Boka bana
Bli medlem

Arkiv för maj, 2021

Strålande start på touren för GBC!

I helgen drog tävlingssäsongen äntligen igång på allvar! Första stoppet i Swedish Beach Tour 2021 gick av stapeln i Habo, på Habo Masters (4*). Att det plötsligt blev ett strålande sommarväder var ju långt ifrån trist, men ännu roligare var ändå att hela 19 GBC:are tagit sig dit och att det blev finfina resultat för flertalet!

På herrsidan blev det GBC:are som gruppsegrare i 3 av 4 grupper. Damerna hade det lite tuffare, men flera tog sig vidare till slutspel, däribland Klara Ribom (med Felicia Granberg) som i kvartsfinalen gjorde sitt hittills första möte med systrarna Thurin. Denna gången tog det slut för Klara där, och Thurinskorna tog sig vidare till guldplats. Malin Linde och Victoria Sahlberg hamnade i kvartsfinal mot Sara Malmström och Anna Rydenberg, så det blev garanterad semiplats för GBC. Den togs av de sistnämnda men där tog det tyvärr stopp. En tredjeplats för GBC på damsidan lyckades Sara och Anna kamma hem denna gång!

För herrarna blev det även där klubbkamrater som fick tampas i slutfejden. I semifinalerna var 5 av 8 spelare från GBC! Simon Bohman (med Joel Andersson), samt Martin och Alex mot Martin och Alex (Johansson / Annerstedt mot Appelgren / Herrmann). I finalen blev det slutligen möte mellan de två lag som i maj spelade OS-kval i Madrid, alltså Tholse / Tegenrot och Appelgren / Herrmann. Efter en 3-settare var det Martin Appelgren och Alexander Herrmann som fick klättra upp på toppen av prispallen, och tog hem årets första tour-guld!

En riktigt härlig start på touren och sommaren! Nu ser vi med glädje och spänning fram emot resterande tourstopp och tävlingar på både borta- och hemmaplan. Inte minst Beach Center 5-star som arrangeras av GBC den 10-11 juli.

Samtliga resultat, kommande stopp och livestream hittar ni på swedishbeachtour.se

”Det var sjukt kul att få spela i Sverige igen. Och att dessutom få inleda med en seger gör ju inte känslan sämre. Vi lyckades verkligen få till det när det gällde som mest denna helgen trots att vi i några matcher satte oss i knepiga lägen. Den känslan tar vi med oss till kommande helger. Shit vad kul det är att vara igång igen. Vi är hungriga på mer.” /Martin Appelgren (till höger, Alexander Herrmann till vänster)

foto: Robert Boman

Äntligen tävlingsdags!

Nu är det klart att vi får lov att arrangera tävlingar från och med 1 juni. Detta innebär att vi kommer att starta tävlingssäsongen med Mixed lördag 5/6. Anmälan till denna turnering kommer att öppna på måndag 31/5, håll ut!

För att läsa mer om vad som gäller vid tävling, läs artikeln på svenska volleybollförbundet här:
”Mindre tävlingar tillåts för alla – beachvolleysäsongen kan starta!”

Nu kör vi, beach 2021!

Säsongspremiär för Swedish Beach Tour

Över ett år har gått med inställda tävlingar för många och äntligen närmar vi oss en ljuspunkt med sommar och säsongsstart på ingång. Redan nu till helgen, 29-30 maj inleds säsongen med den första av totalt elva tourstopp med Habo Masters där GBC har ett flertal spelare med i startlistan.

Foto: Lovisa Berlin

Säsongskalendern är nu full med tävlingar som väntar på att få grönt ljus av folkhälsomyndigheten, men redan nu har anmälan öppnat upp för elittävlingarna SBT Masters, SBT 5-star samt SM. På lördag den 29 maj inleds säsongen med SBT Habo Master där GBC har hela 10 herrspelare och 9 damspelare med i startlistan. En av spelarna är GBCs WT-spelare Sara Malmström som tillsammans med Anna Rydenberg är med och fightas om en plats på prispallen. Sara delar med sig av sina tankar om att säsongen äntligen drar igång:

Det känns väldigt kul och väldigt pirrigt! För min del har det varit en rätt turbulent försäsong med många förändringar och händelser som påverkat min träning, så det ska bli spännande att se hur formen är. Sen så tycker jag att det ska bli roligt att möta alla spelare från resten av Sverige igen, både på och utanför plan!

Sara och Anna är seedade som nummer fem i startlistan. De hade en stark inledning på förra året med en 2:a plats i Visby Masters samt två bronsplaceringar under samma säsong. De har på pappret goda chanser att ta sig långt i turneringen men själva är dom ödmjuka inför helgens utmaningar.

