Boka bana
Bli medlem

Turneringar – så här gör du

Tävlingsnivåer

Det som är unikt med beachvolley är att alla, oavsett nivå, kan tävla. För seniorer finns det tre nivåer av tävlingar i Sverige och flertalet tävlingsklasser för juniorer.

Seniorer
Swedish Beach Tour (elit)
Challenger (elitkval)
Open Svart/Grön (öppen klass)

Juniorer
U-23, U-20, U-19, U-18, U-17, U-16, U-15
Minior (Level 5 och Level 4)

Veteraner
+35, +40, +45, +50, +55, +60, +65, +70

För dig som är senior och inte har spelat så mycket är Open rätt tävlingsnivå. Open är i sin tur uppdelad i två nivåer; Svart och Grön. Open Svart är öppen för alla och Open Grön är en nivå som är till för dig som har max 60 entrypoäng som lag.

För juniorklasserna står ”U” för ”under viss ålder”. Detta innebär för exempelvis U-20 att spelaren får fylla högst 19 år under året turneringen spelas, för U-16 får spelaren högst fylla 15 år osv.

För veteranklasserna står 35+ för att man måste vara över 35 år, dvs. 36 år och uppåt.

Guide för anmälan till turnering

Förutsättningar – Licens
För att få spela rankinggrundande turneringar (som nästan alla tävlingar i Sverige är) måste man ha en aktiv svensk beachvolleylicens. Licensen ingår i medlemsavgiften men aktiveras inte automatiskt för att man är medlem.

För att aktivera licensen, skicka in licensformuläret nedan (denna ligger också som en länk direkt under ”Turneringar” på hemsidan). Ska du spela en internationell turnering behöver du en internationell licens. Denna kostar 550 kr. Vi löser alla licenser så fort vi har möjlighet, men vi har som mål att ingen ska behöva mer än 3 arbetsdagar innan licensen aktiveras. Detta gäller dock inte övergångar som oftast tar längre tid, då det är andra inblandade som ska godkänna dessa.

Klicka vidare här för att lösa denna licens:

Till licensformuläret
Klubbens turneringar

Alla turneringar finns på SVBF:s hemsida: Säsongskalendern

Anmälan via Profixio

Alla turneringsanmälningar ska gå via ett onlineprogram som heter Profixio.
Gå till den officiella turneringssidan (via vår hemsida eller direkt via säsongskalendern) och gör så här:

1. Första gången du går in för att anmäla dig till en turnering måste du registrera dig. Därefter loggar du in med din personliga inloggning.
2. Väl inne registrerar du dig på din förening, Göteborg BC, genom att klicka på den i listan.
3. Gå vidare till nästa steg
4. Välj klass (D = Dam, H = Herr, F = flickor, P = Pojkar)
5. Leta upp ditt och din partners namn i listorna (OBS! Kolla så att det är rätt födelseår)
6. Klicka på Bekräfta anmälan
7. I nästa steg kan du betala anmälningsavgiften direkt genom att klicka på knappen Pay Now (du skickas då vidare till Pay pal där du slutför betalningen). (Du kan också närsomhelst logga in i efterhand om du vill betala avgiften vid ett senare tillfälle.)
8. Din anmälan är nu klar. Du dubbelkollar att ni finns med på anmälningslistan genom att gå tillbaka till Hem-vyn på turneringssidan och klicka på xx anmälda lag i x klasser.

(!) Glöm inte att läsa igenom Viktig Turneringsinfo inför varje turnering. Denna information finns också på resp. turnerings tävlingssida.

Visst är det underbart med en sport där alla kan vara med, oavsett nivå eller ambitioner? Välkomna till GBC:s tävlingsspäckade år – till för alla!