Boka bana
Bli medlem

Blogg

Gillar du att engagera dig? Gört!

Du som är medlem i GBC är med och äger Beach Center på Kviberg. Ja det stämmer. Det är ingen enskild person eller kommunen eller någon annan som äger Beach Center, utan det är du och jag och alla vi 1500 medlemmar tillsammans. Häftigt va! 😀


GBC och dess medlemmar – ingen annan – äger Beach Center Kviberg 🙂

Ditt engagemang behövs!

I hallen finns anställd personal som jobbar på Beach Center. Till exempel reception, restaurang, underhåll och inte minst kansliet som tar hand om alla medlemsfrågor, träningsanmälningar, tävlingar osv. Det är en fantastisk förmån att vi kan ha anställd personal som sköter allt detta!

Men ändå är vi en förening och det behövs ideella krafter för att få det hela att gå runt! Här är exempel på roller och tillfällen där du som medlem har möjlighet att engagera dig i klubbens verksamhet:
– Funktionär på tävlingar t.ex. bollrullare, sekretariat, publikvärd, speaker
– Tränare
– Styrelsemedlem
– Juniorutskott
– Eventledare
– mm.


Stina kör speaker på en SBT-tävling på Kviberg

Jag har mött medlemmar som tror att ideell kraft inte behövs för att vår verksamhet i GBC är så stor så vi klarar oss ändå. Jag förstår att man kan tror det då det alltid är så många människor involverade överallt, men det är precis tvärtom, det behövs alltid medlemmar som vill hjälpa till!

Årsmöte i november

GBC styrelse är ideell och väljs varje år på årsmötet i november (verksamhetsåret löper 1 sep – 31 aug). Exempel på roller som väljs på årsmötet är:
– Ordförande
– Ledamöter
– Suppleanter (ersättare)
– Valberedning


Styrelsehelg med leken gissa-vilken-kändis-är-jag

Frågor som hanteras gäller alla de områden som föreningen har verksamhet inom:
– Junior
– Motionär
– Elit
– Träning och tränare
– Event och tävlingar
– Sociala klubbevent


Prispall GBC Klubbmästerskap 2022

Kontakta valberedningen eller någon i styrelsen!

Är du sugen på att engagera dig? Kanske det är en viss roll eller ett visst område du är extra intresserad av? Eller vet du någon som skulle passa och kan vara intresserad?
Kontakta någon i valberedningen eller maila på deras mailadress:

 • Elin Westin – Ordförande
 • Alexander Herrmann
 • Gustav Lösnitz

Mail: valberedningen@gbcbeach.com

Läs om GBC i verksamhetsberättelserna

Det går också bra att kontakta någon i styrelsen, här finns kontaktuppgifter och massor med årsmötesinformation såsom verksamhetsberättelser från tidigare år och självklart fylls det på under hösten inför kommande årsmöte.


Full aktivitet på utomhusbanorna på Beach Center Kviberg


Einar och Gunnar, två av våra glada veteraner!

I våras byggde vi ytterligare 4 utomhusbanor på Kviberg, så nu har vi totalt 12 banor ute och 16 banor inne. Vi hoppas att sommaren håller i så att vi kan fortsätta spela beachvolley utomhus länge denna säsong 2022!

Varma hälsningar

Anneli Friborg, Ordförande GBC

Rapport från volleybollförbundets årsmöte 8 maj 2022

Söndagen den 8:e maj 2022 var det årsmöte för vårt svenska volleyförbund, det var i Örebro i samband med Mikasa Challenge en gigantiskt stor volleybollturnering.

GBC var representerade genom vår kassör Max Callenberg som var med online. Mötet var ett ”hybridmöte” så man kunde vara med på plats eller online, smidigt då ju alla 180 föreningar som ingår i förbundet är spridda över hela vårt avlånga land. Ca 25 föreningar var representerade med ombud, önskvärt att det var fler!

Undertecknad var på plats i Örebro i egenskap av förbundets valberednings ordförande.

Årsmötet gick supersmidigt, rekordtid på endast 2,5 timme. Mycket väl förberett av alla parter. Annika Sjöberg som förbundsordförande och Simon Dahl som förbundschef/generalsekreterare var dom som presenterade mest. De berättade om året som gått med väldigt många aktiviteter både inom volleyboll och beachvolley. De sportsliga framgångarna för damerna i volleyboll och herrarna i beachvolley är förstås mycket roligt och skapar ringar på vattnet. Gå gärna in och läs Verksamhetsberättelsen  på förbundets hemsida. Det berättades om pågående omorganisation och ekonomin presenterades och hur tänket går med planer framåt. Ordförande för mötet var Johanna Lundgren Gestlöf från Södertälje som gjorde ett utmärkt jobb att hålla ett både trevligt och strukturerat årsmöte.

Årsmöteshandlingar – läs här

Det var en motion (dvs ett förslag från förening(ar)) inlämnad som yrkade att distrikten ska föreslå kandidater till valberedningen, den gick igenom med styrelsens tillägg. Och en proposition behandlades (dvs ett förslag från styrelsen) med ett antal stadgeändringar, bland annat att från och med nästa år kommer förbundsordförande att väljas på 2 år (istället för bara 1 år). Mycket bra med längre kontinuitet.

När styrelse och nämnder skulle väljas så valdes det enligt valberedningens förslag, Annika Sjöberg blev omvald som ordförande. Och stora delar av förra årets styrelse är kvar.

Nyhet om årsmötets utfall – läs här

Jag är glad för volleybollrörelsens skull, vi har just nu en riktigt effektiv och bra styrelse och personal i förbundet som kan samarbeta med varandra.

Att vi har ett fungerande förbund är bra för oss i GBC och för alla föreningar, samarbetsparners och aktiva! Dock måste vi alla dra vårt strå till stacken, så samarbete och goda idéer behöver vi fortsätta med. Att hitta vägar att vidareutveckla vår sport. Samarbeta med andra föreningar och länder för att inspirera våra medlemmar, både unga och gamla.

Allas våra idéer är det som gör skillnaden!

Vid pennan

Anneli Friborg, GBC Ordförande

 

Vi höjer blicken framåt

I år 2021 fyller Beach Center på Kviberg 10 år. Oj vad tiden går! Alla ni som var medlemmar på den tiden och på olika sätt bidrog till att du och jag idag kan komma till Beach Center, kliva ner i den mjuka sanden, äta god mat i restaurangen och njuta av den fantastiska sommarmiljön året runt, stort stort tack till er alla!

Alla vi medlemmar i GBC äger Beach Center tillsammans. Det innebär att all ekonomisk vinst stannar kvar i bolaget och investeras tillbaka i verksamheten för att utveckla möjligheterna för alla medlemmar att utöva och uppleva beachvolley.

På årsmötet i december 2020 klubbades som alltid en Verksamhetsplan. Denna lutar sig verksamhetens arbete på nu under året. Självklart nämns där den rådande pandemin och att vi tvingas agera utifrån den. Samtidigt är det viktigt att vi kommer ihåg att höja blicken och fortsätter planera för framtiden och det nya normala. Ett initiativ som står i planen är:

 • Beach Center 10 år – Göra undersökning hos medlemmar om långsiktig riktning
  • År 2021 fyller Beach Center 10 år. För att höja blicken och stå redo när det nya normala råder i vår omvärld så ser styrelsen att det är dags att konkretisera nästa stora, långsiktiga inriktning för klubbens verksamhet. Efter att Beach Center på Kviberg stod klar gjordes i GBC ett stort processarbete år 2012 med många medlemmar involverade. Vi ställde oss då frågan “Nu har vi byggt världens största inomhusanläggning, vad vill vi göra med den nu?”.Det är nu dags att ställa oss själva motsvarande fråga igen “Nu har vi drivit och vidareutvecklat världens största inomhusanläggning i 10 år, vad vill vi göra nu?”. Vi har många möjligheter och kan välja på olika inriktningar.
   • Utbyggnad?
   • Sportsliga satsningar?
   • Nybyggnad?
   • Samarbeten?
  • Ja möjligheterna är många! För att ge alla medlemmar möjlighet att tycka till är planen att nästa års styrelse på ett grundligt sätt under verksamhetsår 2020/2021 ska genomföra ett arbete med syfte att samla in och ta reda på vad medlemmar i GBC vill när det gäller klubbens riktning närmaste 5-10 åren. För att sedan sammanställa och presentera förslag på långsiktig verksamhetsplan till nästa årsmöte

Så, du som medlem i GBC kommer under våren bli inbjuden till möjligheter att tycka till om vad klubben ska fokusera på långsiktigt de närmaste 5-10 åren. Styrelsen håller på och startar upp arbetet, det kan bli en kombination av processmöten (online), enkäter, intervjuer mm. Så börja redan nu att tänka till vad DU som medlem tycker är viktigt för GBC att göra!

För dig som vill läsa hela Verksamhetsplanen så hittar du den här på hemsidan under KLUBBEN.

 

Vi provar podcast – in å lyssna!

I min roll som ordförande för GBC är det så jättemycket jag skulle vilja förmedla till alla medlemmar och andra intresserade, om klubben, var vi står idag, vad jag ser och tror om framtiden både för vår klubb och vår sport. Det är ett trevligt problem att vi är så många medlemmar så det blir klurigt att nå ut ibland!

Därför har jag och Anders på Beach Center testat att göra ett pod-avsnitt där vi berättar om vår fantastiska klubb GBC. In och lyssna!

Hälsningar
Anneli Friborg, GBC ordförande

 

 

 

 

 

Höstterminen 2020 är igång!

Nu är höstterminen 2020 i GBC igång!

Under söndagen den 6 september är vi två från GBC Styrelse, Max Callenberg Eventansvarig och Anneli Friborg Ordförande, som varit i Beach Center för att hälsa många medlemmar välkomna och inte minst de som är nyast i klubben. I år är det ännu fler nybörjargrupper än det varit tidigare, superkul tycker vi att fler och fler hittar till vår roliga sport beachvolley!

Vilken bana tränar min grupp på? Ny termin, många som ska hitta rätt, vi guidar.

