Boka bana
Bli medlem

Medaljregn för GBC i SM-avslutningen 

Det blev stor medaljfest för GBC under mästerskapets sista dagar när junior-, veteran-, mixed- och senior-SM avgjordes. 

Det medaljer i samtliga valörer, denna sista gång på Tylösand. Vi summerar klasserna var för sig.

Senior-SM
Det var upplagt för medaljer inför seniorernas sista speldag, och GBC hade hela sju spelare i semifinalerna. Frågan var bara hur medaljerna skulle fördelas. 

På herrsidan blev det tyvärr ingen final för varken Stefan Andreasson eller Martin Appelgren och Jakob Wijk Tegenrot. Stefan och partner Anton från Malmö föll mot slutsegrarna Jakob Hölting Nilsson (Ystad) och Elmer Andersson (Habo) trots att de spelat bra i stora delar av båda seten. En timme senare fick Martin och Jakob ge vika mot Slow Downs Theo Grahn och Linus Isaksson i en svängig tresettare. Tre bronsmedaljer till samlingen, med andra ord. 

Herrpall senior-SM. Foto: Robert Boman

På damsidan blev det däremot finalrepresentanter från GBC. Formstarka Selma Robinson och Line Andersson tog sig för fjärde turneringen i rad till final efter att ha besegrat Fanny Åhman från Stöcke och Helene Jernbeck från Slow Down i sin semifinal. I den andra semifinalen drog systrarna Thurin det längsta strået mot GBC:s Hulda Rudberg och Sara Malmström, som således fick nöja sig med en bronspeng. Finalen blev en riktig nagelbitare, där Selma och Line dominerade set nummer ett. Men de slitstarka systrarna återhämtade sig och lyckades ta hem SM-guldet, för sjätte gången. Det lär dock bli fler chanser för Selma och Line, som verkligen höjt sin nivå i år.

Dampall senior-SM. Foto Robert Boman.

U17-SM
Guld blev det dock i U17-SM efter en storartad insats av Noah Grankvist och Winston Seal. Killarna gjorde en kanonturnering och var ostoppbara i slutspelet.

–Att vinna SM var en ofattbar känsla som är svår att toppa. Anledningen till att vi kunde få den känslan var för att vi höll psyket hela tiden genom matchen. Vi siktar på vinna nästa år igen, säger Noah.

Pallen U17-SM killar.

Killarna har jobbat hårt i Beach Center under året som varit, vilket har gett resultat.

–Under året så har vi tränat på lite allt möjligt men det känns som att de jag utvecklat mest har varit pass och mottag. Den utveckling jag har fått under året hade aldrig varit möjligt utan vår fantastiska tränare Elvir. Det känns helt otroligt att Noah och jag vann, det som jag tror gjorde att vi stod ut detta år var hur samspelta vi var. Jag kommer fortsätta att sträva efter högre nivåer och hoppas på ett till guld nästa år, säger Winston.

Mixed-SM
Förra årets mixed-SM blev en riktig medaljfest för GBC, där vinnarna hette Victoria Sahlberg och Olle Ernevad. Och de regerande mästarna gjorde ingen besviken när de försvarade sitt SM-guld. När vi får tag i segrarna har de precis landat i Kroatien för lite välförtjänt semester, och kanske firande av vinsten?!

– Kul att få tävla på Tylösand igen mot så bra lag. Vi spelade oss igen turneringen med bra spel och humör vilket ledde hela vägen till guld! Med Victoria som en vessla i försvar hade motståndarna svårt att få död på bollen. Det var en viktig nyckel till framgången. Vi är mer än nöjda med att ha lyckats försvara guldet från förra året! Nu väntar en efterlängtad semester innan träningen till nästa års tappning i Åhus går av stapeln, säger Olle.

Även silvret gick till GBC genom Anton Tegenrot i par med Taylor Bruns från Göteborgs Volleybollklubb, och för att fullborda medaljpartyt tog Malin Bergholm och Finn Aldén-Joyce hem bronset. 

De regerande mästarna gör det igen!

Veteran 45+
I damernas 45+ klass blev det också medalj då Cecilia Boreström och Anna-Karin Hermansson tog brons efter att ha förlorat en jämn tresetare i sin semifinal. 

”Anki” och Cecilia under 45+ klassen.

Sammanfattningsvis var detta ett otroligt lyckat SM för GBC som avslutade på Tylösand med stil. Vi ser redan nu fram emot nästa år, då SM byter kust och avgörs i Åhus.