Boka bana
Bli medlem

Dukat för finaldag i senior-SM med stark GBC-representation

Idag har 96 lag blivit åtta. Och imorgon står det semifinaler på schemat. GBC är representerade i samtliga matcher när svenska mästare ska krönas på Tylösand. 

Många jämna bataljer har utkämpats i sanden idag, men till slut var det bara fyra damlag och fyra herrlag som klarade sig vidare till söndagens finalspel.

Ur ett GBC-perspektiv har det fallit sig så bra att klubben representeras av minst en spelare i varje semifinal. På damsidan har Hulda Rudberg och Sara Malmström gått stabilt utan att tappa ett set på vägen. Selma Robinson och Line Andersson har heller inte tappat något set, och stod för en mäktig upphämtning i sin kvart mot klubbkamraten Anna Rydenberg och Malmös Frida Johansson efter ett stort underläge i första set. Tjejerna kunde till slut vinna en jämn match. 

Ska Selma och Line vinna sin fjärde raka tävling imorgon, och sitt första SM-guld? Foto: Robert Boman

På herrsidan blev det en repris av fjolårets kvartsfinal, där Stefan Andreasson och Malmös Anton Andersson ställdes mot Alexander Herrmann och Martin Johansson. Matchen utspelade sig dessutom på samma bana som förra året, med samma domare, vilket gav en känsla av déjà vu. Utgången blev också densamma efter en otroligt spännande match som Anton och Stefan tog hem i tre set. Martin Appelgren och Jakob Wijk Tegenrot avancerade också till finalpasset efter att ha vunnit i tre jämna set mot bröderna Molin i kvällens sista match.

I U15-mästerskapet, som också avgjordes under dagen, blev det tyvärr inga GBC-medaljer, men flera fina placeringar och en hel del lärdomar ändå. I morgon drar även mixed-SM igång där GBC historiskt sett brukar ta starka placeringar. 

Hålltider för söndagens senior-SM
11:00 Andersson/Robinson vs Jernbeck/Åhman
12:00 Malmström/Rudberg vs Thurin/Thurin
13:00 Andreasson/Andersson vs Hölting Nilsson/Andersson
14:00 Appelgren/Tegenrot vs Isaksson/Grahn

Samtliga SM-klasser (säsongskalendern)
Gratis stream 
Följ också @gbcfamiljen på Instagram för löpande uppdateringar.