 

Björn Wennerborg och kollega Lukas Uhlin tog emot i receptionen denna söndag

 

Vi passade också på att gå runt och säga hej till många av träningsgrupperna och tipsa om medlemsevent som händer i närtid.

 

Medlemsevent nära i tiden som vi tipsade om är GBC Höstkickoff lördag den 19 september samt terminens första After Beach fredag den 25 september. In och kolla i KALENDERN på klubbens hemsida för tider och hur man anmäler sig. För att hålla dig uppdaterad på vad som händer i klubben, se också affischer på anslagstavlor i hallen och följ GBC på facebook och instagram. Och varje månad landar GBC nyhetsbrev fullmatat med aktuell information i din mailbox till dig som är medlem.

 

Trainers Lounge – mellanmålsenergi för alla tränare i GBC

Alla som är tränare i GBC kan äta mellanmål i Trainers Lounge som vår grymma personal i restaurangen fyller på med smarriga saker.

 

Tränare Hugo Boström instruerar herrarna i seriespelsgrupp Herr 10A

Seriespelet är igång och träningen innan match likaså, härligt att få koppla på tävlingsnerven i spelet!

Härligt att se så många nya ansikten i klubben, vi önskar alla medlemmar en givande och rolig höst. Tillsammans skapar vi en miljö där våra ledord GEMENSKAP, SPELGLÄDJE och HÄNSYN speglas i det vi gör.

 

Vi ses i sanden!

Hälsningar

Max Callenberg, Anneli Friborg och hela GBC Styrelse

 

 

Det händer på insidan

Denna veckan är sista veckan för alla träningar under GBC Sommartermin 2020, men vi fortsätter att krama ut det sista av sommaren så länge vi bara kan! Och sensommaren brukar ju bjuda på många fantastiska dagar och kvällar, just nu är det 30 grader varmt!

Anmälningar inför Höstterminen 2020

Turneringar fortgår och anmälan inför GBC Hösttermin 2020 är i full gång. Grupperna WT/Elit/Utmanare hade sista anmälan förra veckan, alla andra träningsgrupper för junior och senior har sista anmälan tisdag 25 augusti och det populära Serispelet har anmälan öppen ända till söndag 30 augusti.

Till träningsgrupp anmäler du dig enskilt, till Seriespel anmäler man i sig två personer som ett lag. Gå in och läs mer om alla träningsalternativ som finns i klubben: https://gbcbeach.com/traningar

GBC-tränare som privattränare

Vill också uppmärksamma att det går att boka GBC-tränare som privattränare. Man kan boka enstaka tillfällen för att kanske få hjälp med tips angående vissa detaljer i något träningsmoment (mottag, anfall, försvar etc.) eller man kan komma överens med en tränare för en hel termin. Då sköter man bokning av bana, tränare och träningspartners själv. Läs mer här under rubriken ”Boka GBC-tränare” https://gbcbeach.com/traningar

Utveckling av vår träningsverksamhet

Det händer mycket på insidan. Det finns ett stort engagemang hos många att vilja vidareutveckla vår verksamhet och det är mycket positivt. Ansvariga i styrelsen, personal på kansliet och spelare som kommer med input och idéer om vad som kan utvecklas och förbättras. Mycket arbete sker på insidan som inte alltid syns på utsidan, inte alltid på direkten i alla fall. I dessa tider med covid-19 pandemin som begränsar mycket i vår värld och även i vår verksamhet så är det ändå tillfälle att försöka använda tiden klokt till saker som är viktiga i det långa loppet. Och en dag kommer vi också kunna bjuda in Sverige och världens länder till Göteborg igen!

Mod, insikt, vilja – och samarbete

Grunder till utveckling är mod, insikt och vilja. Mod att våga utmana sig själv, att våga utmana tillvägagångssätt och synsätt i klubbens verksamhet. Insikt om sina egna och klubbens förutsättningar. Vilja att ge energi och kämpa för sitt eget och för vårt gemensamma bästa.

Samarbete är också en förutsättning, det är sällan eller kanske aldrig man alldeles själv kan nå sina mål. Sportens natur är sådan att man tränar med sina klubbkompisar samtidigt som man kan stå som konkurrenter och motspelare i nästa turnering. En mental balansgång där vi alla hela tiden måste fortsätta att hjälpas åt att hålla en Fair play-attityd mot varandra.

Alla spelarnivåer

Vad vill du med din utveckling inom beachvolley? Du kanske siktar på en pallplats i Open Grön? Eller en vinst i SM eller i en World Tour tävling? Eller att klara av att tajma bollen och göra en hård spike? Eller att få bättre kondition och orka spela en hel dag med vännerna på stranden?

Oavsett vad ditt mål är med ditt beachvolleyspel så strävar vi inom GBC efter att du ska finna en plats i klubben och känna att du utvecklas.

Fortsätt njuta av sensommaren och möjligheterna till utomhusspel innan några månader av vinter än en gång hittar till vårt avlånga land!

Varma hälsningar

Anneli Friborg , Ordförande GBC

 

GBC-sommaren är här!

Igår avslutades Vårterminen i GBC och denna vecka sätter Sommarterminen 2020 igång med sina första träningar med grupper för både juniorer, seniorer, nybörjare, motionärer och elit.

Idag öppnar också vår sommar-entré vid utebanorna. Så förutom att solen och värmen har kommit till Göteborg så är detta tydliga tecken på att sommaren på riktigt är här!

Idag väntar vi också ytterligare besked från Svenska Volleybollförbundet angående rankinggrundande turneringar i sommar och vad som kan bli tillåtet utifrån rådande Covid-19 situation. Vi hoppas såklart att tävlingar för både motionärer och elit ska kunna genomföras om än med restriktioner. Vi måste alla komma ihåg att fortsätta agera klokt i vår vardag. På sommaren brukar vi i GBC alltid kunna bjuda på en stor beachvolleytävling med mycket publik men det känns långt borta just denna sommar vilket såklart är mycket tråkigt. För att ändå kunna planera vår verksamhet och erbjuda mesta möjliga så har vi en grundplan med tävlingar inplanerade (Open, Challengers osv), vi följer utvecklingen och har ett arbetssätt för att ta beslut för varje vecka som går om planen måste revideras. Jag vill passa på att ge en eloge till vår personal som gör ett stort jobb och många anpassningar för att skapa ordning och struktur i dessa tider.

Tips 1
Alla träningsgrupper från nybörjare till elit under Sommarterminen hittar du här. Har du glömt att anmäla dig? Kontakta kansliet och se om det finns möjlighet till plats i en grupp, kan tyvärr inte lova en plats i efterhand men vi gör allt vi kan.

Tips 2
Tipsa gärna dina vänner och bekanta om vår GRATIS Prova-På beachvolley Sommarskola för barn födda 2005-2010 under vecka 25 eller 33:

Läs all info om gratis Sommarskola här!

Tips 3
Träningsläger i dagarna 4 finns i form av Beach Clinic #10 den 30 juni till 3 juli, anmälan är öppen fortfarande.

Beach Clinics är träningsläger för spelare oavsett spelarnivå, som vill slipa på sina beachvolley-skills intensivt flera dagar i rad med coachning av riktigt duktiga tränare! Se mer info här och länk till anmälan.

Inför hösten har vårt kansli tillsammans med de olika ansvarsposterna i styrelsen (Junior-, Träning/Tränare/Utbildning-, Elit-, Event-ansvarig osv) påbörjat planeringsarbetet. Då så många faktorer är ovissa är det klurigt men vi måste förstås ändå ha planer för att ha något att gå på. Ekonomin är självklart en central faktor i dessa tider då intäkterna minskat radikalt och det sätter ramarna för vad vi kan göra. Ingen vet hur utdraget det hela blir men grundtänket vi har är som alltid långsiktigt. Vår målsättning är att klubben och vår verksamhet ska överleva, att vi kan fortsätta ta hand om vår fina anläggning Beach Center som klubben med alla medlemmar äger till 100%, och därmed kunna fortsätta erbjuda beachvolley för alla spelarnivåer. Så länge vi kan hålla igång träningsverksamhet är vi oerhört tacksamma.

Önskar er alla många soliga sommardagar i sanden, ta hand om er och hjälp varandra

Varma hälsningar

Anneli Friborg, Ordförande GBC

 

Hur mår klubben i dessa Corona-tider?

Som GBC:are är man ju en av alla medlemmar som tillsammans äger Beach Center till 100%, världens största anläggning för beachvolley! Såklart är det många medlemmar som undrar hur det går i dessa tider.

Här är frågor och svar om läget i klubben från mitt perspektiv som ordförande.

Hur mår GBC:s ekonomi i dessa Corona-tider?
Det är såklart ett ansträngt läge då våra intäkter är lägre för att vi inte kan bedriva samma verksamhet fullt ut som vi brukar i Beach Center. Till exempel är ju alla sanktionerade tävlingar inställda just nu och efterfrågan på företagsevent och liknande är i princip obefintlig. Det är oerhört tacksamt att utomhussäsongen nu börjar och vi hoppas att den ska gå att hålla igång under sommaren då vi har våra åtta utebanor tillsammans med vår utebar med servering.

Vi har också under flera år jobbat medvetet med att bygga upp en rätt god likviditet. Det har vi nu i detta tuffa läge nytta av och bidrar till att vi kan hålla ut och klara oss en tid till.

Så under omständigheterna så går det så pass bra så att jag i dagsläget vågar hoppas på att vi ska klara oss igenom detta och komma ut på andra sidan. Men det är ingen som vet hur utdraget detta blir och vi tar en vecka i taget och följer utvecklingen i Sverige och vår värld.

Vad gör vi idag för att sänka kostnaderna?

 • Sänker våra personalkostnader genom att timanställd personal inte tas in samt all tillsvidareanställd personal är permitterade på deltid. Det innebär att de jobbar färre timmar i veckan.
 • Lånen vi har på vår fastighet har vi ansökt om att inte behöva amortera på under detta år. Det gör att den kostnaden slipper vi i år vilket underlättar, även om kostnaden i längden inte försvinner utan det förlänger amorteringstiden med motsvarande ett år.
 • Planerade inredningsjobb och investeringar i fastigheten som inte är absolut nödvändiga läggs på paus.

 

Vad får dessa åtgärder för konsekvenser på vår verksamhet?

 • Då vi har mycket färre personal tillgänglig har ett specialschema tagits fram där personalen gör ett fantastiskt jobb för att täcka upp pusslet så att Beach Center kan vara öppet nästan samma tider som vanligt.
 • Vår restaurang Beach Cuisine har också öppet men färre kvällar i veckan.
 • När det gäller städ så är det såklart en prioriterad aktivitet i rådande läge.
 • Kansliet som sköter klubbadministrationen och har kontakt med många medlemmar har betydligt lägre bemanning så räkna med att det ibland kan ta lite längre tid att få svar.

 

Vad kan jag som medlem i GBC göra för att stötta klubbens verksamhet?

 • Kom och ät lunch på plats eller Take away, använd gärna den förmånliga Lunch-dealen med 1 timmes fri spel när du köper en lunch.
 • Boka bana på Beach Center. Varje bokad bantimme är mycket värdefull för verksamheten!
 • Anmäl dig till sommarträningarna.
 • Köp gärna kläder från vår fina GBC klubbkollektion i receptionen eller via internet på basesport.se
 • Håll utkik i klubbens informationskanaler och ta del av och sprid goda vibes där.
 • Viktigast av allt, var uppmärksam på de klubbkompisar du känner och hjälps åt att hålla humöret uppe i dessa tider och stötta varandra!

 

Så läget är tufft och vi behöver alla hjälpas åt för att vår klubbverksamhet och vår fina anläggning ska komma igenom detta så bra det går.

Ta hand om er och hjälp varandra

Anneli Friborg, ordförande GBC

Ett oväntat mellanår

När GBC planerade 2020 som ett ”mellanår” när det kommer till att arrangera internationella turneringar så hade vi ingen aning om att en pandemi skulle sätta stopp för alla idrottsevenemang i hela vår värld. Att prata om tur i oturen känns konstigt i detta läge, men det är ändå tacksamt att det råkade sammanfalla detta år.

Med det inte sagt att vår klubb och verksamhet står oberörda av covid-19, såklart vi påverkas. Vår personal i verksamheten gör ett fantastiskt jobb för att hantera alla snabba ändringar och försöka ge bästa service och information till medlemmar och besökare utifrån de möjligheter som finns. Samtidigt som planer tas fram och i nästa stund får omarbetas för att förutsättningarna ändrat sig. Medlemmar är flexibla och förstående vilket underlättar nåt enormt för alla inblandade.

Det finns så många människor, familjer, idrottsklubbar, företag mm som påverkas i denna krissituation på så många sätt. Ingen vet exakt hur långt det kommer sträcka sig i tid och vilka konsekvenser det kommer få i det långa loppet.

Vi alla i styrelsen vill förmedla att vi tar situationen på allvar. Att vi gör vårt bästa för hela verksamheten, klubben och medlemmar och att vi samarbetar inom styrelsen och tillsammans med hela vår verksamhet för att hjälpas åt att vara proaktiva och hitta vägar framåt.

Vi närmar oss utomhussäsongen för vår sport och vi ser fram emot våren och sommaren som ger oss alla ljus och värme och påfyllning av energi!

Håll er uppdaterade genom GBC:s informationskanaler. Det kommer också fortsatta inlägg här.

Ta hand om er själva och hjälp varandra.

Ödmjuka hälsningar
GBC Styrelse
gm Anneli Friborg, Ordförande

Arbete med resultat från medlemsenkät

Söndag mitt i februari och utanför Beach Center regnar det ”cats and dogs” som Engelsmännen säger. Vilken tur att vi har sommar inomhus här varje dag! 🙂

Det här glada gänget från GBC styrelse har idag gått igenom resultaten från medlemsenkäterna som gjordes i december för Höstterminen 2019.

Thomas Herrmann – Elitansvarig, Haiko Steitzer – Suppleant & Juniorutskott, Anna-Karin Anki Hermansson – Junioransvarig, Anneli Friborg – Ordförande. Innan arbetsmötet spelade vi styrelsebeach, man kan tro att det skulle vara på lek men oj vilket allvar det blev, tung prestige! Vem som vann? Det tänker inte undertecknad avslöja 😉

Bakgrund
Enkät skickas i slutet på varje termin ut till alla i GBC som tränar i någon träningsgrupp eller spelar seriespel, både Juniorer, Motionärer och Elit, totalt ca 700 personer. Alltid lika intressant att se vad medlemmar i GBC tycker om sin träning! Det är viktigt att få in feedback på sånt som kan bli bättre och glädjande att få kvitto på sånt som är bra och som uppskattas i klubben. Så stort TACK till alla er som tagit er tid och svarat.

Exempel – PLUS
Det är roligt att det är så många som tycker att sin träning är bra eller mycket bra!
Till exempel:
– I Juniorenkäten på frågan om du vill fortsätta träna till våren svarade nästan alla ja, fantastiskt roligt då det samtidigt var många nya juniorer i klubben denna hösten som just upptäckt beachvolley.
– Utmanargrupperna, på frågan ”Vad tycker du om träningarna som helhet?” svarade summerat 5,1 på en skala 1 till 6 där 6 är bäst betyg.

Exempel – MINUS
Här är några exempel på ämnen som kommit upp som medlemmar inte tycker är bra eller vill förändra:
– Träningstider, de senaste tiderna fram till 22.30 på vardagar är tuffa för många.
– Seriespelets gruppindelningar, finns medlemmar som tycker det är oklart vad är det för kriterier som används när grupperna görs inför ny termin.
– Elitspelare är tränare för andra medlemmar, på så sätt betalar de sin egen träning och klubbförmåner. En del av spelarna önskar vara tränare i mindre omfattning och istället göra annat för klubben eller betala.

FRAMÅT
I styrelsen bollar vi dessa frågor, prioriterar vad vi ser är viktigast just nu och tillsammans med kanslipersonal och ansvariga tränare tittar vi på flera olika aspekter såsom arbetsrutiner, tillgängliga halltider, ekonomi, antal tränare som finns till förfogande osv. Och i detta stora pussel kommer vi fram till vad som går att utveckla och förändra i närtid och på sikt.

Vi kommer fortsätta att sammanställa resultatet från senaste medlemsenkäten under närmaste veckorna och sedan presentera det ihop med actions bland annat i en nyhet här på hemsidan, så håll utkik!

Anneli Friborg, GBC Ordförande

Tack för trevligt GBC årsmöte 2019

Tack till alla GBC-medlemmar som var med och spred så mycket engagemang och glädje på årsmötet och efterföljande lotturnering och fest! På kvällens fest hyllade vi:

 • Alla 28 SM-medaljörer
 • Årets Tränare Emilia ”Emme” Hermansson
 • Årets Medlem Vera-Linh Olausson
 • Och såklart alla vinnarna av kvällens lotturnering:
  • Damer: Agneta Sjögren, Cecilia Boreström
  • Herrar: Per Felldin, Emanuel Ahlin, Alexander Annerstedt, Martin Appelgren, Christian Källström

 

Trubadur Robin från Örebro gjorde en mycket fin insats och höll igång stämningen under kvällen och även Ulf Norman och Johanna Sjöström tog tillfället i akt att inta scenen och bidra till den goda stämningen!

 


På årsmötet deltog ca 80 medlemmar på Serneke Arena.


Medlemmarna Jan Magnusson och David Alm gjorde ett lysande jobb med lottningen för kvällens lotturnering.

Under drygt 2 timmar pågick turneringen där alla lag lottas om för varje set. Alla i ett vinnande lag får 1 individuell poäng och sen är det bara att samla så många som möjligt under kvällens turnering.

På årsmötet blev förra årets styrelse omvald i sin helhet och när styrelsen efteråt ”konstituerade” sig som det heter, det vill säga de olika ansvarsområdena fördelades på ledamöterna, så blev det samma som föregående år:

Anneli Friborg – Ordförande
Oskar Redlund – Kassör
Mats Lithvall – Sekreterare & Nybörjaransvarig
AnnaKarin Hermansson – Junioransvarig
Max Callenberg – Eventansvarig
Karin Backström – Tränings-, Tränar- & Utbildningsansvarig
Thomas Herrmann – Elitansvarig
Haiko Steitzer – Suppleant

Vi vill tacka alla medlemmar för förnyat förtroende och ska göra våra bästa för att fortsätta utveckla GBC långsiktigt under det kommande året.

Ett antal frågor kom upp till diskussion under årsmötet och återkoppling på dessa kommer att ske på något sätt till alla medlemmar. En idé som varit uppe ett tag är att ordna ”Prata-med-styrelsen”-tillfällen i hallen ett par gånger per år där några i styrelsen finns på plats och att du som medlem kan komma och fråga, diskutera och komma med idéer. Vi arbetar på att hitta smidiga vägar för denna typ av information och kommunikation.

Året vi har framför oss är medvetet ett år som är lugnare vad gäller arrangerande av internationella turneringar för hinna samla kraft, planera och sedan 2021 när staden Göteborg fyller 400 år göra något riktigt spektakulärt. Det ger oss också möjlighet att än mer blicka inåt i vår träningsverksamhet och utveckla och förbättra.

På årsmötet frågades om det finns intresse att göra en GBC-bussresa till Hamburg i slutet av augusti för att titta på World Tour 5-star Beach Major Series och det var många som räckte upp handen för intresse, kul! Vi jobbar vidare på idén för att se om det är genomförbart.

Med god förhoppning om ännu ett bra, spännande och givande år i GBC.

Vi ses i sanden!

GBC Styrelse


Årsmötesfest i sanden med buffé och trubadur, tack alla för en riktigt trevlig kväll!

Vilken turneringshelg, igen!

Halloween Cup och NEVZA Beach Sweden 2019 är till ända och vilket fantastiskt kalas det blev! En riktigt härlig stämning i Beach Center i dagarna tre och massor med nervpirrande matcher, det är nästan lite för spännande från läktarplats ibland. Underbart!

