Boka bana
Bli medlem

Seriespelsgrupper klara

Nu är samtliga seriespelsgrupper publicerade.

Seriespel Herr
Seriespel Dam

Tips: Använd datorns sökfunktion för att hitta ditt namn snabbare.

Datum, tider och en tydligare indelning av lagen publiceras under v.35.

Hur görs gruppindelningen?

Grupplaceringen i seriespelet är till 95% helt baserat på den ranking du har. Rankingen är i första hand beroende på hur du har presterat i tidigare seriespel och i andra hand nivån på den träningsgrupp du tränar i. I vissa få fall justerar vi rankingen på enskilda lag och spelare, exempelvis om det kommer in ett nytt lag som spelat för en annan klubb tidigare och har 0 rankingpoäng, men i regel är handpåläggningen liten just för att minimera risken för orättvis indelning.

Har du en partner som har högre eller lägre ranking än dig justeras er gemensamma ranking därefter. Du har alltså fördel av att ha en partner som spelat i en högre grupp än dig själv.

Vi har hamnat i en grupp lägre än tidigare, varför?

Det är många bra lag som anmält sig till höstens seriespel. Som ett led i detta har grupperna skjutits nedåt. Detta innebär inte att du hamnat i en grupp med sämre nivå utan nivån ska fortfarande vara i enlighet med er ranking.

A & B – grupper

På årsmötet 2016 röstades det igenom att göra en split av A & B- grupper under grupp 2 istället för grupp 6 som det är idag. Vi har kikat på detta närmare men pga. tekniska begränsningar går detta tyvärr inte att genomföra till höstens seriespel. Vi kommer arbeta för att få detta löst under hösten med målet att införa det till VT-18 istället.

Till motionen Seriespelsstruktur

 

För frågor, kontakta info@gbcbeach.com