Boka bana
Bli medlem

Arkiv för september, 2023

NEVZA till Göteborg i november

Nu är det spikat och klart att vi återigen kommer att arrangera NEVZA på Beach Center! NEVZA kan också beskrivas som den Nordeuropeiska beachvolleytouren där några av Nordeuropas absolut bästa spelare är med och tävlar.

Tävlingen kommer att äga rum 3-5 november, parallellt med klubbens årliga storturnering – Halloween Cup.

LÄS MER

Säsongen är inte slut för GBC-eliten

Den svenska säsongen må vara över men för GBC:s toppspelare fortsätter den internationella säsongen ett tag till.

Stefan Andreasson är en av de som tagit vara på sensommaren i Europa och testat vingarna internationellt. Detta under två helger i följd för att spela på Beach Pro Tour (världstouren) i Tjeckien och Polen tillsammans med partner Anton Andersson från Svedala VK. Efter jämna matcher och många lärdomar tog det tyvärr stopp för killarna i kvalet vid båda tillfällena.

– Det var väldigt nervöst och pressat att spela för första gången måste jag säga. Man hade många fördomar som visade sig att inte stämma, exempelvis att alla skulle vara väldigt långa och spela med mycket fysik vilket inte visade sig vara sant, säger Stefan.

Trots att lagen kanske inte är längre och hoppar högre än i Sverige så menar han ändå att det är andra faktorer som utgör stor skillnad.

– Lagen är sjukt starka i side-out och även fast att det inte alltid är superskarpt så missar de typ ingenting, och ger inget gratis. De spelar väldigt snålt så att säga. Den stora erfarenheten vi tar med oss är att vi måste minska på våra egna unforced errors för att lyckas, annars kommer det inte gå.

Stefan och Anton under SBT 5* på Beach Center

Kommande lag från GBC att spela på Beach Pro Tour är Malin Bergholm och Louise Månesköld som kvalificerat sig till huvudturneringen i Future-tävlingen i Cervia, Italien. Tjejerna var på plats för att spela aktuell tävling redan i maj men den ställdes då in dagen innan matchstart på grund av rådande översvämningar i södra Europa. Tävlingen börjar på fredag.

Team Ginger ”in action”.

– Vi avslutade sommarsäsongen i Sverige med en hög lägsta nivå och ett starkt självförtroende. Under en och samma vecka blev det både en internationell turnering i Österrike, och Tourfinalen i Kalmar. Vår känsla var att vi lyckades hålla en hög nivå under längre perioder och att grundspelet bara funkade, säger Louise.

Efter svenska avslutningen har båda två tagit ett mindre break från bollträning för att ladda upp batterierna. Den senaste veckan har man dock varit tillbaka i sanden.

– Vi tror att vi har höga chanser att spela bra i Italien. Det finns några riktiga topplag som vi förhoppningsvis får möta och lära oss av, men också lag där vi har en stor chans att vinna. Denna gången är vi med i huvudturneringen och slipper kvala in. Framförallt hoppas vi att vi kan ta vid där vi slutade sommaren och hålla en hög och jämn nivå. Vi har ju spelat en del internationellt det senaste året och det gör att det är en annan, mer bekväm känsla, som infinner sig när inte allt känns nytt. Nu börjar vi nästan få lite rutin, avslutar Louise.

Även GBC:s Sara Malmström spelade i Polen tidigare i september tillsammans med Line Andersson från Habo Wolley. Även detta på Future-nivån. Tyvärr fick man inte spelet att stämma, samtidigt som motståndet var tufft, och det blev uttåg i kvalet.

Snabbinfo Beach Pro Tour

  • Tidigare det som var FIVB World Tour

  • Tre nivåer: Future, Challenge, Elite 16

  • Lag kvalificerar sig på internationella rankingpoäng

  • Tävlingar året runt, men mest intensivt under europeiska sommaren

  • För att kvala in till turneringen måste man vinna två matcher i kvalet

  • I huvudturneringen gäller modifierat gruppspel följt av singeleliminering

Höstens turneringar öppna för anmälan

Nu är höstens SBT-turneringar spikade och öppna för anmälan. Undantag för Halloween Cup som kommer upp inom kort.

Första tävlingen är SBT 2* den 23 september.

TURNERINGSSCHEMA

 

Lycka till!

 

/GBC Kansli

Är du nyfiken på att vara med i styrelsen?

Har du tankar och åsikter om klubbens verksamhet? Är du intresserad av att engagera dig i klubben?

Vi i valberedningen som består av Alexander Qvarnström, Jemima Hermansson  och  Tunde Fazekas och vi är i full gång med att leta upp kandidater till olika roller i styrelsen inför nästa år. Dessa väljs och tillsätts på årsmötet lördag 18 november. Man kan väljas in på 1 eller 2 år.

Styrelsen i sin helhet jobbar med ständig utveckling av klubben och är till för att lyssna in och driva medlemmarnas intressen i en långsiktigt fungerande verksamhet. Hela styrelsen möts ca 10 ggr per år.

GBC:s nuvarande styrelse 2022/2023

 

En kort presentation av nuvarande roller i styrelsen:

Ordförande: Leder styrelsens arbete och är ett ansikte utåt för klubben.

Sekreterare: Håller ordning och reda på protokoll och jobbar med vidareutveckling av kommunikationen framförallt mellan klubben och medlemmar.

Kassör: Driver och ser till det ekonomiska perspektivet i alla de frågor som berör klubbens ekonomi.

Eventansvarig: Driver frågor kring event såsom vidareutveckling av medlemsevent (After Beach, Rookie Cup osv.) och även de stora turneringarna Swedish Beach Tour, Nevza, WT.

Tränings/Tränare/Utbildningsansvarig: Ansvarar för och driver frågor om klubbens träningsverksamhet.

Elitansvarig: Ansvarar för och driver frågor om klubbens verksamhet för satsande spelare.

Junioransvarig: Ansvarar för och driver frågor klubbens verksamhet för  juniorer.

Suppleant: Ersättare som ej har eget ansvarsområde men som kan gå in och stötta upp vid behov. Är med på alla möten och delaktig i diskussioner.

Mer information om styrelsen och vilka medlemmar den har idag hittar du här på hemsidan under KLUBBEN.

Allt arbete sker i samarbete med personal som är anställda för att jobba med den dagliga driften av klubben samt personal som driver anläggningen Beach Center som klubben äger. Som styrelsemedlem lär du dig mycket om klubben och dess verksamhet, hur en förening och ett företag fungerar på insidan och har du inte erfarenhet av styrelsearbete innan så lär du dig på vägen. Det är ditt engagemang för klubbens bästa som klubben behöver!

Är du nyfiken och vill veta mer? Känner du någon som kan passa för en roll? Kontakta oss i Valberedningen genom att maila valberedningen@gbcbeach.com.

Hoppas vi hörs och gärna senast 22/9!

 

Valberedningen
Alexander Qvarnström (ordförande)
Jemima Hermansson
Tunde Fazekas