Boka bana
Bli medlem

Guld på Gotland: Selma och Line tog andra raka

GBC stod för en stark insats under årets upplaga av Tofta 5-star. Helgen kröntes av Line och Selma som tog andra raka segern på Swedish Beach Tour. 

Ja, det blev återigen guld på Gotland för våra fantastiska tjejer. Efter att ha vunnit veckan innan i Åhus lyckades de upprepa prestationen på Tofta. Faktum är att de gjorde exakt samma sak för ett år sedan med ”back-to-back”-vinster på samma två platser.

— Inte lika stabil turnering för oss denna helgen, men det blev ju ändå bra tillslut. Utmanande väder och vind var absolut en faktor, och det flöt inte riktigt på som i Åhus. Men vi höll ihop som ett lag och fortsatte tro på oss och vårt spel genom hela turneringen, vilket jag tror gjorde att vi kunde dra längsta strået tillslut, säger Line.

Selma och Line efter segern. Foto: Åsa Robinson

 Tjejerna kunde stabilt ta sig till semifinal, men väl där utmanades de ordentligt av GBC:s Victoria Sahlberg i par med Gislaveds Linda Ericsson. I finalen var det bekant motstånd. Likt finalen i Åhus stod Fanny Åhman och Isabelle Reffel, från Stöcke och Lidingö, på andra sidan nätet. Återigen blev det GBC-seger, men den här gången i tre set efter att Selma och Line genomfört en imponerande vändning i en match som länge såg förlorad ut.

– Med några vändningar från tidigare matcher i bagaget kunde vi ändå hålla lugnet och lita på oss själva. Det, och bättre servepress, var det som gjorde att vi hittade tillbaka till vårt spel i slutet, säger Line.

Succéduon kan nu verkligen kalla sig drottningarna av Tofta. Att spelet på stranden klaffar är också ett styrkebesked inför SM, en tävling som historiskt sett brukar innehålla alla väderlekar. 

— Det är så kul att vi lyckas vinna på Gotland igen! Och extra roligt att vinna när vi vänder ett stort underläge i finalen. Precis som i Åhus gick vi in med ett aggressivt mindset och trots att sanden inte var lika lätthoppad så kan vi båda utmana motståndet rejält när vi kommer fram på nät. Nu laddar vi inför en sista turnering i Landskrona innan SM drar igång, säger Selma.

Prispall Tofta 5-star 2024. Foto Lovisa Berlin

På herrsidan blev det brons för Finn Aldén-Joyce och Valdemar Orrbeck Jacobsson, som vi intervjuade inför helgen. “Valle” var då ute efter en medalj, ett mål han nu lyckats förverkliga. 

I helgen väntar alltså en SBT i Landskrona. Även den en 5-star.

 Samtliga GBC-placeringar:

GULD
Line Andersson / Selma Robinson 

BRONS
Victoria Sahlberg / Linda Ericsson (Gislaveds VBK)
Finn Alden-Joyce / Valdemar Orrbeck Jacobsson 

5:e plats
Louise Månesköld / Malin Bergholm
Samuel Alvinge / Oliver Lundmark (08 Beachvolley Club)

9:e plats
Foteini Xanthi / Felicia Granberg (IK Studenterna i Umeå)
Jenny Strålman / Michaela Engman (08 Beachvolley Club)
Linnea Bengtsson / Bolla Falkenby Thorén

13:e plats
Louise Lindberg / Sofie Lindberg
Bahrija Becovic / Stina Törnqvist
Emma Ling / Malin Evrenos (08 Beachvolley Club)