Boka bana
Bli medlem

GBC intar Kronoskogen och Ljungby 4-star

I helgen rullar tourcirkusen vidare till en välkänd arena i beachvolleybollsammanhang. På sanden i Kronobergsskogen har genom åren flertalet tourstopp ägt rum, och 2022 var det till och med Tourfinal. Årets upplaga är en SBT 4-star, som bjuder på många nya partnerkonstellationer.

GBC ställer upp med 24 spelare, vilket är ungefär en tredjedel av startfältet. Två av dessa är Ellen Lindqvist och Kaisa Wallin som spelar ihop för första gången i tävlingssammanhang.

– Det ska bli superkul att spela med Kaisa. Hon är en erfaren spelare som bidrar med trygghet på banan och många coola digs, säger Ellen.

Tjejerna är rankade som nummer två i tävlingen och ser fram emot många tuffa matcher. Kaisa har dessutom goda minnen från Ljungby i fjol, då hon vann tillsammans med Sara Cavretti. 

– Jag tror att det som vanligt blir en helg med många tajta matcher då det är fler nya partnerkonstellationer. Jag och Ellen gör vår första turnering ihop och det har känts bra på träning så ser fram emot att spela så många matcher som möjligt med henne nu i Ljungby, säger Kaisa.

Kaisa jublar efter vunnen boll i Ljungby förra året.

Övriga GBC-lag på som kan tänkas  blanda sig i medaljstriden på damsidan är givetvis GBC:s Line Andersson i par med Malmös Frida Johansson, rankade nummer ett i helgen. Line har under sommaren tillsammans med Selma vunnit tre tourtävlingar och tagit ett SM-silver, och Frida vann dessutom  Malmö 5-star förra helgen. Även Juste Derkintyte och Bolla Falkenby Thorén samt Victoria Sahlberg och Gislaveds Linda Ericsson kommer säkerligen att utmana om medaljerna.

På herrsidan är GBC:s Martin Appelgren och Erik Bylund högst rankade och kan gå långt om de får spelet att stämma. Alexander Annerstedt ställer upp med den relativt okände Oskar Nilzén, som gör debut på SBT. De två blir en spännande joker i leken. Samspelta paret Olle Ernevad och Anton Björklund återfinns också i fältet och är alltid svåra att ta poäng mot. 

Värt att nämna är också att GBC:s guldmedaljörer från junior-SM på både dam- och herrsidan finns med. Vi pratar givetvis om Valdemar Jacobsson Orrbeck och Oskar Cassel samt Nicole Tiourine och Erica Frischenfeldt. Det blir kul att se vad juniorerna kan ställa till med på seniornivå.

Gruppspelet inleds imorgon och finalerna spelas under söndagseftermiddagen. 

Ljungby 4-star
17 augusti: gruppspel och åttondel
18 augusti: kvart, semi, final
Antal lag: 16 dam & 16 herr

Spelschema, resultat och info
VolleyTV 

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC