Boka bana
Bli medlem

Succé på alla sätt för GBC efter sin första World Tour

När Göteborg Beachvolley Club stänger böckerna efter påskens World Tour-tävling är det med en tydlig smak av succé.

Publikt. Arrangemangsmässigt. Och kanske allra mest sportsligt.

Fjärdeplatsen för Appelgren/Annerstedt är det bästa svenska resultatet på herrsidan på den här nivån – någonsin.

 

För GBC blev det sportsliga framgångar med råge i tävlingen. De tre herrlagen vann alla minst varsin match vilket är långt över förväntan på den här nivån.

Det var publiktryck även under finaldagen när GBC:s Martin Appelgren/Alexander Annerstedt förlorade bronsmatchen mot Turkiet, men succén var trots allt ett faktum. Foto: Johanna Svensson

I kvalet vann Linus Frantzich/Martin Johansson över Japan.

I huvudtävlingen slog Alexander Herrmann/Ludvig Simonsson andraseedade Tyskland.

Och den pricken över i: Martin Appelgren/Alexander Annerstedt avfärdade i tur och ordning Italien, Japan och Ryssland innan det blev förlust i semifinalen mot Vitryssland.

– Det var underbart med publiktrycket och stödet från alla funktionärer. Det är fantastiskt att få uppleva det här på hemmaplan, säger Martin Appelgren när han varvat ner efter bronsmatchen som slutade i förlust mot Turkiet.

 

Vitryssland, i form av Dziadkou/Piatrushka, vann hela herrtävlingen i stor stil utan att tappa ett enda set. I finalen slog de Smedins/Regza, Lettland.

 

Av lagen som förlorade i kvartsfinalerna hittar vi det unga och synnerligen lovande svenska laget David Åhman, Umeå, och Jonatan Hellvig, Lidingö.

 

I damtävlingen blev det holländsk seger genom van Driel/Schoon som vann finalen i raka set över Makhno/Makhno, Ukraina.

 

Inget av GBC-lagen – Isabelle Påhlsson/Rebecka Dahlgren i kvalet och Sigrid Simonsson/Hanna Hellvig i huvudtävlingen – vann någon match. Bästa svenska damlag blev Camilla Nilsson/Sofia Ögren som fick ge sig i kvartsfinalen.

 

27-30 juni väntar nästa stora evenemang för GBC. Då rä det U20-EM som gäller. Det blir första gången i historien som Sverige står som värd för ett internationellt mästerskap i beachvolley.