Ett stort GRATTIS till alla spelare som tog sig hela vägen till prispallen i alla turneringar som pågick under helgen: Junior, Open Grön, Open Svart, Challenger, Mixed och inte minst NEVZA. Och väl kämpat alla som deltog, stort tack från oss som tittade på för underhållningen. En spelare från Malmö sa efteråt ”Fantastiskt arrangemang och fantastisk anläggning, jätteroligt att vara här!”. Det värmer att höra 🙂

Bilder från de sista timmarna på finaldagen:

Kl 15.14: Dam-final i NEVZA Beach Sweden Göteborg 2019. GBC:s Grawender/Simonsson vs Thurin/Thurin där GBC knep guldet!

 

Kl 16.00: Fotograf Johanna Svensson in action

För den som trodde att en sportfotograf har ett icke-fysiskt uppdrag så är fotograf Johanna beviset för motsatsen där både stegar och tak-klättring ingår. Vad gör man inte för att få bästa fotovinklarna? 🙂

 

Kl 16.34: Herr-final i NEVZA Beach Sweden Göteborg 2019. GBC:s Appelgren/Herrmann vs Tholse/Jonsson där GBC knep guldet även här!

 

Kl 17.16: Nedmonteringen av Center Court är i full gång och slutrapportering till CEV likaså.

Området för Center Court återställs till vardagens utseende. Som projektledare för årets Nevza har Jenny Strålman varit navet i hjulet i planeringen och genomförandet av turneringen, bra jobbat Jenny! Och inte är hon klar för att prisutdelningen är klar, här är det nyhetsartikel och slutrapport som ska skrivas och skickas till CEV, det Europeiska förbundet. Som sporttungt bollplank har hon radiopratare Peter Elvemo som ihop med Nils Aschan agerade speaker under Nevzan, tack för er fina insats!
Läs CEV-artiklarna från alla Nevza-dagarna >>här.
Och läs alla fina GBC stories från veckan >>här.

 

Kl 17.54: Väggläktaren är tung till tusen, ett riktigt team work att fälla in den bakom veporna! Och nu är en Center Court snart två banor igen.

 

Kl 18.47: Center Court ett minne blott för denna gång. Vilken grymt snabb nedmontering, TACK alla ni som gjorde det möjligt!

 

Kl 18.53: Efter en lång dag gick den här smarriga burgaren fort att äta upp.

Köket i Beach Cuisine har hivat ut mat i mängder under hela helgen, alltid lika god. Maten får beröm från alla håll, det är så tacksamt att vi har så god mat att tillgå både till vardags och under såna här stora turneringshelger. Tack Peter och gänget!

 

Kl 20.03: Finalerna i Open Grön är klar och poängstolpar, visselpipor och bollar är insamlade i Ipanema. Mixed finalen pågår fortfarande på Bondi.

 

Från att ha varit proppfullt med spelare och hejaklackpublik hela helgen inne i Ipanema hallen så är det nu nästan konstigt tyst och öde.

Alla resultatlistor för Halloween Cup hittar du >>här under ”Startklasser och anmälan” och det finns också foton på alla prispallar på GBC fb och insta 🙂

Beach Center är återställd till vardagen och såhär i kalla november är det så galet lyxigt att ha en hall med tak, ljus och värme att träna i när regnet strilar på utsidan!

Vi ses i sanden

Anneli Friborg, en stolt GBC Ordförande

 

Sverigeeliten på plats i Göteborg

I helgen sattes simultanförmågan på prov då Swedish Beach Tour pågick i Umeå med flera GBC:are i slutspel på både dam- och herrsidan samtidigt som det var VM-slutspel i Hamburg! En dunderförkylning i kombination med gräsallergi gjorde mig sängliggande men tack och lov för att tekniken numera finns så man kan kolla på matcherna på distans 🙂

GER-RUS i herrfinal i VM i Hamburg där GER Thole/Wickler tagit sig hela vägen till final men blev besegrade av RUS. Samtidigt är GBC:arna Linus Frantzich/Martin Johansson i herrfinal SBT Umeå – och dom tog hem guldet, stort grattis!

Vi tar nu över stafettpinnen från Umeå och IKSU som gjorde ett toppenarrangemang förra veckan. Så för tredje gången på ett halvår bjuder GBC in spelare och publik till storturnering! Denna gången är det alltså Swedish Beach Tour som gör sitt nästa stopp här hos oss på Kviberg i Göteborg lörd 13 – sönd 14 juli.

Vill och kan du vara funktionär och vara med i ett härligt gäng och bidra till ett grymt event? Hör av dig till info@gbcbeach.com du behövs!

Nu är startfältet klart och det hittar du här: http://www.swedishbeachtour.se/startfalt-och-seedning/

Så många som 14 damer och 11 herrar spelar för GBC, kom och fyll läktarna och heja fram dom till stordåd! Vi har också ett internationellt Wild Card på herrsidan Mark Nicolaidis/Ky Landers från Australien, very welcome to Sweden and the Swedish Tour!

Lördag 13 juli
09.00 Inledande matcher, Swedish Beach Tour
19.00 Buffé (förköp i Beach Center under dagen) och Officiell beachfest

Söndag 14 juli
09.00 Kvartsfinaler, Dam och Herr
14.00 Semifinaler, Dam och Herr
16.00 Damfinal
17.00 Herrfinal

Fri entré – bara att dyka upp 🙂

Information om resultat och hålltider hittar du här http://www.swedishbeachtour.se/goteborg/ samt på SBT och GBC Facebook.

Vi ser fram emot en härlig och spännande helg och hälsar Sverigeeliten i beachvolley varmt välkomna till Kviberg och Göteborg!

Anneli Friborg, Ordförande GBC

Fantastisk stämning på Swedish Beach Tour Göteborg 2016 – foto Magnus Egger. Fri entré – kom som du är och upplev grym beachvolley!

 

Welcome Europe to Gothenburg!

Wow! Only one week ago it looked like this at Beach Center Riviera:

Beachvolley training groups in full action at GBC Beach Center in Gothenburg Sweden

Now one week later we instead have a big Center Court and totally three Side Courts built up for U20 European Championships 2019. During two days now I’ve had the opportunity to welcome over 100 players from 31 countries in Europe to our magnificant Beach Center in Gothenburg, what a privilege! I wish I had studied more languages than English and some German 🙂

Together with GBC member Agnetha Olsson I am responsible for the service for players and spectators. A great volunteer job! We have given the accreditation and the welcome information to all players and their coaches so they can enter all areas. For example 2nd floor in Beach Center with restaurant and dressing rooms is for accreditation only during the tournament.

Players and their coaches arriving at Beach Center and get information from volunteer service responsible Agnetha Olsson.

At the evening the day before the tournament starts, it is ”Preliminary inquiry” (”Inskrivning” in Swedish) during 2,5 hours. And after that the drawing of matches, who is playing against who, is done. Then follows the Technical meeting (as in any tournamnet) where all practical information about playing in the tournament is presented.

The Preliminary inquiry requiers efficiency because all 128 players shall be registered properly and get all information within a resonable time frame!

Efficiency – Techical Supervisor and NF Delegate controlling identity and documents, Peter Appelgren controls the match linnen and enter players info in the match system, Sandra Krook and Linda Grönberg hand out water bottles, accreditations and control payments of the registration fee.

For both practical and environmental reasons we hand out water bottles to all players so they can fill them with tap water. A privilege in Sweden where we have so good quality on the water.

The drawing of matches, who will play against who, sometimes takes quite a long time because there is a number of rules that it can make  it necessary to re-draw one stage. The draw is always very interesting for everybody because it affects which teams you will play against, exciting!

The draw is managed by our CEV Technical Supervisor Anton Fichtinger from Austria and everybody can follow it on a screen.

At the same time outside on the Center Court a training match is just about to start. The purpose is for some of the volunteers to practice how to do the scoring, the ”bollrullande” and so on.

Referee Ina Huttenberger is checking with the scorers if they are ready to start the game, scorer Sarka Gaisler is preparing.

On behalf of all 1500 members of GBC, we say very WELCOME Europe to Gothenburg and we wish all guests a pleasant stay. We are looking forward to enjoy spectacular matches with talanted junior players from as many as 31 countries!

Anneli Friborg, GBC President

 

This time (compared to the World Tour two months ago) the trees are green and the time of the year allows us to play beachvolley outdoors!

Parallella spår i klubben

I GBC har vi nu landat efter allt jobb med World Tour under påskveckan. Vi laddar nu om batterierna rejält för om en månad, veckan efter midsommar, så arrangerar vi U20EM på Kvibergs uteplaner och det kommer bli vårt största utomhus-arrangemang hittills på Kviberg, mycket spännande!

Mitt i allt pågår som vanligt mängder med aktiviteter parallellt i klubben och det vill jag lyfta i detta inlägg då det är lätt att glömma bort bakom alla fina artiklar och nyhetsrubriker om de stora turneringarna.

Vårens Fixardag
För ett par veckor sedan var det Fixardag och ett gäng GBC:are högg i för att göra våra banor utomhus och inne i Ipanema extra fina inför kommande halvår. Ute fanns det då fortfarande stora sandhögar på banorna så vi rensade ogräs och plockade skräp runt kanterna och gjorde det som gick. Sedan var fokus på att flytta in sand på banorna 11-16 i Ipanema hallen. Ett riktigt tungt jobb som gjorde stor skillnad, kanske du märkte att det nästan var uppförsbacke från trallen till banan veckan efter? 🙂 Efteråt blev det uppskattat skojspel med blandade lag av elitspelare, juniorer och motionärer. Många skratt blev det!

Skojspel efter en mycket god insats på vårens Fixardag!

 

Stöttning av satsande spelare
En sak som styrelsen jobbat mycket med under våren och arbetet fortgår är att vidareutveckla klubbens stöttning av satsande spelare. Alltså spelare som satsar och anpassar upplägget i sitt liv för att kunna träna och tävla så mycket beachvolley som möjligt och bli så bra som möjligt. I klubben har vi träningsgrupper på tre nivåer som ingår i de grupper vi benämner som satsande för dam och herr: WT-grupper, Elit-grupper och Utmanargrupper. Thomas Herrmann som Elitansvarig har sett till att ett antal workshops har genomförts med både spelare, styrelse och personal och ett flertal initiativ har startats upp där. Med gemensam kraft finns det mycket som går att göra!

