Boka bana
Bli medlem

Turneringar – så här gör du

Tävlingsnivåer

Det som är unikt med beachvolley är att alla, oavsett nivå, kan tävla. För seniorer finns det tre nivåer av tävlingar i Sverige och flertalet tävlingsklasser för juniorer.

Just nu (mars 2022) håller förbundet på med en förändringsprocess kring namnen på tävlingarna för våra seniorklasser. Enligt de nya tävlingsbestämmelserna för 2022 ska alla tävlingsklasser för senior dam/herr numera heta SBT 1*, SBT 2*, SBT 3* osv. SBT är en förkortning för Swedish Beach Tour och tidigare var detta bara en tour av Elittävlingar, men numera ska alltså alla nivåer heta SBT. Under en övergångsperiod kommer namnen att se långa och krångliga ut då alla arrangörer kommer att ha med både det nya och det gamla namnet för att ingen ska missförstå. Se både det nya och det gamla namnet på tävlingsklasserna nedan.

Seniorer
SBT 1* = fd. Open Grön
SBT 2* = fd. Open Svart
SBT 3* = fd. Challenger
SBT 4* = fd. Master
SBT 5* = hette samma innan
SBT 6* = Tourfinal eller SM

Juniorer
U-23, U-20, U-19, U-18, U-17, U-16, U-15
Minior (Level 5 och Level 4)

Veteraner
+35, +40, +45, +50, +55, +60, +65, +70

För dig som är senior och inte har spelat så mycket är SBT 1* eller SBT 2* (fd. Open Grön/Svart) rätt tävlingsnivå. SBT 2*/ är öppen för alla och SBT 1* är en nivå som är till för dig som har upp till en viss rankingpoäng (arrangören bestämmer taket, dock max 60 poäng som lag).

För juniorklasserna står ”U” för ”under viss ålder”. Detta innebär för exempelvis U-20 att spelaren får fylla högst 19 år under året turneringen spelas, för U-16 får spelaren högst fylla 15 år osv.

För veteranklasserna står 35+ för att man måste vara över 35 år, dvs. 36 år och uppåt.

Guide för anmälan till turnering

Förutsättningar – Licens
För att få spela rankinggrundande turneringar (som nästan alla tävlingar i Sverige är) måste man ha en aktiv svensk beachvolleylicens. Licensen ingår i medlemsavgiften i GBC men aktiveras inte automatiskt för att man är medlem.

För att aktivera licensen, skicka in licensformuläret nedan (denna ligger också som en länk direkt under ”Turneringar” på hemsidan). Ska du spela en internationell turnering behöver du en internationell licens, denna kostar dessutom en slant för att aktivera. Vi löser alla licenser så fort vi har möjlighet, men vi har som mål att ingen ska behöva mer än 3 arbetsdagar innan licensen aktiveras. Detta gäller dock inte övergångar som kan ta längre tid, då det är andra inblandade som ska godkänna dessa.

Till licensformuläret
Till turneringssidan

Alla turneringar finns på SVBF:s hemsida: Säsongskalendern

Anmälan via Profixio

Alla turneringsanmälningar ska gå via ett onlineprogram som heter Profixio.
Gå till den officiella turneringssidan (via vår hemsida eller direkt via säsongskalendern) och gör så här:

1. Första gången du går in för att anmäla dig till en turnering måste du registrera dig. Därefter loggar du in med din personliga inloggning.

2. Väl inne registrerar du dig på din förening, Göteborg BC, genom att klicka på den i listan.

3. Gå vidare till nästa steg

4. Välj klass (D = Dam, H = Herr, F = flickor, P = Pojkar)

5. Leta upp ditt och din partners namn i listorna (OBS! Kolla så att det är rätt födelseår)

6. Klicka på Bekräfta anmälan

7. I nästa steg kan du betala anmälningsavgiften direkt genom att klicka på knappen Pay Now (du skickas då vidare till Pay pal där du slutför betalningen). Du kan också närsomhelst logga in i efterhand om du vill betala avgiften vid ett senare tillfälle, se bild över hur du betalar din anmälan nedan.

8. Din anmälan är nu klar. Du dubbelkollar att ni finns med på anmälningslistan genom att gå tillbaka till Hem-vyn på turneringssidan och klicka på xx anmälda lag i x klasser.

(OBS!) Glöm inte att läsa igenom Viktig Turneringsinfo inför varje turnering. Denna information finns också på resp. turnerings tävlingssida.

Visst är det underbart med en sport där alla kan vara med, oavsett nivå eller ambitioner? Välkomna till GBC:s tävlingsspäckade år – till för alla!