Boka bana
Bli medlem

Historik

Göteborg Beachvolley Club (GBC) bildades 1993 och har vuxit stadigt sedan dess. Hur startades det hela?

Ulf Norman, VD Ipanema AB och som har medlemsnummer 1 (!) berättar:

Ulf Norman

 – Vi var ett gäng våren -93 som tyckte det var kul att spela och hade bokat en fast tid i veckan på sju personer utöver de  strötimmar vi försökte spela. I december -93 hade hallägaren Lars-Erik Tausson (hallägaren till Beachvolleyhallen i Högsbo), Dick Olofsson och jag startat klubben; Dick och jag ville ha medlemsrabatter och hallägaren SVBF-sanktionerade tävlingar. På våren hade vi fått fem medlemmar till, Tom Björner, Marie Bubach, Camilla Melkstam, Peter Eriksson och Erik Björk.

Under Kristihimmelsfärshelgen denna våren genomförde vi torsdag-fredag SM-kval med ett stort antal lag och lördag-söndag, Skandia, 12-lags dubbel eliminering. Vinnare på herrsidan Tom Englén och Fredrik Pettersson som senare spelade det första OS-et i Atlanta i Beachvolleyboll. Samtliga sju medlemmar jobbade minst femton timmar per dag för att genomföra detta.

GBC gammal logo1999 tog klubben över driften av NRJ Beachvolleyhall i Högsbo fram till 2011, då klubben flyttade till sin egen beachvolleyhall Beach Center i Kviberg. Idag är Beach Center världens största beachvolleyhall.

Med över 1000 medlemmar är vi Sveriges största beachvolleyförening. GBC driver sporten framåt genom att hjälpa våra elitspelare och satsa på juniorverksamheten. Klubbens elitspelare tillhör de bästa i Sverige, både bland juniorer och seniorer.

Klubbens huvudverksamhet går ut på att:
Utveckla våra medlemmars färdigheter i beachvolley.
Hjälpa sporten framåt.GBC_logotype_orginal_stansad_all

Sedan 2011, driver vi världens största beachvolleyhall – Beach Center i Kviberg. Hallen drivs genom vårt helägda aktiebolag som, förutom att ge allmänheten tillgång till enkel och rolig motion, även anordnar arrangemang och event för företag, kompisgäng och andra grupper.

I april 2014 lanserades GBCs nya grafiska profil, som skall förstärka GBCs position som hjärtat i svensk beachvolley. Våra ledord är: Gemenskap, Spelglädje och Hänsyn.