Inför nästa verksamhetsår
Nästa verksamhetsår som börjar 1 september 2019 ligger nära för dörren planeringsmässigt. För styrelsen innebär det budgetarbete och att lyfta de idéer på ändringar och utvecklingspunkter som finns i klubbens verksamhet. Även Valberedningen har god framförhållning och har påbörjat sitt arbete inför årsmötet som kommer i början på november då GBC styrelse väljs. Sugen att engagera dig i klubben? Hör av dig till valberedningen på mail till valberedningen@gbcbeach.com, ordförande är Johan Fagerström och han gör jobbet tillsammans med Åsa Rudberg och Simon Bager.

Sommarträningar och läger Beach Clinics
Anmälan till sommarträningar är på sluttampen, om du inte redan anmält dig och är sugen så in och kolla här vad det finns för olika träningsgrupper i sommar. Det finns också läger i Göteborg så du slipper åka någonstans men får spela mycket flera dagar i rad. Det brukar ge jättemycket för ens utveckling! Kolla här för mer info: Träningsläger / Beach Clinics

Turneringar varje helg
Nästan varje helg har vi turneringar och det är blandat för olika spelarnivåer och för juniorer och seniorer. In och kolla här på schemat när olika tävlingar är och anmäl dig du om är tävlingssugen! Tävlingsschema GBC sommar.

Det årliga Klubbmästerskapet KM infaller som alltid på torsdagen Kristi Himmelfärd den 30 maj, du har väl anmält dig? Öppet för alla medlemmar i GBC oavsett spelarnivå och spelar du i träningsgrupp så är det gratis. Inga rankingpoäng står på spel men än viktigare den stora äran att vinna klubbmästerskapet! Hoppas vi ses där!

Hela GBC styrelse önskar dig en härlig försommar

Anneli Friborg, Ordförande GBC

 

 

Welcome to Gothenburg!

Intensive days indeed! The first World Tour arranged in Sweden is just around the corner and the energy in our GBC organisation is high. The first signs are visible at the courts in Beach Center. Some of the official and national flags are mounted around the Center Court (CC) area:

Still the courts are used by members and visitors, court 1 and 2 will be transformed to CC.

Further the courts 3-6 will be used for spectators, Side Court 1 and Warm Up courts. Parallell to the World Tour we are arranging Easter Cup (26 years in a row) at the courts 7-16. All of them inside. Beach Center is the biggest indoor facility for beach volley in the world!

Over 20 countries
We welcome teams from over 20 countries around the world! We are really looking forward to host all of you and enjoying your performances in spectacular beach volley matches.
All the entries listed by country:

 

April weather in Gothenburg
Outside the weather in April in Sweden is very shifting, it is often below zero on the nights and it can be everything between +1 to +15 degrees Celsius or more at day time. So are you traveling here, bring clothes in layers. The trees are starting to get new fresh green leaves, in a few weeks it will explode! On the streets around Beach Center these flags are telling something big is happening in the area:

Lamp-posts along the streets around Beach Center Kviberg are decorated with flags “See beachvolley live”.

Kviberg is a big sport area for many different sports and we are looking forward to giving people in the area the opportunity to experience world class beach volley live.

A very warm welcome also to all coaches, delegates, referees, volunteers, sponsors and of course the audience. We have prepared for a great show at the arena where everybody can contribute to an unforgettable experience! 🙂

 

On behalf of all 1500 members of GBC, WELCOME to Gothenburg 18-21 of April 2019!

Anneli Friborg, President of GBC

 

Att förbereda sig

Det är februari och nu går vi och längtar efter att kunna börja spela beachvolley utomhus här i Sverige. Det där första utomhuspasset med klar luft att andas och ofta mössa och långärmat på. Lika härligt att uppleva varje år! Men än är vi inte där, än så länge är det inomhus som gäller för oss som befinner oss på dessa nordliga breddgrader. Många spelare i klubben är nu i en förberedelsefas där de siktar på att toppa sin form inför vårens och sommarens tävlingar.


Februari månad – förberedelsetider inför vår- och sommarsäsong för både spelare och klubb

En positiv sak med beachvolley är att du som individ, oavsett ålder och spelarnivå, själv kan påverka en hel del hur mycket du väljer att förbereda dig och vilken målsättning du har inför kommande tävlingssäsong.

För att kunna nå sina mål, prestera på topp och leverera när det gäller så är ju det där med förberedelser en nödvändig del. Utan genomtänka förberedelser lämnas mycket åt slumpen och risken för att inte kunna prestera sitt bästa blir övervägande. Det gäller i många olika sammanhang i livet.

Som spelare handlar det om att ta hand om sin kropp och knopp, träna, äta, vila och lyssna till kroppens signaler och agera på det när det behövs. Inte alltid lätt när det är mycket som ska hinnas med på dygnets timmar. Och i en månad som februari när allt är mörkt och kallt utomhus och man inte har laddade sol-batterier i kroppen på samma sätt som i slutet på sommaren.

Hur gör man då? Ja det finns många tips och tricks att läsa och lära och se vad som funkar för just dig. En grund är:

 • Tid
  • Vi alla har 24h per dygn. Ingen har fler, ingen har färre. Det är 168h per vecka.
  • 112h per vecka är vakna timmar om man sover 8h per natt, vad väljer du att fördela de 112 timmarna på?

 

 • Energi
  • Du har en viss mängd energi som du som människa orkar förbruka varje dag. Olika människor kan förstås ha lite olika nivå. Men när energin är slut så är det tid att återhämta sig.
  • Fördelar du dina aktiviteter på en dag även utifrån energi? Dvs orkar du göra allt det du planerat in en dag även om timmarna finns?
  • Vad för aktiviteter ger dig energi tillbaka och fyller på depåerna? Kanske umgås med vänner, eller tvärtom vara helt själv en stund.

 

Det är inte alltid lätt och ibland händer oförutsedda saker hur noga man än varit och trots att man gjort allt man kan. Det är livet. Då gäller det att ta avstamp från där man står här och nu. Vad är bäst för mig just nu? Det är värdefullt att ibland ta sig en tankeställare och se över sitt upplägg av förberedelser!

Inom klubben pågår också förberedelser för fullt, i påsk arrangerar ju GBC Sveriges första World Tour för både Dam och Herr, det börjar närma sig med stormsteg. Hoppas du vill vara en del av denna tillställning som vi jobbar för att den ska bli spektakulär. Publik, spelare, funktionärer, sponsorer, värdar, domare ja alla behövs på plats i Beach Center på Kviberg i påskveckan för att skapa och uppleva grym beachvolley.
Förbered dig 😉 genom att skriva in datumet 18-21 april i din kalender!

Vi ses i sanden
Anneli Friborg, Ordförande GBC

Bollen rullar

Nu händer det så mycket spännande kring beachvolley i Göteborg så jag vet inte var jag ska börja. I helgen avlöpte Halloween Cup, den 25:e i ordningen, med över 120 lag på alla spelarnivåer som kämpade om ära och pallplatser i vårt Beach Center på Kviberg. Vår restaurang Beach Cuisine serverade sin fantastiskt goda mat i mängder under dagarna tre till hungriga spelare, funktionärer, domare, delegater och publik.

Parallellt arrangerades NEVZA Beach Sweden och spelare från GBC fajtade till sig två pallplatser! Sigrid Simonsson/Anne-Lie Rininsland ”Laget 100%” tog Guld och Alexander Herrmann/Ludvig Simonsson tog Silver. Stort grattis till er! Helt makalöst fina prestationer. Och flera andra GBC-lag var med i turneringen, tack alla spelare för den härliga underhållning och inspiration ni bjuder på.

 

Alla som arbetat med Halloween Cup och NEVZA inför, under och efter på ett eller annat sätt, stort TACK till er för att ni gör det möjligt att arrangera så stora turneringar på hemmaplan i vår stad Göteborg. Jag ser tydligt att vår organisation lär sig mer och mer för varje år som går.

     

Och som ett kvitto på det från Europaförbundet, i skrivande stund blev det klart att Sverige och GBC får den stora äran att vara arrangör för U20-EM i beachvolley i juni 2019! Vilken grej! Boka in veckan efter midsommar redan nu i din kalender. Gört. Nu. Boka in. Var med och upplev Europas framtida beachvolleystjärnor på hemmaplan. Publik, hejaklack, publikvärdar, spelarvärdar alla möjliga olika insatser kommer behövas för att göra det till ett minnesvärt event!

”Tänk om vi skulle bli berömda för att vara världens bästa beachvolleypublik här i Göteborg” sa en medlem till mig under Nevzan när vi satt på läktaren i helgen. ”Ett stort gäng GBC:are skulle kunna träffas och träna på hejaklacksgrejer och bli en grymt bra och trevlig hejaklack som får igång hela läktaren”. Vilken lysande idé! Både våra egna och gästande spelare vill såklart bli framhejade och med hjälp av den där extra energin som publiken kan ge prestera stordåd på planen.

Imorgon lördag 19 nov kl 14.00 är det årsmöte, också det 25:e i ordningen, och alla medlemmar är såklart inbjudna och varmt välkomna! Om du inte kan komma läs gärna årets:

 

Tack alla medlemmar för det här verksamhetsåret, vi ses i sanden!

Anneli Friborg, Ordförande GBC

 

Du är en del av klubben!

Du som är GBC:are är medlem i en ideell förening! 🙂 Lätt att glömma bort när vi är så stora och har en egen fantastisk anläggning som drivs av föreningens egna bolag. Det är lätt att tro att det är som vilket företag som helst, men så är inte fallet. Du som är medlem i GBC äger hallen ihop med alla andra medlemmar och kan vara med och påverka och utveckla.

Alla föreningar har årsmöte varje år, GBC har sitt i november och i år är det lördagen den 10:e november. Alla GBC-medlemmar är varmt välkomna! Håll utkik efter inbjudan.

