Boka bana
Bli medlem

GBC redde ut stormen i Malmö

Det blev som förväntat en stor medaljskörd för GBC i Malmö, med hela elva av sexton personer på pallen. Guldet tog Erik Bylund och Martin Johansson efter att ha briljerat i de blåsiga förhållandena på Ribersborgsstranden.

Herrfinalen blev en ren GBC-uppgörelse, där Martin Johansson till slut kunde slå in matchbollen mot klubbkamraterna Alexander Annerstedt och Valdemar Jacobsson Orrbeck. 

– Vinden som aldrig kom på SM fanns i Malmö. Vi spelade riktigt stabilt mottag och pass som la grunden. Vi hade riktigt bra taktik hela helgen och “MJ” var sjukt bra i side-out. Vi spelade en tight kvar mot Olle och Marcus där vi höll lugnet och var aggressiva i slutet. Semin mot Molins var ännu tightare med 28-26 i tredje. Vi gör vår bästa match i finalen, tar kommando direkt med bra servpress och spelar stabilt hela vägen, summerar Erik Bylund. 

Glada killar efter att ha bemästrat den tuffa vinden.

För Erik var detta dessutom första segern på Sverigetouren någonsin, och faktum är att det även var första finalen. Formstarka MJ har några fler vinster sedan tidigare, och tog nu sin andra för året. 

– Det kändes som vi hade ”flowet” i turneringen och vi bemästrade vinden väldigt bra i alla matcher. Matchen mot  Molins i semin var nog den galnaste och längsta matchen jag spelat. Sen i finalen kändes som vi spelade väldigt bra och där håller jag med Erik om att vi gör vår bästa match. Sammanfattar man helgen hade jag och Erik en riktigt rolig och trevlig helg både på och utanför planen. Sen vill jag även ge en eloge till Valle som går till sin första SBT 5-star-final och är så otroligt duktig, säger Martin Johansson.

Det blev också ett brons på herrsidan till Stefan Andreasson. Han och Malmös Anton Andersson förlorade en tight semifinal mot Alexander och Valle.

På damsidan blev det ytterligare ett silver (vilket inte är fy skam) till samlingen för Hulda Rudberg och Sara Malmström efter en tresetsförlust mot IKSU:s Felicia Granberg och hemmaspelaren Frida Johansson från Malmö. Blir det under tourfinalen vi får se våra GBC-tjejer högst upp på pallen igen? I sin semifinal besegrade de klubbkamraterna Juste Derkintyte och Ellen Lindqvist som därmed fick nöja sig med brons. Brons blev det även till GBC:s Ania Mierzejewska och Louise Månesköld. 

Till helgen avgörs Sverigetouren i Ljungby, och därefter avslutas den svenska säsongen i Kalmar där Tourfinalen avgörs.


Samtliga GBC-placeringar:

GULD
Erik Bylund / Martin Johansson

SILVER
Alexander Annerstedt / Valdemar Jacobsson Orrbeck
Hulda Rudberg / Sara Malmström

BRONS
Louise Månesköld / Ania Mierzejewska
Juste Derkintyte / Ellen Lindqvist
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Malmö BC)

5:e plats
Olle Ernevad / Markus Ohlsson (08 Beachvolley Club)
Samuel Alvinge / Daniel Johansson
Victoria Sahlberg / Linda Eriksson (Gislaveds VBK)
Bolla Falkenby Thorén / Guoda Vilké (Malmö BC)
Kaisa Wallin / Alice Arnberg (IK Studenterna i Umeå)

9:e plats
Jonas Åberg / Mantas Beniusis (Jönköpings BC)
Erica Frischenfeldt / Nicole Tiourine
Linnea Bengtsson / Elin Westin
Bahrija Becovic / Vitalija Beniuse (Jönköpings BC)