Boka bana
Bli medlem

Linus Frantzich

tränareFödelseår
1992

När började du spela beachvolley?
Min bror Simon släpade med mig till beachen för att spela när jag var 13. Först för skojs skull men sen insåg hur bra jag kunde bli på det här och så blev min satsning större och större fram tills nu när jag nästan bor i hallen.

Meriter som spelare
7 challenger vinster, 5:a på sm 2015.Spelade Swedish Beach Tour i Göteborg 2015.

Meriter som tränare
Jag har varit tränare i drygt ett år nu.Har tränat många olika grupper men mest var det Junior Elitutveckling samt damer och herrar från nivå 3 och uppåt. Men så länge det finns rätt taggning i gruppen så kan jag vara tränare för vilken nivå som helst.

Vad man kan förvänta sig av att ha dig som tränare?
Högt tempo och mycket feedback kommer jag ge. Varje träning. jag har tränat en hel del i Brasilien och gillar deras stil med hög tempo och mycket bolltouch. Man kommer nog sova väldig bra efter mina träningar, man kan blir ganska trött av de 😉

Vad är du extra bra på att lära ut?
Jag känner mig bekväm med att lära ut alla moment men jag som försvarsspelare känner jag är bäst på att lära ut försvar. Att gräva i sanden, att jaga bollar, att får upp nästa omöjliga bollar är med det roligaste med att spela beach.

Tider du kan vara tränare?
Jag är tillgänglig vardags kvällar, helger ibland och vid några tillfällen dagtid. Det är bara kontakta mig via mobil eller fb. Annars är jag ju också i hallen nästan varje dag så känn er välkomna att fråga mig personligt.

Vill du tillägga något?
Min filosofi som tränare är att höja din lägsta nivå. Det tycker jag att man gör bäst med mycket repetitioner och mycket feedback . Ni ska lära er vad ni behöver göra för att vinna poäng, set, matcher och hela turneringar.

Jag vill också få dig att kunna tänka på vad du måste göra i varje moment, även när du är trött. Det viktigaste när du har mig som tränare är att du sliter på allt och aldrig ger upp. Energi och taggning måste ni plocka fram till varje träning med mig. Jag lovar, jag har det i alla fall när jag står i sanden. Både som spelare och tränare.

Jag vill helst att ni ska vara uppvärmda när ni kommer till min träning annars tar det bara tid av träningen för att värma upp och det känns onödigt tycker jag.

Min ambition som beachspelare är att få chansen att spela mot dom bästa i världen och såklart slå dem!