På årsmötet väljs ordförande, ledamöter och suppleanter. I GBC så brukar det vara ca 8-9 personer totalt. Utöver det väljs också valberedning på 3 personer. När styrelsen sedan har sitt första möte som kallas det konstituerande mötet så bestämmer man inom styrelsen vem som ska ha vilken roll. Dessa roller finns:

 • Ordförande
 • Vice ordförande
 • Sekreterare
 • Kassör
 • Junioransvarig
 • Elitansvarig
 • Träning-/Tränaransvarig
 • Eventansvarig

 

Sedan i somras har årets Valberedning förberett inför årsmötet för att samla nya kandidater. Valberedningen har i uppgift att prata med medlemmar, se hur arbetet fungerar i nuvarande styrelse samt hitta nya kandidater för de poster som ska väljas. I år är det Alexander Annerstedt, Emma Lövdahl och Johan Fagerström som ingår i Valberedningen. Kontakta gärna någon av dom om du vill veta mer om vad det innebär att engagera sig i styrelsen! Du kan också nå dom via mailadressen valberedningen@gbcbeach.com

Årets Valberedning i GBC: Alexander Annerstedt, Emma Lövdahl och Johan Fagerström

Vad gör GBC styrelse då? Jo styrelsen representerar alla medlemmar och lyfter blicken och tittar långsiktigt framåt. Styrelsen samarbetar med anställd GBC-personal i bolaget som gör mycket av det praktiska vilket är en stor fördel och förenklar styrelsearbetet. GBC som förening finns till för att främja och utöva sporten beachvolley med ledorden Spelglädje, Hänsyn och Gemenskap. Hur kan vi vidareutveckla klubbens verksamhet? Hur vill vi ha det och vad vill vi göra om 1 år? 5år? 10 år?

Mer info om GBC hittar du här på hemsidan under KLUBBEN: https://gbcbeach.com/klubben

Lästips: Ett tips för dig som vill läsa om klubbens fantastiska historia och utveckling, kolla in de senaste årens Verksamhetsberättelser som finns här: https://gbcbeach.com/klubben/styrelsen/verksamhetsberattelse

I jämförelse med många andra idrottsföreningar har vi det oerhört bra och fördelaktigt på många punkter och det är vi enormt tacksamma för:

 • Vi har en egen hall (som är världens största!) där vi själva kan bestämma över bantider för alla olika spelarnivåer från nybörjare till elit
 • Vi har en sund ekonomi som är grunden för att kunna vidareutveckla verksamheten
 • Vi har en klubbgemenskap som bjuder in alla medlemmar till massor av olika klubbaktiviteter

 

Jag ser att framtiden har fortsatt fantastiska möjligheter att bjuda på i GBC. Med förnuftiga beslut ihop med innovativa visioner så kan vi tillsammans i GBC göra massor med kul saker för alla medlemmar i föreningen och för idrotten beachvolley!

Vi ses i sanden!
Anneli Friborg, Ordförande GBC

GBC i Hamburg för att lära av de bästa

GBC var på plats! Förra veckan var spelare från världseliten i beachvolley samlade i Hamburg, Tyskland för att göra upp om ära, berömmelse och stora priser i Beach Major Series 2018 Finals. Hela 150 000 USD (!) till vardera vinnarlaget i dam respektive herrklassen. Vinnare på damsidan blev Brasiliens Agatha/Duda och på herrsidan våra Norge-grannar Mol/Sorum efter en makalös säsong, stort grattis!

Eftersom GBC arrangerar internationella beachvolley turneringar gjordes ett lärorikt studiebesök till Hamburg tillsammans med SVBF för att lära av de bästa. Vi vill lära oss ännu mer för att kunna vidareutveckla våra arrangemang och i längden kunna ta på oss ännu större kostym när det gäller nivå på turneringarna. Hur kan man organisera sig? Hur lång tid tar saker och ting? Hur många personer behöver man vara? Hur lockar man publik och får dom att återvända? Vi hade 1000 frågor på lager.

GBC visiting Beach Major Series Hamburg 2018. Anneli Friborg (GBC), Marie Schrage, Katrin Strassegger, Sandra Krook (GBC), Johanna Sjöström (GBC), Ola Kvist (SVBF).

Vi fick en fantastiskt bra Behind-The-Scenes guidning av arrangören av Hamburg Finals genom Katrin Strassegger och Marie Schrage som båda kunde svara på alla våra frågor och visade oss runt bakom kulisserna hur de har byggt upp arenan och hur organisationen jobbar under året och på plats under eventet. Vilken jätteapparat! Vad sägs om ett pressrum som är större än vår restaurang på vån 2 i Beach Center med skrivbordsplatser för journalister. Eller att bara bollrullare och krattare tillsammans är 50 personer för endast 2 banor under 5 dagar. Utöver det är det mer än dubbelt så många volontärer och personal som gör andra uppgifter på plats.

Ola Kvist från Svenska Volleybollförbundet SVBF styrelse var med på besöket. När vi gör internationella turneringar så är samarbetet med SVBF viktigt för att det ur ett Sverige-perspektiv ska vara synkat med andra arrangemang i landet och för att få hjälp med marknadsföring, kontakter och andra praktiska delar. Kuriosa: Ola Kvist har tidigare varit ordförande i GBC under den period då vår fantastiska hall byggdes på Kviberg, en hektisk tid med otroligt mycket jobb och grymt fint resultat!

 

Vår projektledare Sandra Krook som redan hunnit arrangera 2 CEV Europatävlingar och ett antal NEVZA och Swedish Beach Tour SBT hade många frågor på lager och Katrin Strassegger hade grymt bra svar på allt. Verkligen allt.

 

  

Anteckningar behövdes för det var mycket information att ta in och komma ihåg, vad skulle man göra utan penna och papper!

 

Johanna Sjöström den ständige stämningshöjaren och eventfixaren samlade på sig alla idéer om hur man lockar dit och underhåller publiken, här med dom grymma DJ Tobi Rudig och DJ Stari.

 

Helt. Galet. Amazing. Underbar stämning när läktarna var fullsatta, vilken fantastisk upplevelse för både spelare och publik! DJ och Speaker håller igång publiken hela tiden efter varje spelad boll, under time outer och mellan set. UPPLEVELSE i kubik.

År 2019 blir det beachvolley VM i Hamburg. Rekommenderas varmt att besöka! Och vi fortsätter jobba med visionerna här i Göteborg för att se om och hur stort vi skulle kunna göra det år 2021 när Göteborg Stad fyller 400 år. 3 år kvar. Hoppas du vill vara med!

Vi ses i sanden

Anneli Friborg, Ordförande GBC

Spelglädje! Och så ny GBC klädkollektion

Vi alla fyra börjar krokna i värmen och det står 17-17. Trots många bra och hårda anfall är båda sidor grymma i försvar och bollarna blir långa, dvs vi blir alla ännu tröttare! Svårt att få pulsen att gå ner mellan bollarna, svetten rinner och hela kroppen är som ett stort sandpapper. Men ingen tvekan på att tävlingsinstinkten är på topp hos oss alla. När det står 20-20 är det bara en boll kvar. För det är Onsdagsgrill och vi kör utan skiljeboll. Vi har sideouten så statistiken är på vår sida så nu gäller det att göra jobbet. Serven kommer, mottaget blir bra, passen likaså och vi tar 21-20! Yes! Vinsten känns gött förstås och det andra laget är besvikna en stund, men efter bara några sekunder verkar vi alla fyra vara lika glada för det var så vansinnigt roligt spel! Vilken match! Vilka bollar!

En härlig upplevelse och ett fint exempel på när vår idrott beachvolley sprider glädje. Just i detta fallet inga rankingpoäng och prispengar men seriös tävling, ren och skär spelglädje när man lyckas göra en bra boll och en stor portion motion för kroppen. Hoppas du får tillfälle att uppleva lika spelglada stunder i sommar.

En ny klubbkollektion med GBC-kläder för dam och herr, junior och senior

Jag vill uppmärksamma dig på att det nu finns en ny och fräsch klubbkollektion framtagen med hjälp av GBC:arna Caroline Olofsson, Junioransvarig i GBC styrelse och Cecilia Carlsson, GBC-medlem som har stor erfarenhet att jobba med textilier, tryck och klädkollektioner för idrott. Tankarna bakom den nya kollektionen är:

 • Vi vill stärka klubbkänslan med gemensamma kläder som vi alla är stolta över och vill bära.
 • Kläderna har sjysst passform och är av bra material.
 • Samtidigt är de i en prisklass som ska göra kläderna tillgängliga för alla.
 • Vi vill visa att sporten Beachvolley och GBC som klubb är en del av Svensk Volleyboll genom att använda märket Mikasa som bland annat också tillverkar bollarna vi alla spelar med.
 • Färgval som gör det enkelt att kombinera med egna andra kläder.

 

I webbshopen på basesport.se har nu GBC en egen sida under ”Klubbkollektioner”, HÄR kan du enkelt titta på och köpa kläderna med hemleverans. Vill du prova kläderna först så finns dom för provning i Beach Center.

Tjejer! Utöver kläderna i webbshopen finns också ytterligare kollektionsplagg för damsidan från klädmärket Casall. Dessa kläder finns att prova och köpa i Beach Center.

Vi hoppas att du som medlem ska gilla den nya kollektionen och hitta något som du tycker om att bära.

Nu laddar vi inför Swedish Beach Tour som kommer till Kviberg, Göteborg nästa helg 13-15 juli, ta med vänner, grannar och släkt och fyll läktarna och kom och heja fram våra GBC-elitspelare som är med i turneringen!

 

Vi ses i sanden

Anneli Friborg, Ordförande GBC

Ordföranden har ordet – På G i GBC

Hej alla GBC:are och andra beachvolleyvänner!

Vad händer just nu i Sveriges största beachvolleyklubb? Mycket syns både i vår anläggning på Kviberg och i medier, men det är också massor som pågår bakom kulisserna för att möjliggöra de goda resultaten i verksamheten här och nu samt framtida stordåd. Det vill jag att du ska kunna ta del av ännu mer. Därför återupplivar vi nu denna GBC-blogg där jag som ordförande och även andra personer inom klubben kommer skriva om vad de gör och vad som händer.

