Boka bana
Bli medlem

GBC dominerade i Åhus och Selma tog andra raka

Ja, man kan lugnt säga att GBC-eliten trivs i Åhus. Likt förra året knep man medaljer av samtliga valörer på Täppetstranden. 

Vi visste redan innan att damsidan var en väldigt öppen turnering, och mycket riktig bjöds publiken på många tresetare och jämna drabbningar. När krutröken lagt sig kunde dock GBC:s Selma Robinson tillsammans med partner Line Andersson från Habo casha in den största prischecken. Detta för andra helgen i rad.

Glädjen efter andra raka tourvinsten. Foto: Johan Almblad

Tjejerna, som bara är 20 år, har verkligen utvecklat en stabilitet i sitt grundspel som gör att de oftare kommer till bra anfallslägen. Väl där är de med sin goda fysik svårstoppade för motståndarna. En tuff nöt att knäcka för resten av Sverigeeliten under sommarens resterande tävlingar med andra ord. Vi har tagit oss ett snack med Selma.

Hur är känslan efter andra raka tourvinsten?

– Känslan efter vinsten är såklart att det är jätteroligt! Att vinna touren en gång är en grej, men att vinna två i rad visar att vi hör hemma i toppen. Precis som på Gotland gick vi in i turneringen utan press på oss själva men med målet att gå långt. 

Vad var det som gjorde att ni vann? 

– Det som gjorde att vi vann var nog att vi är två ganska fysiska spelare och att sanden var ganska hård och lätthoppad. Vi försökte komma på nät så mycket som möjligt för att kunna utnyttja våran längd och göra det svårare för motståndarna. Samtidigt stämde block och försvar otroligt bra och vi kunde ta många poäng ur egen serve. 

Hur firade ni/ska ni fira segern?

– Vinsten firades med en snabb grillkväll med Slowdown innan vi åkte hemåt. Och nu ska vi vila några dagar innan vi ska träna igen inför SM.

En av många försvar från Selma under helgen. Foto: Johan Almblad

I semifinalen ställdes Selma och Line mot GBC:s Anna Rydenberg och Sara Cavretti från Beachbrothers. I mitten av första set drog Sara oturligt på sig en skada och matchen tvingades avbrytas.

I den andra semifinalen mötte göteborgarna Sara Malmström och Kaisa Wallin lite oväntat Frida Johansson och Ella Sandberg från Värnamo, som lyckats med bedriften att besegra förstarankade Hulda Rudberg från GBC och Helene Jernbeck från Slow Down. Sara och Kaisa spelade säkert och vann i två raka set. Finalen gick till publikens förtjusning till tre set. Men väl där var Selma och Line snäppet vassare. Siffrorna skrevs 23-21, 15-21, 15-8. 

Herrarnas turnering blev tidigt ett riktigt getingbo med flera bra lag längre ner i startfältet med mindre rankingpoäng för att de spelat lite mindre hittills under sommaren. Detta resulterade i att turneringens två högst rankade lag möttes redan i kvartsfinal. Göteborgs Jakob Wijk Tegenrot gick tillsammans med Linus Tholse från Nyköping segrande ur den duellen medan tvåfaldiga toursegrarna från i år, tillika “hemmalaget”, Isaksson/Grahn från Slowdown och Habo fick avsluta turneringen tidigare än väntat. Tegenrot/Tholse ångade sedan på och gick hela vägen till final efter att ha slagit Elmer Andersson från Habo och Elias Sjölund från Stöcke i en rafflande semifinal. Man låg länge under i tredje set men tog sedan sju raka poäng och vände 8-11 till 15-11. 

Till final tog sig också Andersson/Brink från Norsjö VK. Dessa två som till vardags är inomhusproffs trivdes i vinden och på det hårda underlaget. Lagen hade redan mött varandra i gruppspelet där Norsjö-killarna vann med 2-0. Och tyvärr, ur ett GBC-perspektiv, blev finalen en upprepning av det första mötet, där Linus och Jakob inte lyckades bräcka Andersson/Brinks stabila side-out-spel. Ett silver är dock ett steg i rätt riktning för killarna från GBC och Nyköping som har en uppåtgående trend. 

Prispallen från Åhus 5-star. Foto: Johan Almblad

Till helgen väntar King of the Court för flera av våra elitspelare och veckan därefter inleds SM-veckan. Mycket beachvolley på schemat helt enkelt. 

Samtliga GBC-placeringar i fet stil plus partners

GULD
Selma Robinson / Line Andersson (Habo Wolley)

SILVER
Sara Malmström / Kaisa Wallin
Jakob Wijk Tegenrot / Linus Tholse (Nyköpings FK)

BRONS
Simon Bohman / Jakob Molin (Sollentuna VK)
Ann Rydenberg / Sara Cavretti (Beachbrothers BC)

5:e plats
Carl Petersson / Martin Johansson
Anton Björklund / Olle Ernevad
Hulda Rudberg / Helene Jernbeck (Slow Down BC)
Victoria Faye Kjölberg / Fanny Åhman (Stöcke IF)

9:e plats
Tobias Helbig / Rasmus Boström
Joel Hallabro / Simon Bager
Marc Åhlin / Johan Landberg
Anne-Lie Rininsland / Camilla Nilsson (Nyköpings FK)
Rebecka Dahlgren / Victoria Sahlberg
Axelina Bohman / Juste Derkintyte (IKSU)
Ania Mierzejewska / Lisa Sundberg (IKSU)

13:e plats
Gusti Johansson / Valdemar Jacobsson Orrbeck
Samuel Alvinge / Gustav Svensson
Finn Aldén Joyce / Peter Lundgren (Hylte Halmstad VK)
Malin Lind / Malin Johansson
Jenny Strålman / Michaela Engman (08 BC)
Bolla Falkenby Thorén / Bahrija Becovic
Linnea Bengtsson / Elin Westin