme. Förklaring gavs att prismodellen får till effekt att vi kan hålla nere banhyran för medlemmar och ändå få in viktiga intäkter på banhyra.

Styrelsen har som ambition att bjuda in till diskussionsmöten under året kring frågor som dessa som medlemmar vill lyfta och diskutera för att skapa djupare förståelse hos fler och för att hjälpas åt att komma på idéer och lösningar för utveckling framåt.

Lotturnering och fest
Efter årsmötet var det enligt tradition lotturnering och fest! Hela 74 personer var med och spelade och vinnare blev Bjarne Flämig.

De gamla rävarna och GBC:arna David Alm och Jan Magnusson höll i lottningen

På festen hyllades SM-medaljörerna, Årets Tränare och Årets Medlem. Vi bugar och bockar samt tackar för era insatser under året och säger självklart stort grattis! Årets tränare: Alexander Annerstedt (till vänster nedan), Årets medlem: Erica Frischenfeldt (till höger nedan). Motiveringarna finner du under bilderna.

Årets Tränare – Alexander Annerstedt

Med ett leende på läpparna och skön attityd är han en inspiration för alla han tränar och har ett gott rykte som tränare. Han har i många år varit en pelare i GBC:s tränarstab och gett tips och tricks till väldigt många medlemmar som utvecklat sitt spel med hjälp av hans kunnande. En ledare som bjuder på sig själv med ett stort hjärta för andra.

Årets Medlem – Erica Frischenfeldt
Hon är väldigt engagerad i klubben, alltid på bra humör när man träffar henne i hallen och hon livar upp stämningen. Hon vågar säga vad hon tycker och peppar andra. Inte minst engagerar hon sig mycket i dom allra yngsta juniorerna och nybörjare som provar på, en eldsjäl som brinner för beachvolley!

Trubadur Robin i sällskap av Ulf Norman på flöjt

Under kvällen höll trubadur Robin igång stämningen.