Boka bana
Bli medlem

GBC:s beachhjältar intar ikoniska Tofta strand

Tofta strand är redo för Sverigetouren. I veckan har 17 tappra GBC:are styrt kosan österut för att spela sommarens tredje 5-star. Gotland arrangerar touren för fjärde året i rad, på samma ikoniska plats där den i många år avgjordes på 90- och 00-talet. 

GBC har i vanlig ordning många medaljhopp i tävlingen. En spelare som ännu inte nått prispallen, men som har framtiden för sig, är Valdemar Jacobsson Orrbeck. 18-åringen tränar flitigt i klubbens juniorprogram och har gått framåt ordentligt de senaste åren. Bland annat vann han tillsammans med meriterade Simon Bohman årets upplaga Beach Royals, klubbens motsvarighet till King of the Court. Han jagar nu första medaljen på touren. 

– Min säsong hittills har varit väldigt rolig och lärorik, trots att det inte har blivit några prispallar. Men många nya grejer man har fått testa och känna på den lite högre nivån. Jag ser fram emot att spela på de sista tourerna nu innan säsongen är över och mest av allt ser jag ju fram emot SM, säger Valdemar.

Fullt fokus på mottag under en av sommarens tävlingar.

“Valle” har spelat de flesta tourstoppen i år, och även den Nordeuropeiska touren i Norge. I helgen ställer han upp med GBC:s bollsäkra gotlänning, Finn Aldén-Joyce, och de är klubbens högst rankade herrpar. Killarna får ses som lite av en joker i tävlingen, men kan helt klart vara med och utmana toppen om de får samspelet att stämma. 

– Nu inför Gotland har jag lite blandade förväntningar men det ska bli sjukt kul att spela ännu en tour och jättekul att jag får spela med Finn också. Jag tror absolut att vi kan göra ett ordentligt resultat, avslutar Valle. 

Förutom Finn kommer även GBC:s Samuel Alvinge från Gotland. Han spelar i helgen med Oliver Lundmark från 08 Beach och med stöd från hemmapubliken blir det intressant att se vad de kan åstadkomma. 

På pappret står dock Göteborgs damer för de största medaljförhoppningarna. Högst upp i startfältet hittar vi Malin Bergholm och Louise Månesköld som tagit kliv framåt sedan ifjol, men fortfarande letar efter den absoluta fullträffen på den svenska touren i år. Förra veckans vinnare, Selma och Line, har också tagit sig ut till ön. De vann dessutom på Tofta i fjol, och lär vara med och utmana om segern. Det kommer också Victoria Sahlberg att vara, den här helgen i par med Gislaveds Linda Ericsson. En ny och spännande kombination bildar GBC:s Xanthi Foteini och IKSU:s meriterade Felicia Granberg. En duo att hålla koll på under helgen. 

Övriga GBC:are med partners:
Linnea Bengtsson / Bolla Falkenby Thorén
Emma Ling / Malin Evrenos
Bahrija Becovic / Stina Törnqvist
Jenny Strålman / Michaela Engman
Louise Lindberg / Sofie Lindberg

Tofta SBT 5-star
12 juli: gruppspel och åttondel
13 juli: kvart, semi, final
Antal lag: 16 dam & 16 herr

Spelschema, resultat och info
Sändning: https://www.volleytv.se/sv/home 

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC