Boka bana
Bli medlem

Träningar

I GBC är alla barn och ungdomar från 3-20 år varmt välkomna. Det spelar igen roll vad man har för tidigare erfarenheter av beachvolley eller volleyboll eller om man är helt nybörjare, alla är välkomna.

Barn 3-5 år tränar Volleybompa som är en förenklad variant av beachvolley. Träningspasset innehåller boll- och rörelselekar som påminner om beachvolley och huvudsyftet är glädje i kombination med lite kvalitetstid med sin förälder. I denna träningsform tränar barn och förälder tillsammans. 

Barn 6-12 år tränar i huvudsak i mixade grupper och ungdomar från 13 år och uppåt tränar i huvudsak flick- och pojkgrupper. Barn som tränat länge men är under 13 år kan komma att placeras i flick- och pojkgrupper. Eftersom barn och ungdomar utvecklas olika fort och det är svårt att veta nivån på nya tjejer och killar kommer juniorgrupperna att vara något flytande under terminens gång. Detta innebär att vi kan komma att flytta personer mellan grupperna för att göra dom så bra och jämna som möjligt.

För ungdomar som vill satsa på beachvolley och träna minst tre gånger i veckan finns vårt Elitspår. Första steget in i en satsning på beachvolley är våra Utmanargrupper. Utmanare Junior tränar tre bollpass i veckan och utöver det rekommenderas man delta i vårt seriespel för att få matchträning och spelvana. Utöver detta bör man också skadeförebygga på ett gym eller motsvarande. Om man vill satsa på beachvolley kan man söka till våra Utmanargrupper HT/VT/ST, uttagningen görs terminsvis. Det är ingen självklarthet att man kommer med i Elitspåret för att man söker, vår tränarstab och personal gör en uttagning av alla sökande och vilka som har kommit med i Elitspåret meddelas så fort grupperna är klara. Det är viktigt att man vet vad man ger sig in på när man anmäler sig till vår elitverksamhet och att man har pratat igenom detta med familjen.

För juniorer upp till 15 år ingår också föräldrars delaktighet i klubbens verksamhet som en nyckel för att kunna samordna roliga och utvecklande aktiviteter för våra barn och unga. Mer information om föräldrarnas roll kommer att delges på ett föräldramöte i början av terminen. Preliminärt önskemål är engagemang vid något event per termin eller i en arrangemangsgrupp som planeras.

Mer information om hur träningarna funkar, hur grupper delas in osv. hittar du på träningssidan. Grupperna som barn och ungdomar anmäler sig till är

  • Volleybompa (3-5 år)
  • Juniorträning (6-20 år)

>>> Till träningssidan