Boka bana
Bli medlem

Träningar

Barn upp till och med 12 år tränar i huvudsak i mixade grupper och ungdomar från 13 år och uppåt tränar i flick- och pojkgrupper. Barn som tränat länge kan komma att placeras i flick- och pojkgrupper. Eftersom barn och ungdomar utvecklas olika fort och det är svårt att veta nivån på nya tjejer och killar kommer juniorgrupperna att vara något flytande under terminens gång. Detta innebär att vi kan komma att flytta personer mellan grupperna för att göra dom så bra och jämna som möjligt.

För juniorer upp till 15 år ingår också föräldrars delaktighet i klubbens verksamhet som en nyckel för att kunna samordna roliga och utvecklande aktiviteter för våra barn och unga. Mer information om föräldrarnas roll kommer att delges på ett föräldramöte i början av terminen. Preliminärt önskemål är engagemang vid något event per termin eller i en arrangemangsgrupp som planeras.

Volleybompa (3-5 år)
Volleybompa är en förenklad variant av beachvolley för barn 3-5 år tillsammans med en vuxen. Träningspasset innehåller boll- och rörelselekar som påminner om beachvolley. Huvudsyftet är glädje och att barn ska få lite kvalitetstid med sin förälder i kombination med träning.

Kidsvolley (6-9 år)
Våra utövare 6-9 år gamla, eller något äldre nybörjare, tränar Kidsvolley. Spelet har alla de goda ingredienser som finns i beachvolley samtidigt som det är enkelt för att även barn i förskoleålder ska tycka om att spela. Kidsvolley handlar om att ha roligt med kompisar och samtidigt lära sig passa, ta emot och använda bollen.

Det finns tre nivåer i Kidsvolley: Level 1, Level 2 och Level 3. I de olika stegen är det kunskaper mer än ålder som styr. I början spelar barnen på Level 1, och kan sedan växla upp till högre nivåer efter en tid med lite mer att tänka på i spelet.

Kidsvolley handlar om att ha roligt med kompisar och samtidigt lära sig passa, ta emot och använda bollen.

Läs mer om Kidsvolley på förbundets hemsida:
http://www.volleyboll.se/barnungdom/Spelformer/Kidsvolley/

Minior (10-14 år)
Våra utövare 10-14 år gamla, eller något äldre nybörjare, kommer under hösten att få testa på det nya konceptet Miniorbeachvolley, en tävlingsklass som volleybollförbundet tagit fram inför 2018. Tävlingsklassen innehåller tre nivåer: Grön/Blå, Röd och Svart. Det är kunskap snarare än ålder som styr när en spelare tar klivet från en nivå till en annan. Från början spelar man mixat på en mindre plan och det är tillåtet att fånga bollen. Allteftersom man ökar i nivå så liknar spelet mer och mer traditionell beachvolley.

Läs mer om Minorbeachvolley på förbundets hemsida:
http://www.volleyboll.se/barnungdom/Spelformer/Miniorbeachvolley/

Junior (15-20 år)
Från 15 år tränar våra juniorer traditionell beachvolley.

Utmanargrupp Junior (satsningsgrupper)
Utmanargrupp är till för spelare som har hög ambition med sin träning samt potential att kunna utmana om en plats i elitgrupp i framtiden.

 

UPPVÄRMNING OCH FYS
I samband med varje träning ska våra juniorer värma upp ordentligt och även köra fys för att hålla sig skadefria. Mer information om Uppvärmning och Fys hittar du via länken ”Uppvärmning” till vänster.

 

MER INFORMATION OCH ANMÄLAN
Är du intresserad av att veta mer om juniorträning och hur man anmäler sig:

>>> Till träningssidan