Det är omöjligt att säga hur våra chanser till helgen är, första tävlingen på säsongen kan gå hur som helst! Det har gått typ åtta månader sedan vi senast tävlade och mycket kan hända på den tiden. Jag har egentligen ingen koll på hur träningen har gått för alla andra utanför Göteborg men jag är övertygad om att många har kört hårt och kommer vara svåra att slå. Inte minst mina egna träningskamrater, som tagit sjukt stora kliv under denna försäsongen och kommer bli riktigt farliga i år hoppas jag (så länge de inte spöar mig…). Jag försöker att inte lägga för mycket vikt vid resultat såhär i början utan bara njuta av att vi äntligen är igång!

Habo Master blir en publikfri tävling men det kommer att finnas livestream att följa kostnadsfritt via Volleykanalens youtubesida. Se länken längre ner i artikeln.

Foto: Lovisa Berlin

Beach Center 5-star 10-11 juli
Det är nu också klart att GBC kommer att arrangera SBT 5-star på Beach Center 10-11 juli. Det blir en tävling med 16 damlag respektive 16 herrlag som spelas över två dagar med matcher från Sveriges absoluta toppelit. Huruvida publik kommer att tillåtas är fortfarande oklart men stream utlovas oavsett.

Länkar:
Livestream Habo Master: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen
Officiell tävlingssida Habo Masters: https://www.swedishbeachtour.se/habo/
Officiell tävlingssida SBT Göteborg: https://www.swedishbeachtour.se/goteborg/
Säsongskalendern: https://www.profixio.com/fx/terminliste.php?org=SVBF.SE.SVB

Detta gäller sista 5-veckorsperioden

Snart startar sista 5-veckorsperioden (10/5) som innebär en del förändringar både i tid och plats för vissa grupper. Läs igenom nedanstående information om du är med Seriespel/Träningsgrupp VT-21.

Seriespel/träningsgrupper

Seriespel Elit, 1, 2 och 3 spelar också utomhus sista 5 veckorna. Alla seriespelsgruppers tider för omgång 4 är uppdaterade under Seriespel -> Seriespelstider och nedan ser ni de nya tiderna/banorna för grupper som fått ändrade tider. Samma tid/bana gäller för dam och herr. OBS! Även om din grupp inte nämns nedan – kolla så att du inte fått en ny bana för din träningsgrupp sista 5 veckorna.

Nya seriespelstider/banor:
Elitserien 18.00-19.30, bana 1-3 utomhus
Serie 1 19.30-21.00, bana 1-3 utomhus
Serie 2 18.00-19.30, bana 4-6 utomhus
Serie 3 19.30-21.00, bana 4-6 utomhus
Serie 5A 19.30-21.00, bana 14-16
Serie 5B 19.30-21.00, bana 11-13

WT, Elit och Utmanare tränar samma tider som innan, men på nya banor utomhus. Vi kommer att sätta upp ett nytt schema för de 5 sista veckorna på tavlan i Ipanema, men redan nu kan ni se schemat på hemsidan. Sista lördagsträningen är 15/5 och därför finns inte lördagarna med på det nya schemat, men ni tränar alltså även 15/5. OBS! Även om din grupp inte nämns ovan – kolla i schemat så att du vet vilken bana du ska träna på sista 5 veckorna.

Övriga träningsgrupper får lov att flytta ut sin träning tidigast 1 timme innan träningens start genom att kontakta receptionen för att se om det finns lediga banor och då flytta bokningen till en utomhusbana. Vi gör inga permanenta flyttar av några andra grupper än de som nämns ovan.

Till schemat för  sista 5-veckorsperioden

Detta gäller när man tränar utomhus

Ni som tränar utomhus måste se till så att bollarna kommer ut inför er träning och att de samlas ihop och ställs in efter er träning. Självklart får ni lämna över bollarna till en grupp som kommer efter er (ihopsamlade och klara), men då måste tränaren för den gruppen vara ansvarig för att bollarna samlas ihop och ställs in efter träningspasset.

Det finns några krattor/rakor utomhus nu, ni behöver alltså inte ta in alla. Men tar ni ut fler än så, ställ tillbaka några inomhus eftersom de flesta fortfarande spelar/tränar inomhus.

OBS! Skjuter ni ut några bollar utanför staketet så måste dessa hämtas in direkt, så att de inte glöms av (tänk på att varje bortskjuten boll kostar klubben över 500 kr!) 

Att göra efter träningen: 
* Samla ihop bollarna och ställ in dem
* Hämta bollar utanför staketet
* Kratta banan
* Ta in spikepallar och annat material och ställ tillbaka under trappan i Ipa

Tack för att du tog dig tid att läsa igenom denna information.

Nu välkomnar vi den riktiga våren! 🙂
/GBC