Boka bana
Bli medlem

Karin Backström

Födelseår: 1993

När började du spela beachvolley:
Jag började träna i nybörjargrupp vårterminen 2017 och föll pladask för sporten. Det tog inte många veckor innan jag började spela fler och fler gånger i veckan och nu är beachvolleyboll mitt största intresse bredvid studier och jobb.

Meriter som spelare:
Jag kom till final i en open grön min första termin i sporten. Ett drygt halvår senare tog jag hem min första seger i open grön på Easter Cup 2018 och i slutet av sommaren 2018 vann jag en open svart för första gången. Jag spelar nu mest challengers och ser fram emot att se min egen utveckling fortsätta mot nästa prispall.

Meriter som tränare:
Jag började som tränare i GBC hösten 2017 och har sedan dess haft regelbundna träningsgrupper. Samma höst gick jag tränarutbildningen som hålls av Svenska Volleyförbundet i samarbete med GBC. Jag har som spelare blivit coachad av tränare från hela världen som jag har lärt mig massor av och hämtat inspiration från. Som tränare strävar jag efter att hålla högt tempo, maximera antalet bolltouch och ge så mycket feedback som möjligt.

Vad är du extra bra på att lära ut:
Anfallsteknik och stegsättning. Det är något jag själv jobbat mycket med på sista tiden och därför analyserat, brutit ner och tänkt extra mycket på. Sen tycker jag att det är väldigt kul att snacka taktik och nöta grunderna i mottag, pass, block och försvar!

Tider du kan vara tränare:
Varje vecka ser olika ut för mig men jag kan vara tränare de flesta vardagskvällar och helger, gärna i anslutning till mina egna träningar på onsdagar och lördagar. Jag kan ibland även dagtid på vardagar, men det varierar från vecka till vecka. Hör av dig så hittar vi en tid!

Något mer du vill tillägga:
Grattis till att du hittat världens bästa sport! Vi ses i sanden!