Boka bana
Bli medlem

Brons i veteranklassen och senior-SM har inletts

Dag fem var första dagen utan GBC-guld i årets SM. Men medaljer blev det trots allt, då ytterligare tre bronsmedaljer adderades till årets skörd.

I herrarnas 55+ tog sig Robert Öhrström till semifinal tillsammans med Jan Wahlén från Gotland. Väl där tog det stopp mot Tomas Kovacs från Malmö och Peter Lager från Halmstad, men en fin bronspeng trots allt.

Brons till GBC i herrarnas 55+. Foto: Felicia Brink

I damernas 55+ blev det också brons för GBC genom Åsa Rudberg och Verena Niederhaus. Faktum är att tävlingen avgjordes redan igår, men skulle egentligen spelats även idag, därav rapporteringen. Båda två bronsmedaljörerna kommer säkerligen att synas på stranden i morgon, men då som supportrar i senior-SM. Åsa är nämligen Hulda Rudbergs mamma. Verena är mamma till Elisa Herrmann, som är gift med Alexander Herrmann, och han spelar under morgondagen. 

Brons till GBC i damernas 55+. Foto: Felicia Brink

Ja, seniorerna har intagit stranden i det som kanske är höjdpunkten under mästerskapet, och den tävling som flest spelare sett fram emot under året. Idag avgjordes gruppspelet i sol och lätt bris på Tylösand. Dessa förhållanden hör inte direkt till vanligheterna då SM brukar innebära alla möjliga väder, men faktum är att kommande dagar också ser både soliga och vindfattiga ut. 

Gruppfasen bjöd inte på några direkta skrällar, men det är dag två som är den tuffa dagen. Den inleds med 32-delsfinaler och spelas hela vägen fram till semifinaler, på både dam- och herrsidan. 48 lag ska bli åtta. Det är imorgon det gäller.

 

Samtliga SM-klasser (säsongskalendern)
Gratis stream 
Följ också @gbcfamiljen på Instagram för löpande uppdateringar.