Nevza-delegater till Göteborg 8-10 juni

På fredag har GBC den stora äran att ta emot styrelsen för Nevza (www.nevza.org), en del av Europaförbundet som arrangerar turneringar i de nordiska länderna. De har möte ett par gånger per år och denna gång står GBC och Göteborg för värdskapet. Vi är glada för att få tillfälle att visa upp vår anläggning Beach Center tillsammans med faciliteterna i SERNEKE Arena som under stora turneringar gör vistelsen på Kviberg för spelare, domare och delegater från andra delar av landet och världen till en toppenupplevelse med grym service. GBC har flera gånger anordnat Nevza för dam och herr i samband med Halloween Cup i november.

Inför höstterminen 2018

Samtidigt som sommaren är mer sommar än någonsin (vilket beachväder vi har!) så pågår arbete inför uppstart av höstterminen för fullt. Två exempel:

 • Hur vi kan anpassa vår träningsverksamhet till att fler och fler spelare når högre i ranking och spelar mer och mer internationellt? Och ändå ha kvar dom så mycket som möjligt som en del av vår verksamhet där deras kunskap och engagemang för sporten går tillbaka till alla medlemmars utveckling och upplevelse. Elit- och Tränings-ansvariga i styrelsen jobbar ihop med GBC-personal för att hitta smarta och bra vägar framåt. Ett angenämt problem!
 • Vår anläggning på Kviberg tar steg för steg att bli än trevligare att vistas i för alla GBC:are och besökare, unga som gamla. Närmast är det mysiga uterummet som byggts och vem kunde tro att det skulle bli sol och inte regn som taket skulle ge skydd för hela maj? 😊 Inför hösten är det cafét utanför restaurangen på våning 2 som kommer få sig en upprustning, det blir ytterligare ett ställe för skönt häng i vår klubbägda anläggning.

Vad tycker GBC:arna om att GBC arrar internationella turneringar?

Under Klubbmästerskapet i maj 2018 då 48 damlag och 48 herrlag = 192 GBC:are gjorde upp om ära och vandringspokaler så passade jag på att göra en högst slumpmässig och ovetenskaplig frågeundersökning bland några av de medlemmar som var på plats. Jag ville känna GBC:are på pulsen om vad ni tycker om att klubben arrangerar internationella turneringar såsom Nevza, CEV och idén om att göra en World Tour på Heden år 2021 när Göteborg fyller 400 år. En kort summering: ”Jättekul, klart vi ska om vi har råd och kraft!” Mer info om hur planerna går kommer i senare blogginlägg och det kommer också göras större undersökningar för att ge alla medlemmar chans att tycka till och komma med input.

SBT Göteborg 2018 – nytt grepp

Swedish Beach Tour ska än en gång göra ett stopp på Kviberg Göteborg 13-15 juli och vi är stolta arrangörer! Under året som gått har ett processarbete gjorts av Svenska Volleybollförbundet i samarbete med klubbar runt om i landet för att vidareutveckla touren utifrån de förutsättningar som finns i dag inom sporten jämfört med för 10 år sedan då den tog sin nuvarande form. Några nyckelpunkter:

 • Huvudfokus spelarutveckling – När möjligt 12- och 16-lags tourstopp istället för endast 8-lags samt högre prispengar. Det ger fler spelare chansen att komma med och skapar mer variation i sparring för alla. Prispengar möjliggör för spelarna att kunna tävla mer i både Sverige och internationellt. GBC arrangerar 16-lags i år.
 • Hålla nere kostnaderna – Färre personal från förbundet som är på plats. Och domare fokuseras att användas på center court och på finaldagen, övriga matcher hjälper spelarna till att döma varandras matcher i gruppspel på side courts.
 • Färre och smidigare prylar – Arrangörer kan ordna mer utrustning lokalt och man har bytt ut utrustning såsom sarg till modernare och enklare vilket underlättar transport Sverige runt.

 

Så 2018 är ett mellanår där SBT som turnering genomgår en omformning och man testar nya grepp. SBT ska vara en språngbräda för spelare att ta sig ut i världen och mäta sina krafter internationellt. Samtidigt ska det förstås vara en häftig upplevelse för all publik och ett professionellt arrangemang som Svenska Volleybollförbundet och alla klubbar kan vara stolta över! Ska bli spännande att se vad SBT-sommaren kommer bjuda på.

Avslutningsvis för denna gång, stort tack till dig som bidrar till att utveckla beachvolleyn inom vår klubb, i Sverige och i världen. Våra ledord sedan många år inom GBC är Spelglädje, Hänsyn & Gemenskap. Det är dom vi siktar på med all vår klubbverksamhet!

Vi ses i sanden
Anneli Friborg, Ordförande GBC

 

Team GBC mot WT : inför år 2

Det är många som har varit snälla nog att gratulera och berömma satsningen Team GBC mot WT. Det har varit en unik satsning ändå från början med så många unga killar med såpass hög nivå från början och med en sådan vilja att träna mycket och utvecklas till dom fantastiska beachvolleybollspelare dom är. Killarna har tränat 8 pass per vecka från september till juni varav många pass dessutom varit långa 3-timmarspass. Jag har varit med som tränare på 8 av 12 timmar planerad beachträning varje vecka. Det har varit ett år fyllt av hård träning, slit med att få ihop vardagen med jobb, skola, familj, flickvän, kompisar. Det har funnits en frustration i gruppen över att fler saker inte fungerar. Vi har haft för lite resurser, inte tillräcklig spetskompetens, inte tillräckligt med sömn, inte tillräckligt med sponsorer, inte tillräckligt med struktur. Det har bitvis varit ordentligt tufft, både för killarna och för mej. Men vi har tränat på, bitit ihop och peppat med målet i sikte.

Jag är otroligt stolt över det vi har åstadkommit under första året med satsningen. Alla killarna är starkare och mer uthålliga än nånsin och alla har ökat sin nivå i grundspelet väldigt mycket. Alla 9 killar är betydligt mer stabila i mottag och pass vilket dom flesta nog håller med om är grunden till att lyckas som beachspelare. Vi har haft minst en spelare ur Team GBC mot WT överst på pallen på samtliga SBT (utom SM) under 2016. Sug på den lite. Det är ganska bra. På rankingen har Teamet platserna 1, 2, 4 och 7 av topp 10. Sämst rankad är rankad 21:a individuellt i Sverige. Det är ganska bra. 9 av dom 21 bästa spelarna i Sverige har varit med i Teamet.

Vad händer nu då? Höstterminen har redan börjat och träningen är i full gång. Satsningen fortsätter med en del förändringar. Wille Fors tar efter noga övervägande ett steg tillbaka i satsningen och väljer en mer normal satsning i elitgruppen. Han är långt ifrån färdig som beachspelare men gör ett moget och klokt beslut i att prioritera även annat i livet. Viktor Nyström tar paus från hårdträningen för att bilda familj och även i hans fall har vi verkligen inte sett det sista eller bästa av honom som beachspelare än, men återigen ett genomtänkt och klokt beslut. Christofer Lewin got an offer he couldn’t refuse från Falkenbergs inomhuslag. Han kommer träna och spela med elitseriens bästa lag och kommer säkert att utvecklas mycket både för volleybollen och beachvolleybollen. Vi får se hur länge han klarar sej utan sand mellan tårna 6 dar i veckan. Adam Nilsson planerar att lägga ännu mer tid i gymmet och minska tiden i sanden för att pröva nya sätt att nå framgångar framöver. Han kommer troligen tillbaka i beachträning med gruppen redan till våren.

Kvar i gruppen är alltså Alexander Annerstedt, Alexander Herrmann, Linus Frantzich, Martin Appelgren och Simon Bohman. Dessutom tillkommer Ludvig Simonsson som packar kappsäcken och flyttar ner från Umeå för att få hänga på BC och träna med Teamet. Ludde har varit ett intressant namn några år och kanske flytten till Göteborg kan vara det som behövs för att ta nästa steg. Joel Larsson får en fin chans att utvecklas då han får en plats att träna med Teamet på dom 2 morgonpassen. Joel har alla chanser att få en raketbana på sin utveckling om han går in för träningen med den vilja och intensitet som jag tror han kommer göra. Totalt sett är det en fantastisk grupp spelare och människor som garanterat kommer fortsätta pusha, peppa och utvecklas tillsammans.

Jag kommer inte att vara med som ansvarig eller som tränare under andra året av satsningen. Under slutet av året har det visat sej att jag och en del av gruppen har dragit åt ganska olika håll när det gäller till exempel mental träning, vissa delar av teknik/taktik och kanske även kring hur jag tänker att man behöver styra och lägga upp livet utanför beachplanen för att lyckas. Jag har därför tagit beslutet att ta en paus och laddar batterierna inför kommande utmaningar. Jag har lärt mej mycket i processen och en av dom viktigaste grejerna jag tar med mej är hur otroligt noga det är att etablera vägar för en rak, ärlig och öppen kommunikation.

GBC letar i nuläget efter en tränare och killarna kör under tiden på delvis själva. Vad jag vet är Jonas Liberg klar för ett pass i veckan och Erik Bylund troligen för minst ett pass. Jag kommer följa satsningen och allt som händer i GBC med spänning som vanligt och återkommer mer än gärna som tränare eller mentor åt någon grupp eller några spelare, men nu ska jag ha paus i alla fall under hösten.

Jag vill passa på att tacka Uffe Norman, Anders Nordahl och Anneli Friborg som engagerat sej i satsningen med betydligt mer engagemang än vad som krävs i deras olika roller. Utan er positiva inställning hade det varit väldigt svårt att få till den här satsningen överhuvudtaget.

