Boka bana
Bli medlem

GBC pyntade prispallen i Ljungby 4-star

När krutröken lagt sig över Kronoskogens beacharena stod flertalet GBC:are på prispallen. Allra bäst spelade Line Andersson som tog hem segern.

Tillsammans med Frida Johansson från Malmö pallade Line trycket som förstarankade i turneringen. I finalen besegrades Emilia Saxne och Sanna Madestam från Kronan VBK och Hylte/Halmstad. 

– Jag tycker att vår insats under turneringen var rätt så stabil för att aldrig ha spela med varandra. Första dagen blev det matcher där jag och Frida hittade varandra i pass och anfall där vi körde på och ville vara aggressiva. Det gick väldigt bra och det tog vi med oss även in till andra dagen då vi fick kämpa några riktigt jämna matcher och ha ordentligt med tålamod i vårt spel, men aggressiviten gav utslag och det räckte hela vägen, säger Line.

Line firar vunnen boll i Ljungby. Foto: Johan Almblad.

Hon pekar även på några bidragande faktorer till segern.

– Genom hela turneringen var det viktigt för oss att hålla ett aggressivt mindset, speciellt i serven vilket gav resultat när vi behövde det. Jag tror att den samt tålamod i transition gav oss det lilla extra som behövdes för att vinna. Vi hade även väldigt kul tillsammans på plan vilket alltid är en bonus.

Härnäst väntar Tourfinalen som avgörs i Kalmar till helgen, och trots att den svenska säsongen sedan är slut finns det internationella tävlingar kvar.

– Kommande veckor ska jag spela med Sanna Thurin i Kalmar, och förhoppningsvis även en Future i Polen i början av september, avslutar Line. 

Det fanns även GBC-hopp i herrfinalen dit Martin Appelgren och Erik Bylund tagit sig. Killarna fick dock ge sig i en tresettare mot bröderna Molin från Sollentuna. Ytterligare en GBC-medalj ordnades av Victoria Sahlberg som knep en bronspeng tillsammans med Gislaveds Linda Ericsson. 

Vi blickar nu framåt mot säsongens avgörande i Kalmar på lördag och söndag, där årets tourmästare ska krönas. 

 

Samtliga GBC-placeringar plus partners:

GULD
Line Andersson / Frida Johansson (Malmö BC) 

SILVER
Martin Appelgren / Erik Bylund

BRONS
Victoria Sahlberg / Linda Ericsson (Gislaveds VK)

5:e plats
Ellen Lindqvist / Kaisa Wallin
Juste Derkintyte / Bolla Falkenby Thorén
Ania Mierzejewska / Guoda Vilké (Malmö BC)
Jonas Åberg / Mantas Beniusis (Jönköpings BC)
Olle Ernevad / Anton Björklund

9:e plats
Thea Karlsson /Vitalija Beniuse (Jönköpings BC)
Linnea Bengtsson  / Linnea Neldemo (Malmö BC)
Oscar Cassel / Valdemar Jacobsson Orrbeck

13:e plats
Elin Westin / Linda Wallander
Emma Ling / Tova Blomgren (Kalmar VBK)
Erica Frischenfeldt / Nicole Tiourine
Ina Hüttenberger / Emma Westerlund
Oskar Nilzén / Alexander Annerstedt