Mvh, Johan Rininsland

Hemligheten

Det är årets första turnering och ställningen är 13-10 till motståndarna. Jobbigt läge? Det är en challenger inne i hallen, egentligen ingen viktig turnering, men du spelar med ny partner och har fått all serve. Du hade svårt att somna igår kväll av någon anledning och har svårt att tagga igång. Det är dagens andra match och i den första vann ni knappt efter ganska dåligt spel. Tyvärr gick matchen mellan dom andra 2 lagen helt fel och förlorar ni denna har alla slagit alla och ni kommer åka ur gruppen på bollskillnad. Det vore ruskigt pinsamt, ni har ju tränat så hårt och dom ni möter tränar max en gång i veckan. Tanken var att ni skulle vinna turneringen, eller åtminstone gå till final. Axeln ömmar lite. Motståndarna gör sig redo att serva igen. Den förra var en nätrullare som du inte hann fram på. Glömde jag säga att det är 3:e set? Fasen – tänk om ni åker ut i gruppen nu – då riskerar ni att få skitlite poäng i period 1. Tänk om vi bränner chanserna att få spela touren redan nu. Domaren sätter pipan i munnen.” (mer …)

Videohälsning från Sunsation Beach!

En (lång) hälsning från soliga Sunsation Beach i Spanien! Vi ber om ursäkt för vår kameraman som inte förstod att ansiktena skulle vara med! Men njut av en guidad tur, lägesrapport och en liten videosnutt från träning!

Vi har det gött! GLAD PÅSK!

 

Musik

Hej allihopa! Jag tänkte skriva lite om musik. Som vissa av er vet så är metal/hård rock min favorit musik stil. men tyvärr så delas inte den åsikten av så många i min omgivning. Ända sen jag började lyssna på den underbara metal musiken så har mina föräldrar och syskon klagat varje gång jag har spelat min musik för högt.
     Till och med nu för tiden finns det folk som säger att de inte klarar av musiken jag gillar. Till exempel så klagar min flickvän när jag spelar min musik i bilen. Som ni förstår är det inte lätt! Och sen några veckor sedan så har vi i WT gruppen fått en egen spellista till våra morgon träningar på måndagar och fredagar. Det gjorde mig väldigt taggad att få ha lite hårdare musik som taggar mig lite extra när man är lite seg på morgonen.
     Eftersom bara Herrmann är den enda i gruppen som också lyssnar på lite hård rock så tänkte att jag inte väljer de allra hårdaste låtarna jag ville ha på listan. Även om jag tog lugnare låtar så fanns det några som inte gillade min musik stil. Men när jag väl får höra de låtarna jag har valt på träningarna så spelar det ingen roll. För när musik som jag gillar spelas när jag spelar beach så blir jag så glad, trots att många tror att min musik bara handlar om att döda (vilket den inte gör).
   Det är det som är så bra med musik, den kan göra alla situationer bättre!
   Ha de gött! /Limpan

Hola!

Hoppas ni alla har det förjävligt i Sverige och att det är snuskigt kallt där hemma 😉

Här i Las Palmas på Kanarieöarna har vi i snitt 25grader med en stor underbar sol som älskar att titta fram. Så för er som undrat var Annerstedt/Lewin håller hus i Seriespelet så är detta svaret på den frågan.

Vi ville börja spela utomhus lite tidigare i år. 16:e mars kommer vi att komma tillbaka så vi har ett bra tag kvar i värmen och kommer hem någon månad innan säsongen ska ta sin början. Vi har åtta bollpass i veckan varav vi kör ca 40% av dem hoppfritt där vi bara nöter mottag och pass. Sen har vi tre gympass på det så det är ganska likt träningsschemat vi haft där hemma i Göteborg… Fast lite varmare såklart.

Jag och Mr.Show Lewinsky har en liten videohälsning till er som följer oss i WT-Gruppen.

Titta och njut

Ciao!

Never skip leg day!

Hej alla!

Nu var det min tur att skriva här på bloggen igen, och det var ju ett tag sen. Det jag tänkte ta upp i dagens inlägg är gymmet, vikten i att gå dit, samt lite tips för att få det att bli av. Nu kanske ni tänker: “Va?! Ska spinkige Wille skriva om gymmet? Han kan ju inte ens bänka 100…” eller “Jag tänker inte ta emot tips från nån som spänstar sämre än en sälkut”. (Om ni tänker i så hårda banor så blir jag faktiskt lite ledsen, jag har faktiskt bättre spänst än de flesta sälar, och sååå spinkig är jag inte)

Men nej, jag är inte den starkaste i klubben, i gruppen eller ens i mitt lag (Håkans vader!!). Däremot så vet jag vad som kan hända när man inte tränar ordentligt på gym, och jag vet hur mycket bättre det kan bli bara av komma igång. Jag har haft ont i min rygg under många år, och aldrig riktigt lyckats bli av med det. Jag har stretchat extra mycket eller kört lite rygglyft i perioder, men det har inte riktigt gett något. I takt med att jag spelat mer och mer volleyboll, har ryggen blivit långsamt sämre. I september 2015 fick jag ryggskott för första gången, och bara två veckor senare var det dags igen. Det kändes fjantigt att som 21-åring åka på ryggskott, men det var ju mitt eget fel. Nu, ca 5 månader senare, mår min rygg rätt bra. Bättre än på länge, och detta trots att jag tränar 6 dar i veckan, och anledningen är såklart att jag till slut börjat bli stark och stabil i ryggen. Den är långt ifrån perfekt, jag har fortfarande ont ibland, men det är så mycket bättre än innan.

Nåja, nog om min rygg. Det här ska inte handla om hur synd det har varit om mig, hur ordentlig jag har varit som börjat träna ordentligt, hur bra jag mår nu, bla bla bla. Det är ingen stor grej. Det handlar i mycket större utsträckning om hur DU som läser detta skulle påverkas av att gå till gymmet lite oftare. Vill du springa snabbare? Gå till gymmet. Vill du hoppa högre? Gå till gymmet. Vill du slå hårdare? Gå till gymmet. Vill du bli bättre, friskare och känna dig som en superhjälte? Go to the fucking gym!

Vi har ett superfint gym i Beach Center, som dessutom är nästan gratis när man tränar beachvolley. Jag kan inte priserna i huvudet, men att det är billigare än alla andra alternativ är säkert. Dessutom så är man ju redan i hallen någon dag i veckan, eller hur? Trots att det är ett fräscht, billigt, och tillgängligt gym så är det sällan fullt. Det är oftare tomt. Något måste göras åt detta, så nedan kommer lite tips för att komma igång med gymmandet!

1, Ta med en vän, en kollega, en lillebror, en farmor eller vad som helst. Det är alltid roligare att vara fler. Taggar man varandra lite så orkar man köra längre, och det blir inte så himla tråkigt. Och man får fjanta på gymmet.

2, Kör inte för långa pass i början. Det är mycket bättre att köra 30 minuter efter träningen än att ha ett 2-timmarspass planerat, som man sedan hoppar över för att det är skitjobbigt och man vill hem till soffan.

3, Om man är osäker på bra övningar eller teknik, så fråga någon som kan. På Beach Fitness (som gymmet heter), finns det massor med folk som har bra koll på sina grejer, och som dessutom inte har något emot att hjälpa till. Det värsta som kan hända är att man får ett nej.

4,Gör regelbunda tester. Det som ger mer tagg att gå till gymmet än något annat, är känslan av att det gör skillnad. Man blir starkare. Testa dig själv en gång varannan månad, skriv ner hur tungt och hur mycket du orkade och jämför med tidigare. Kul!

5,Skaffa en bra app! Det finns hundratals bra appar för att hålla koll på träning. Skriver man in det man gör i telefonen så blir det svårare att fuska.

6, Sist men inte minst, om inte något av detta funkar, så hitta ett sätt som gör det. Det viktigaste är att det blir av.

Jag inser nu att detta för många är old news. Jag inser också att det här blogginlägget förmodligen kommer göra att jag i framtiden får skriva kolumnerna på Special K-paketen. Det spelar mig ingen roll. Det här är nåt som 90% av befolkningen behöver höra, och om det inte går in nu, så kanske det gör det nästa gång nån säger det till er. För mig tog det 4 år från första gången en tränare sa åt mig att gå till gymmet några gånger i veckan, tills det verkligen blev regelbundet. Gör inte som jag och slösa bort 4 års styrka. Vi ses på gymmet ikväll!

Wilhelm Fors

Beach på tuben !

Då var det Torsdag igen!
Torsdag brukar vara en dag utan egen beachträning. All tid på eftermiddagen går åt att coacha ett gäng träningsgrupper samt gymma. Så när man inte får spela någonting själv på en hel dag så är det lätt hänt att man tittar förbi youtube på kvällen innan läggdags för lite volleybollgodis.

På youtube finns en uppsjö med härliga matcher, dueller, anfall och häftiga försvar som är värda att se om man gillar beachvolley.

Ofta skriver någon av grabbarna i våran gruppchatt : Hey killar, denna matchen måste ni se !

Så nu delar vi med oss av några smällkarameller som ni läsare får njuta av på bästa sätt 🙂

En given höjdpunkt är tredje set från OS-finalen 2008. Dalhausser visar vem som bestämmer!

https://www.youtube.com/watch?v=EHkN8VA9lRM

En riktigt sjuk boll 22.52 in i denna match från VM i sommar. Matchen är inte så spännande men just den duellen är verkligen sevärd !

https://www.youtube.com/watch?v=zkvy5bTnTgU

Kan också vara kul att spana in denna matchen från ”back in the days. ” Denna matchen rekommenderas av våran coach Johan Rininsland. Kul att se Lucena / Dalhausser prestera tillsammans redan då men här gör de märkvärt mycket mer misstag än nu. Grabbarna har tränat på bra 😉

För övrigt så gör legenden Stein Metzger en grym match !

https://www.youtube.com/watch?v=8xKcMe7ldsA&feature=youtu.be

Som avslutning så kommer ett klipp på inomhusspelaren Jens Ahremark. Inspiration till alla som sliter häcken av sig på gymmet för att nå högre i sanden. Detta blocket skulle inte jag vilja möta !!!

http://www.worldofvolley.com/News/Latest_news/Othercountries/63927/crazy-vertical-jump–guy-stays-up-in-the-air-video.html

Finns såklart mycket mer som är skoj att se men detta räcker för nu 🙂 enjoy !!!

/ Adam